קרה לכם בוודאי שנאלצתם לפתור בעיות ותקלות ביתיות במו ידיכם. למשל, לשמן את הציר של דלת הכניסה לבית, להבריג את הידית שנפלה מהמגירה, או אפילו להחליף מנורה שנשרפה בחדר המגורים. האם יצא לכם גם לפתוח סתימה בעצמכם? במידה וכן, איך הרגשתם לאחר שעשיתם את הפעולה הזו?
רבים האנשים אשר מודעים לחיסכון הכספי אותם הם יכולים לחסוך כאשר יתקנו תקלות ביתיות פשוטות יחסית בעצמם (ולא בעזרת בעלי מקצוע) – אך יחד עם זאת, יש הנרתעים מלתקן תקלות מסוג מסוים, כמו למשל לפתוח סתימות אינסטלציה. ישנם גורמים רבים המביאים לרתיעה זו, וכאן נציין כמה מהם.
הסיבה הראשונה, והבסיסית (והברורה) ביותר: אנשים נגעלים מלטפל בבעיות אינסטלציה אשר כרוכות בחשיפה לריח וללכלוך לא נעים. כן, בהחלט אפשר להבין אנשים אשר נרתעים מפתיחת סתימות.
סיבה נוספת לרתיעה זו, היא למשל החשש מפעולה לא מספיק מקצועית. אנשים רבים חוששים כי הדרך שבה הם מתקנים תקלות מסוימות היא דרך אשר שגויה בחלקה, ועשויה לא לעזור לטיפול בבעיה ואף להחריף אותה. כך לדוגמה אדם אשר חושש מלפתוח סתימת אינסטלציה בצינור הניקוז לביוב של חדר השירותים חושש כי רק יסתום יותר את צינור הניקוז.
ובכן, התשובה היא די חד משמעית. אנשים אשר מעדיפים להימנע מלטפל בתקלות מסוג כזה בביתם, כמו למשל פתיחת סתימות, יאלצו להזמין את שירותיהם של בעלי המקצוע הרלוונטיים (אינסטלטורים במקרה של פתיחת סתימות) לצורך טיפול בבעיה. ישנם מקרים מסוימים אשר בהחלט מצדיקים במידה מסוימת את התערבותם של בעלי מקצוע מוסמכים, כמו למשל תקלות מסובכות או כאלה הדורשות שימוש בציוד מכאני מיוחד – אשר אינו מצוי אצל כל אחד בבית בדרך כלל.
חשוב להדגיש כי "לפתוח סתימה" היא רק דוגמה המשקפת את התופעה, וקיימות בעיות רבות אשר "זוכות" לרתיעה מטיפול בהן מצד אנשים שאינם בעלי מקצוע.
עוד מידע על פתיחת סתימות