דף הבית רפואה ובריאות מחלות לב כדאי או לא?
כדאי או לא?
Barak Obamba 11/06/09 |  צפיות: 8573

רקע
אנשים רבים שעוברים את גיל 45 או 50, מקבלים הנחייה "שרירותית" מהרופא להתחיל ליטול אספירין במינון נמוך. ההגיון: אנשים בגילאים אלו, מפתחים יותר ויותר מקרים של הצרויות עורקי הלב ועורקי המוח, מה שמוביל לבסוף להתקפי לב ולשבץ מוחי. אין ספק שהאספירין יכול לפתור בצורה טובה בעיה זו ולהצליח להתמודד עם הצרויות העורקים באופן מרשים. אבל - כמו כמעט כל תרופה, מביא איתו האספירין תופעות לוואי. לעיתים, מסוכנות מאד.

תופעות הלוואי
על תופעות הלוואי של האספירין אין חולק. האספירין עלול לגרום לדימומים ממערכת העיכול ולדימומים במערכת העצבים. דימום במערכת העיכול, יכונה פעמים רבות "אולקוס" או "כיב", כלומר, פצע בקיבה או בתריסריון. דימום במערכת העצבים יקרא "שבץ", כן, אותה המחלה שניסינו למנוע בעזרת התרופה מגיעה כתופעת לוואי של התרופה...

שבץ המורגי מול שבץ איסכמי
השבץ אותו ניסתה למנוע התרופה הינו שבץ איסכמי, כלומר שבץ שבו יש חסימה של כלי דם במוח ובאופן זה נחסמת אספקת הדם והחמצן לאזור מסוים במוח. אבל - בעקבות הנטייה של התרופה לגרום לדימומים, יכול להיווצר שבץ המורגי, כלומר דימום במוח. הדימום נוצר בעקבות קרעים קטנים בכלי הדם במוח ומצב כזה יוצר לחץ תוך גולגלתי עקב דם שנשפך לחלל הגולגולת. ובקיצור - בא לברך ונמצא מקלל...

ובכל זאת, בחישוב של עלות מול תועלת, מה כדאי?

מטא-אנליזה ענקית
סקירה ענקית שפורסמה ב The Lancet שכללה 95000 נחקרים. כל הנחקרים היו אנשים שהומלץ להם לקחת אספירין "ללא צורך מיוחד" מלבד מניעת הסיכון להתקפי לב ושבץ מוחי. כלומר, לא היה להם כולסטרול גבוה או נתונים אחרים שחייבו אותם לצרוך את התרופה. המסקנה היתה שללא סיכונים - לא כדאי להשתמש בתרופה זו מכיוון שסך הסיכונים מאזן את התועלת הרצויה ובמילים אחרות - לא סובלים ממחלה ספציפית? אל תקחו אספירין!!!

אז מה האלטרנטיבה?
למרות שאני הולך להמליץ על אלטרנטיבות אחרות, אני יביא בכל זאת את דברי החוקרים. החוקרים טוענים שמי שיש אצלו סיכון לסתימת עורקים עקב כולסטרול גבוה, יש לדאוג להוריד את רמת הכולסטרול!! לא להוסיף תרופה שלא יודעת לפתור את הבעיה אלא רק מוסיפה סיכונים! ואם יש גורם סיכון שנקרא "עישון" - יש להפסיק ולנטרל את גורם הסיכון על ידי הפסקת העישון ולא על ידי תוספת לשל תרופה מזיקה שבוודאי לא יוצרת שינוי משמעותי אצל האדם המעשן...

ובכל זאת?
אני רוצה להציע מספר אלטרנטיבות שכל אחד צריך לשקול ולראות מה מתאים לו:

1. תוספי תזונה - ישנם תוספי תזונה מסוימים שיכולים להוריד את הסיכון למחלות אלו, כמו: אומגה 3 שהוכחה כיעילה וכמעט נטולת סיכון אפילו במינונים גבוהים, זה יכול להיות ויטמין C או ביופלבונואידים או כל חומר תזונתי אחר שיודע לשפר את תפקוד המערכת ולגרום לה לעבוד טוב יותר ולהיות חשופה פחות למחלות.

2. צמחי מרפא - את השום, נדמה לי, אין צורך בכלל להזכיר. השום הוא אויב הטרשת שמצטברת על דפנות כלי הדם. הוא מפרק את הרובד השומני ומיטיב עם החולים ועם הסיכון שלהם "לחטוף" התקפי לב ושבץ מוחי. בנוסף, ניתן להזכיר את העוזרר, את היין האדום ותרופות טבעיות נוספות שיכולות להגן על האדם מפני מחלות אלו.

המלצת החוקרים
אומנם צדקו החוקרים: ללא מניעה אמיתית לא ניתן למנוע... בלי הפסקת העישון - אין טעם לצרוך תוספים, תרופות, צמחי מרפא או לערוך שינוי תזונתי. השלבים צריכים להיות: 1. סור מרע - להפסיק עם כל הרעות החולות של החיים, 2. עשה טוב - לראות איזה דברים טובים ניתן להוסיף לאדם על מנת לשמור אותו בריא. רק על פי הדרגה זו ניתן להגיע לחיים בריאים יותר.

למחקר המקורי >>>


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 Barak Obamba


 


מאמרים נוספים מאת Barak Obamba
 
מסר חד וברור!
30/07/09 | זהות
ככל שאנחנו משדרים לאוייבינו מסר חד וברור – כך הם מבינים אותו טוב יותר.

הרפואה הסינית במאה ה – 21
האם הרפואה הסינית נותרה רלוונטית במאה הנוכחית? האם ניתן להסתמך על מדע שעבר מזמן זמנו? האם טיפול על פי ארבע או חמש יסודות יכול להתקיים בזמן שיש מולנו את הטבלה המחזורית של היסודות הכימיים? כל התשובות.

כדאי או לא?
11/06/09 | מחלות לב
האם כדאי ליטול אספירין למניעה של מחלות לב ושבץ מוחי? מה התועלת? מה הסיכונים? האם יש דרכים אחרות להישמר ממצבים אלו גם ללא אספירין?
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI