דף הבית מדעי החברה פסיכולוגיה פסיכולוג קליני עונה לשאלות 6- הילד בן 30 (ותקוע בבית של ההורים)
פסיכולוג קליני עונה לשאלות 6- הילד בן 30 (ותקוע בבית של ההורים)
עמית ורהפטיג 05/03/11 |  צפיות: 3801

עמית שלום

סיימתי לא מזמן לימודי הנדסה, והתקבלתי לעבודה בחברת היי טק, בסופו של דבר בגלל המשבר לא שכרו אותי. לא הצטערתי במיוחד, זו לא עבודה שהלהיבה אותי. האמת שכרגע שום עבודה ובעצם שום דבר לא ממש מלהיב אותי. אני גר אצל ההורים בחדר הישן שלי,  בעיקר קורא ספרים ורואה טלוויזיה, קצת חברים, יציאות.  הסידור הזה נחמד לי, אין הרבה הוצאות, ואמא מטפלת בי. אבל יש קול  בחלק האחורי של הראש שלי שאומר, שכדאי שאתחיל  להתאפס על עצמי ולמצוא כיוון. הוא מזכיר לי שאני בן 28, וצריך לחשוב על הקמת משפחה. אז הלכתי למאמן אישי, וביחד התחלנו לנסח את "החזון האישי" שלי. אחרי ארבע פגישות הפסקתי , התחושה שלי היא, שזה לא ממש עוזר לי. מה דעתך? אולי לא נתתי לו מספיק צ'אנס?   אלון.

 שלום אלון

ויניקוט, פסיכולוג אנגלי, היה אומר שאת האישיות שלך מוביל 'עצמי כוזב' ,שהתרגל להתאים את עצמו לציפיות של החברה, אבל פועל על אוטומט. 'העצמי האמיתי' שלך,  זה השוקק חיים, הספונטאני שמתרגש, נמשך ויוצר, נזנח מזמן. כרגע הכל אצלך ברמה של 'נחמד', אין שום דבר מלהיב ומרגש באמת. זה ככה כבר הרבה שנים,  כך שמן הסתם 'העצמי האמיתי' שלך תקוע עמוק מאוד באיזה פינה חשוכה ונשכחת בנפשך.

 לא סתם אנשים זונחים את 'העצמי האמיתי'. כנראה שבשלב מוקדם בחיים, הגעת להבנה שהחיים הם דבר מאוד מכאיב, שכרוך בהרבה  אכזבה, כעס ובדידות. אני מניח שבייסודך אתה אדם רגיש, והתחושות היו קשות מנשוא. לכן בחרת להרגיש פחות, החבאת את עצמך,  וכלפי חוץ עטית מסכה.  עם השנים המסכה הפכה יותר ויותר דומיננטית, עד שהיום כמעט אין ביטוי למי שאתה באמת. העדות היחידה למי שאתה, הינו הקול החלש באחורי ראשך, שמרגיש שמשהו לא בסדר. אם כי שוב חושב בטעות שהבעיה היא שאתה לא בוגר מספיק, או שאתה לא רציני וחושב על העתיד.  כמובן שהבעיה היא הפוכה.

 זה קשה לקבל החלטות לגבי הגורל המקצועי שלך, כשאתה לא מכיר את עצמך. עם זאת אני מאמין, שאפילו אם כרגע אתה מביט פנימה ולא מוצא הרבה, כשתתחיל תהליך שבו תקשיב לעצמך, אתה תגלה בתוכך חלקים שלא הכרת.  זה דורש  הקשבה סבלנית ולא שיפוטית לניואנסים  דקים מאוד,

