אחוז קטן מהחברות מתכננות להפעיל מגבלות על שימוש במכשירים ניידים פרטיים לצרכי עבודה
ברוב החברות רואים במגמת ה-BYOD, במסגרתה עובדים משתמשים במכשירים ניידים פרטיים לצרכי עבודה, כאיום גובר על הפעילות העסקית. למרות זאת, אחוז החברות הנוקטות באמצעים למזעור האיום נותר קטן יחסית, כפי שמסתמן בתוצאות סקר איומי אבטחת מידע ארגוניים שערכה מעבדת קספרסקי באמצעות חברת B2B. הסקר הקיף 2,895מרואיינים מ- 24 מדינות.
המשתתפים בסקר ביפן הביעו את הדאגה הרבה ביותר אודות המגמה הצומחת והאיומים הקשורים בה: 93% הסכימו כי ה- BYOD מהווה איום על עסקים. חברות בצפון אמריקה הביעו גם הן רמה גבוהה של דאגה (69%), בדומה לחברות במזרח התיכון (65%) ובמערב אירופה (62%). חברות ברוסיה הן הכי פחות מודאגות, שם 57% מהמשתתפים ציינו כי לא קיים איום כתוצאה מהפעלת מדיניות BYOD.
אל מול ממצאים אלה, עולה גם מהסקר כי רוב החברות לא מתכננות להפעיל אמצעים מגבילים נגד השימוש במכשירים פרטיים במקומות העבודה. יותר מכך, כ- 31% מהמשיבים ציינו כי הם מתכננים לעודד את השימוש בסמארפונים וטאבלטים במקומות העבודה, בעוד 34% אמרו כי אינם מאמינים שאמצעים מגבילים ימנעו מעובדים להשתמש במכשירים פרטיים.
בכל אופן, אחוז החברות המתכננות להגביל את השימוש במכשירים פרטיים לצרכי עבודה נמצא בעליה: מספר המשיבים שדיווחו על תוכניות להפעלת מגבלות עלה ב- 6% - מ- 19% ב- 2012 ל- 25% ב- 2013. אחוז החברות המתכננות לאכוף מגבלות קפדניות יותר נגד שימוש במכשירים פרטיים בעבודה נותר ללא שימוש בהשוואה לנתון של 10% שנמצא בשנה שלפני כן.
קל לראות מדוע גוברת הדאגה בקרב עסקים מהאיום שמהווים מכשירים ניידים: הסקר מראה כי שימוש בלתי ראוי במכשירים אלה הוא גורם שכיח לאירועי אבטחת מידע, במסגרתם חברות סובלות מדליפות נתונים חסויים דרך שרתי דואר אלקטרוני, הודעות טקסט, וערוצי תקשורת אחרים הזמינים לבעלי טאבלטים וסמארפונים.
יחסית, רק מעט חברות מאמצות מוצרים ייעודיים להגנה מפני איומים אלה. כ- 40% מהחברות עושות שימוש בפתרונות אנטי וירוס כדי להטמיע, להגן ולנהל מכשירים ניידים ברשת הארגונית, ורק 24% (2% פחות מ- 2012) מפעילות פתרונות לניהול מכשירים ניידים (Mobile Device Management solutions).
חשיבות ניהול ואבטחת המידע בניידים
נוכח השכיחות הגוברת של BYOD, והגידול במספר אירועי אבטחת המידע הקשורים במכשירים ניידים, גוברת החשיבות לניהול מרכזי של מכשירים אלה ולשמירה על אבטחתם. חשיבות לא פחותה טמונה בקלות השימוש, הניהול וההטמעה ברשת הארגונית של פתרונות אלו.
Kaspersky Security for Mobile זמין כפתרון עצמאי או כרכיב בפתרון Kaspersky Endpoint Security for Business. יישום סוכן המותקן במכשיר הנייד מספק הגנה מתקדמת מפני איומי קוד זדוני, בעוד מערכת ניהול מכשירים ניידים (MDM) מאפשרת הפעלה פשוטה ומהירה של הגדרות מאובטחות במכשירים. ניתן לבודד מידע ארגוני ולהצפינו באזור נפרד במכשיר הנייד, והודות לפעולות איתור, נעילה ומחיקה, ניתן למחוק את המידע אם המכשיר אובד או נגנב. באמצעות ממשק ניהול מרכזי ניתן להבטיח כי נקודות הקצה בארגון, כולל מכשירים ניידים פרטיים, מנוהלים יחדיו בפלטפורמה אחת.
אודות קספרסקי Kaspersky Lab היא ספקית פתרונות האבטחה הפרטית הגדולה ביותר בעולם. החברה מדורגת בין ארבע המובילות בעולם בתחום פתרונות האבטחה למשתמשי קצה*. מעבדת קספרסקי נוסדה לפני 15 שנה ומאז ממשיכה לחדש בתחום אבטחת ה-IT ולספק פתרונות הגנה אפקטיביים למשתמש הפרטי, לעסקים קטנים ובינוניים ולתאגידים. החברה פועלת כיום בכמעט 200 מדינות ומספקת אבטחה ליותר מ-300 מיליון משתמשים מסביב לעולם. לפרטים נוספים בקרו ב-www.kaspersky.com *החברה דורגה כרביעית בבדיקת ספקי פתרונות אבטחה שביצעה IDC ב-2010. הדירוג פורסם בדו"ח ה-IT העולמי של IDC ובתחזית 2011-2015 ובדו"ח נתח שוק מ-2010. הדו"ח דרג את ספקי התוכנה לפי רווחי מכירת פתרונות קצה במהלך 2010.