מעבדת קספרסקי זיהתה ברבעון השלישי של 2013 התגברות מדאיגה באיום על נתונים, בעיקר מצד כותבי קוד זדוני המתמחים בפלטפורמות ניידות:
· ביוני, זיהו מומחים זיהו טרויאני חדש בשם Sypeng, המסוגל לקבל גישה לחשבון הבנק של הקורבן ישירות מהסמארטפון שלו. זו גישה פשוטה בהרבה מאשר הנתיב המסורתי של סמאטרטפון-בשילוב-מחשב בו נקטו בדרך כלל כותבי הקוד הזדוני.
· בספטמבר, זוהה המקרה הראשון של רשתות בוטנט צד ג' ששימשו להפצת טרויאנים. הדבר הגביר משמעותית את אזור ההדבקה והיה מפתח להפצת Obad, הטרויאני המורכב ביותר לאנדרואיד שנחשף עד כה.
בשונה מקוד זדוני אחר מסוג זה (ZitMo, SitMo), Sypeng מאפשר למפעילו לגנוב כסף לאחר הדבקת מכשיר אחד בלבד – הסמארטפון של הקורבן. הקוד הזדוני בודק את מצב החשבון דרך שירות הבנקאות הנייד, מקבל תשובה, ומעביר כסף מחשבון הבנק של המשתמש אל החשבון של עבריין הרשת. העבריין יכול לשלוח את הכסף אל הארנק הדיגיטלי שלו ולפדות אותו. הטרויאני יכול בקלות לגרום לנזק של אלפי דולרים לקורבן.
על פי מעבדת קספרסקי, 97.5 אחוזים מכל ההתקפות על מכשירי ניידים מופנים נגד מערכת ההפעלה אנדרואיד. לדברי ויקטור צ'ביישב, אנליסט וירוסים במעבדת קספרסקי:"רוב הקוד הזדוני לאנדרואיד נועד לגנוב כסף, או כמטרה משנית, לגנוב מידע אישי. כל המנגנונים המוכרים להדבקה, הפצה והסוואה עוברים במהירות מהמחשב האישי לניידים. כיום, עברייני רשת עושים כל מה שניתן כדי לגנוב כסף רב ככל האפשר. כותבי וירוסים צפויים להגדיל את מספר הבוטנטים, ולהדביק יותר ויותר משתמשי אנדרואיד".
בעוד שעברייני רשת אשר עובדים עם פלטפורמות ניידות מפתחים טריקים מתוחכמים מאי פעם, התקפות מבוססות רשת עדיין מתבססות על יתרון הגודל. מומחי מעבדת קספרסקי זיהו סך כולל של 500,284,715 התקפות ברבעון השלישי של 2013. עשר מדינות מהוות בית ל- 81.5% מהמשאבים המשמשים להפצת הקוד הזדוני, כשארה"ב, רוסיה וגרמניה הן המקורות המובילים של הפצת קוד זדוני.
התקפות ממוקדות/APT ברבעון השלישי של 2013
בספטמבר, חשפה מעבדת קספרסקי את Icefog, קבוצה קטנה אך פעילה של APT, המתמקדת במטרות בדרום קוריאה ויפן, ובפגיעה בשרשרת האספקה של חברות מערביות. אופי מתקפות ה"פגע וברח" של Icefog מהווה מגמה חדשה הנמצאת בצמיחה: חבורות קטנות המחפשות אחר מידע נקודתי בפעולות עם דיוק כירורגי.
ברבעון השלישי ניתח צוות המחקר של מעבדת קספרסקי גם פעילות ריגול מקוונת שכוונה נגד צוותי חשיבה בדרום קוריאה. הקמפיין שנקרא Kimsuky הוא מצומצם וממוקד מאוד. על פי ניתוח טכנולוגי, התוקפים התעניינו בעיקר בארגונים המבוססים בדרום קוריאה וכן בשתי קבוצות בסין. רמזים שנמצאו על ידי מומחי מעבדת קספרסקי מצביעים על כך שהתוקפים הם מצפון קוריאה.
לדוח המלא: securelist.com
אודות קספרסקי Kaspersky Lab היא ספקית פתרונות האבטחה הפרטית הגדולה ביותר בעולם. החברה מדורגת בין ארבע המובילות בעולם בתחום פתרונות האבטחה למשתמשי קצה*. מעבדת קספרסקי נוסדה לפני 16 שנה ומאז ממשיכה לחדש בתחום אבטחת ה-IT ולספק פתרונות הגנה אפקטיביים למשתמש הפרטי, לעסקים קטנים ובינוניים ולארגונים. החברה פועלת כיום בכמעט 200 מדינות ומספקת אבטחה ליותר מ-300 מיליון משתמשים מסביב לעולם. לפרטים נוספים בקרו ב-www.kaspersky.com *החברה דורגה כרביעית בבדיקת ספקי פתרונות אבטחה שביצעה IDC ב-2012. הדירוג פורסם בדו"ח ה-IT העולמי של IDC ובתחזית 2013-2017 ובדו"ח נתח שוק מ-2012. הדו"ח דרג את ספקי התוכנה לפי רווחי מכירת פתרונות קצה במהלך 2012.