ישראלים המתכוונים להיכנס אל תחומי ארצות הברית נדרשים להנפיק ויזה (אשרת כניסה) לארצות הברית.
ישנם סוגים שונים של ויזה לארה"ב, בהתאם למטרת המבקר במדינה.
עיתונאים המגיעים לארצות הברית לסקר אירועים (וגם משפחותיהם) נדרשים
להנפיק ויזה לארה"ב מסוג I-1.
על מנת להנפיק ויזה זו, כמו עם ויזות אחרות, נדרש המבקר למלא טפסים רבים ולהעבירם לאחת משגרירויות ארצות הברית בישראל.
בישראל שתי שגרירויות של ארצות הברית: אחת בתל אביב ואחת בירושלים.
לרוב ההליכים נעשים בשגרירות ארצות הברית בתל אביב, בהתאם לאזור המגורים של המנפיק.
על המנפיק גם להגיש בקשה בשגרירות לויזת I-1, הנקראת "ויזה לנציגים של אמצעי תקשורת זרים ומשפחותיהם". הבקשה צריכה לכלול מכתב ממערכת העיתון או הגוף המעסיק של העיתונאי (כמו גם אתר אינטרנט או תחנת רדיו) המתאר את הפעילות העיתונאית בה יעסוק בזמן שהותו בארצות הברית, להראות את חוזה ההעסקה שלו עם הגוף המעסיק ממנו הוא נשלח, ולהציג כרטיס חבר באגודת העיתונאים.
על עבודה בעיתונאות נדרש מהמנפיק ויזת I-1 בלבד. בעל ויזה מסוג אחר (כולל ויזת עבודה או ויזת עסקים) לא יוכל לעבוד שם בעיתונאות. כמו-כן, עיתונאי בעל ויזת עיתונאי לא יוכל לעבוד שם בתחומים אחרים.
הנפקת ויזה לארצות הברית היא תהליך ארוך ומסובך באופן כללי, אך סוג ויזה זה הוא קל יותר להנפקה. גם מי שמחזיק ויזה מסוג אחר יוכל להמיר בקלות את הויזה שלו לויזת עיתונאי (כל עוד הוא עיתונאי מועסק כמובן). הויזה גם כוללת ריאיון בשגרירות.
למרות הקלות היחסית שבהנפקת ויזה זו, עדיין ראוי לעבוד כראוי ולמלא את הטפסים כראוי וחשוב יותר, להצליח בריאיון. עליו להשאיר על המראיין רושם טוב ומקצועי של מקצוען המגיע לסקר אירוע חשוב ואינו מתכוון להסתבך בשום דבר שלילי או לגרום נזק משום סוג למדינה. בהנפקת ויזה לעיתים נדרשים מסמכים שונים ונוספים. חשוב לטפל כראוי בעניין הטפסים והמסמכים, כמו גם בעניין הריאיון (לבוש הולם וכדומה).
ראוי לציין שבסמכותם של אנשי ההגירה המקומיים בארצות הברית לשלול את הויזה כבר כשהמנפיק מגיע לשדה התעופה, דבר הקורה לעיתים די רחוקות.