מרבית ההורים עושים כל מאמץ על מנת להקנות לילדיהם הרגלים של אכילה נכונה. חשוב לזכור, שהכלי היעיל ביותר להקניית הרגלי תזונה בריאים היא שימוש יומיומי בהם. הורים אשר רגילים לאכול נכון, ירגילו לכך את ילדיהם באופן טבעי ובלתי מכוון.
מהי אכילה נכונה? אכילה נכונה ובריאה היא תזונה שתספק את הצרכים הפיזיים של הגוף באופן מלא וללא עודפים מיותרים. כולנו מכירים את פירמידת המזון. הרכיב שנמצא בתחתית הפירמידה הוא מים: באקלים כמו שלנו חשוב להרבות בשתייה, רצוי במים ולא במשקאות מוגזים או ממותקים. מים נחוצים לגוף על מנת לקרר אותו, להוציא ממנו חומרים מיותרים עם השתן, להשתתף בתהליך העיכול, וכדומה. המדרגה הבאה היא פחמימות. תפקידן העיקרי של הפחמימות הוא לספק לגופנו אנרגיה. בדרך כלל מדובר בדגנים (רצוי מלאים), לחם, מוצרי מאפה, קורנפלקס, פסטה, אורז, כוסמת ובמזונות אחרים.
קבוצה נוספת של מזונות חיוניים היא חלבונים, אשר תפקידם הוא להיות חומר בנייה לרקמות שונות בגוף, ולאפשר התפתחות, התחדשות וגדילה. המזונות העשירים בחלבונים הם בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב. המדרגה הבאה כוללת שומנים, אשר יכולים להיות ממקור חי או צומח – חמאה, שמן זית, אגוזים וכו'. ירקות ופירות נחוצים לאספקת הויטמינים והמינרלים החיוניים אל הגוף, ויש להרבות באכילתם. ממתקים וחטיפים הם מזונות בהם רצוי להמעיט.
הרגלי אכילה נכונה אינם מסתכמים בבניית תפריט נכון ובצריכת מזונות מתאימים. חשוב להקפיד על ארוחות סדירות, בשעות קבועות פחות או יותר, על מנת שהגוף יקבל את המזון במנות שאינן גדולות מדי. מנה גדולה מדי יוצרת עומס על מערכת העיכול, וחלק מהחומרים (אפילו מועילים) אינם מעוכלים כראוי. רצוי שהארוחה האחרונה במהלך היום תהיה ארוחה קלה, חשוב גם שיעבור זמן סביר בין ארוחת הערב לשינה.
אופן ההכנה הוא גם חלק מאכילה נכונה. רצוי שהמאכלים יהיו מבושלים, אפויים או מאודים, ולא מטוגנים. פירות וירקות מומלץ לאכול טריים (חשוב לשטוף אותם). עדיף להמעיט באוכל יבש כגון מוצרי מאפה, סנדוויצ'ים וכדומה.
לסיכום, ניתן להקנות לילדים הרגלי אכילה נכונה. התנאי הבסיסי לכך הוא שההורים עצמם יקפידו על תזונה בריאה ומאוזנת. רצוי שאוכל לא בריא לא יימצא בבית, שארוחות משותפות בשעות קבועות יהפכו לשגרה. כך גם הילדים יתרגלו לאכול נכון.