סטודנטים מקורס מדיה, בהנחיית דנה בן דוד, מהמחלקה לעיצוב תקשורת חזותית ב-HITמכון טכנולוגי חולון, זכו להתארח אתמול (2.4) בבוקר, בישיבה החודשית של הנהלת משרד החינוך והציגו סרטונים שיצרו בעקבות פרויקט הדגל של משרד החינוך "האחר הוא אני". מצ"ב קישור לכמה מהסרטונים "האחר הוא אני".
הסרטונים נוצרו בעקבות שיתוף פעולה עם הטלוויזיה החינוכית ומשרד החינוך ומיועדים לשימוש במערכת החינוך ולשידור בטלוויזיה החינוכית. פרויקט ייחודי זה מצטרף לפרויקט הסרטונים שנעשה בנושא "אלימות" עבור הטלוויזיה החינוכית ומשרד החינוך ששולבו בערכה שהופצה לכל בתי הספר. מצ"ב קישור לסרטונים בנושא אלימות: קישור לפלייליסט הכללי
את היתרון הגדול בהעברת מסרים לדור הצעיר דרך סרטונים שיוצרים סטודנטים, גילו ב-HIT לפני שלוש שנים. מהמחלקה לעיצוב תקשורת חזותית פנו ל"יד ושם" והציעו ליצור סרטונים עבור הפרויקט "לאסוף את השברים", הסרטונים עסקו בסיפורים ובפריטים שנאספו בשנים האחרונות מניצולי השואה. ביד ושם הרעיון נפל על קרקע פורייה ומזה שלוש שנים HIT יוצרים עבורם סרטונים המשמשים את "יד ושם" במערך ההדרכה והנחלת השואה לדור הצעיר. לסרטונים לחץ כאן.
ענבל קוויתי בן דב, מנהלת מגמת ההדרכה ביד ושםמספרת על שיתוף הפעולה: "אין ספק כי הסרטונים מעוררים התפעלות, השתאות ותגובות נלהבות ומאפשרים לרענן ולגוון את דרכי הוראת נושא השואה והנצחתו. שיתוף הפעולה הפורה שבין HIT ו-יד ושם אפשר לקהלים רחבים להיחשף לסיפורם האישי והמרגש של הניצולים באמצעות פריטים שנמסרו למשמרת וזאת בדרך יצירתית, מקורית ורעננה. אני תקווה כי שיתוף פעולה זה יוכל להמשיך ולהצמיח יצירה אומנותית צעירה בנושא השואה ויתרום לעיצוב זיכרונה בארץ ובעולם".
בעקבות העניין הרב שעוררו הסרטונים נוצר קשר עם הטלוויזיה החינוכית. בפגישה שנערכה עם ליאורה ברגר ובת שבע רינגל מהחינוכית לפני כשנה הוחלט לרתום את היכולות הללו לנושא המאבק באלימות וליצור סרטונים בנושא. עינב לוק מאגף תכניות סיוע ומניעה במשרד החינוך הצטרפה לפרויקט והעבירה הרצאות ונתונים לסטודנטים. ערכת האלימות שהופצה לפני כמה חודשים לכל בתי הספר כוללת את הסרטונים הללו שחלקם שימשו לסדנאות שניבנו על פיהם.
בקרוב צפוי שיתוף פעולה נוסף עם "אור ירוק" בו יצרו הסטודנטים סרטונים בנושא התנהגות ילדים בכביש, שישמשו את "אור ירוק" להדרכה בבתי הספר.
אודות HIT מכון טכנולוגי חולון
מוסד אקדמי המתמקד בעיצוב ובטכנולוגיה מתקדמת על מגוון היבטיה- המדעיים, המקצועיים, החברתיים והתרבותיים. המכון מכשיר מעצבים, מהנדסים, מדענים ומנהלים לתעשיות ההיי-טק. העיקרון המנחה את המכון הוא פיתוח היצירתיות והחשיבה העצמית תוך שילוב הטכנולוגיה והעיצוב בתכנים ייחודים וחדשניים. במכון מתקיימים לימודים לתואר ראשון ולתואר שני, במסגרתם נחשף הסטודנט לחזית הידע הן בהיבט האקדמי והן בהיבט היישומי.
בוגרי המכון משתלבים בתום לימודיהם בתעשיות עתירות הידע, ובכך תורמים את תרומתם החשובה לתעשייה בארץ ולכלכלת ישראל.
לפרטים נוספים: מיכל זילבר, רימון כהן שינקמן, 054-6279986, [email protected]