מי מאיתנו לא הגיע לראיון עבודה ומצא עצמו מול שאלה שהתקשה לענות עליה? תהליך הסינון המתבצע במהלך ראיונות לקבלת עבודה, כבר מזמן איננו פשוט ובא לידי ביטוי בראיון מול המעסיק הפוטנציאלי בלבד, אלא מורכב ממספר תהליכים הכוללים סינון קפדני בשלבים, מרכז הערכה, ורק אז הראיון הנכסף עם המעסיק, שבסופו, תתקבל ההחלטה האם לקבל אותך לעבודה או לסרב.
במהלך התהליך, מתבצעים מספר ראיונות, הן קבוצתיים והן פרטניים בהם, אתם נשאלים שאלות משאלות שונות, המסייעות למראיין מרכז הערכה, להחליט לגבי מידת התאמתך לשלב הבא בתהליך הבחינה. מצב אחד, תהליך מיון ארוך, חוסך מהמעסיק את הצורך לראיין מועמדים רבים, מבלי לרדת לעומק למידת התאמתם לחברה, ומצמצם את הסיכויים שהמועמד שייבחר, אינו מתאים לתפקיד, אך מצב שני, סדרת ראיונות ואבחונים במסגרת מרכז הערכה, עלולה לעיתים להיות מבלבלת ומתישה למועמד, ובכך, למעשה, להכשיל מועמדים טובים למשרה.
שאלות רבות הנשאלות בחלק משלבי הראיונות, הינן שאלות פתוחות שנועדו כדי לתת למועמד במה להביע את עצמו, מה שנותן למראיין אינדיקציה לגבי תכונות האופי של המועמד, והאם הוא מתאים לפרופיל אותו בנו המראיינים כמתאים למשרה. הכנה מוקדמת לשאלות כגון "ספר על עצמך" ושאלות לגבי תכונות האופי שלך, יוכלו לתרום רבות לביטחון העצמי שלך ולהצלחת הראיון. התרשמות המראיינים ממך, עשויה להיות חיובית ביותר, אם תפגין רהיטות בתשובותיך, ותדע לענות ללא היסוס, מה שניתן להשיג די בקלות בעזרת תרגול מספק טרם הראיון או הפגישה במרכז ההערכה.
הכן מצגת וירטואלית על עצמך, דע לספר למראיינים מדוע אתה ורק אתה הוא המועמד המתאים ביותר לקבלת המשרה. עם זאת, עשה זאת מבלי להישמע שחצן או מתנשא. הבלט את התכונות החיוביות שלך וענה על שאלות המראיינים בתמציתיות אך וודא כי התשובות מספקות ומלאות. ונקודה חשובה ביותר, האמן בעצמך. גש לראיון העבודה, כאשר אתה מאמין ביכולות המקצועיות והאישיות שלך, והפגן גישה חיובית. מכאן, כל מה שנותן לאחל לך הוא בהצלחה!