 זהו תהליך שדורש השקעת מאמץ רגשי, ועשוי לארוך זמן, הוא כולל הקשבה לרגשות, מחשבות ופנטזיות, גם כאלה שנראים בהתחלה כלא קשורים לכיוון המקצועי.  במסגרת התהליך נסה גם לחשוב באופן יותר ממוקד על תחומי העניין שלך. מה יכול או עשוי לעורר בך עניין והתלהבות? אפילו קלים? אולי זו תכנית מדעית שראית בטלוויזיה,  שרומזת על תחום ידע שמושך אותך? אולי דווקא חלמת פעם להיות די ג'י  שמקפיץ את באי המסיבה?  כך בתקווה יתעוררו בך תחומי עניין,  פנטזיות  וחלומות שזנחת. תן לעצמך להתפרע בדמיון, אל תשלול רעיונות שנראים מופרכים. בהמשך  תוכל לעבור לשלב הבא, שבו תעז להתנסות, תקפוץ למים ותבדוק בפועל את הכיוונים המקצועיים השונים שעלו.בסופו של דבר רק על ידי ההתנסות תוכל לדעת מה באמת מתאים לך.

עוד על טיפול פסיכולוגי:

פסיכולוג | פסיכולוג קליני מסביר על טיפול פסיכולוגי 


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 עמית ורהפטיג

עמית ורהפטיג, פסיכולוג קליני, מטפל בקליניקה לטיפול פסיכולוגי לצעירים

 יוצר הדרכות ברשת בנושא יישום עקרונות הטיפול הפסיכולוגי בחיי היום יום



 


מאמרים נוספים מאת עמית ורהפטיג
 
פסיכולוג קליני - תהליך ההדחה באח הגדול ממבט פסיכולוגי
האם גם בנפש שלנו יש תהליך הדחה? מה אנחנו משליכים מתוכנו ולא מוכנים לקבל? פסיכולוג קליני כותב על פסיכולוגיה וטלוויזיה בשפה ברורה ובהירה

האח הגדול ממבט פסיכולוגי - ביקור בית של פסיכולוג
האח הגדול כמשל לנפש שלנו: האם ניתן ללמוד מהתכנית האח הגדול על מה שמתחולל בנפש שלנו. האם ניתן להשוות? ומה מסמל שימי הדג?

פסיכולוג קליני - מה מושך כל כך הרבה אנשים לצפות ב"אח הגדול"
עובד מסור מתפלא על עצמו שהוא מאוד נהנה לצפות באח הגדול גם כשהוא בעבודה, גם כשהוא בבית. האם אני עד כדי כך משועמם מהחיים שלי?? הוא שואל, וקצת בז לעצמו.

פסיכולוג קליני- המנהל לוקח תרופות אנטי דיכאוניות
האם צריך לחשוש כשעובד שלך לוקח תרופות אנטי דיכאוניות? האם יש חשש מפגיעה בתפקוד, או דוקא להיפך, זה אומר שהוא דואג לעצמו? האם יש סטיגמה לגבי תרופות פסיכיאטריות?

פסיכולוג קליני - החסרון של בוס ריכוזי
האם ריכוזיות היא תכונה טובה לבוס? מתי היא הופכת למכשול?

פסיכולוג קליני - אמא שמאוכזבת מהבן שלה ומחוסר ההצלחה שלו
איך מתמודדים עם בן שלא מצליח בחיים, ומבקש מההורים עזרה וכסף

פסיכולוג קליני - השותף לחדר בעבודה פשוט מסריח
מה עושים כשהשותף לחדר בעבודה מסריח, האם להגיד ךמנהל? האם להעיר לו? איך לעשות זאת בצורה שלא יעלב ויקבל את הביקורת

פסיכולוג קליני - מה קורה בחדר הפסיכולוג
שיחה בין פסיכולוג למטופל , מה קורה בחדר הטיפולים? הדגמה על ידי שיחה דמיונית.

פסיכולוג קליני - הצצה לתוך חדר הטיפולים של הפסיכולוג
שיחה בידיונית בין פסיכולוג ומטופלת.

פסיכולוג קליני עונה לשאלות 8- הבוס מספר בדיחות על הומואים
הומופוביה במשרד -איך מתמודדים? פסיכולוג קליני עונה לשאלה
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI