דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: "גורודיש" – הצגה בעלת עוצמה, מרגשת ופוקחת עיניים - תיאטרון הקאמרי
ביקורת: "גורודיש" – הצגה בעלת עוצמה, מרגשת ופוקחת עיניים - תיאטרון הקאמרי
חיים נוי 21/12/14 |  צפיות: 2882

ביקורת: "גורודיש" – הצגה בעלת עוצמה, מרגשת ופוקחת עיניים - תיאטרון הקאמרי

מאת חיים נוי

"גורודיש" בתיאטרון הקאמרי היא הצגה מרגשת, בעלת עוצמה, פוקחת עיניים ומנסה להסביר לא רק מה שאירע לאלוף המנוח שמואל גורודיש – גונן, אלא מה קורה לנו בעצם כל השנים. היא עוסקת ביוהרה, ברדיפה אחר השלמות, אבל גם על הסחבקיות הישראלית האופיינית, על ה"סמוך עלינו" ועל אינטריגות ועל החלום של כולנו, לחיות בבטחה. המחבר והבמאי הלל מיטלפונקט עיבד מחדש את מחזהו בעל אותו השם וההפקה הנוכחית בקאמרי היא מפגן של חוויה תיאטרלית, משחק כובש ומרגש, החל מנתן דטנר ועד אחרון השחקנים.

העלילה עוסקת בגורודיש, מפקד צבאי בכל איבריו והגיגיו. טיפוס קר ומנוכר, קפדן לקטנות שלא מהסס להשליך למעצר חוגרים וקצינים על כל הפרת משמעת קטנה משום שבעיניו כל הפרטים הקטנים הללו הם בעצם שמעצבים את החייל ובזכותם ניתן להובילם לקרב ולנצח. ההצגה חושפת פכים שלא היו ידועים כל כך ברבים ובין היתר על חיבתו לנשים, אהבותיו וגם בעצם על בדידותו, היוהרה שלו ומפח הנפש שהוביל אותו לאחר ממצאי ועדת אגרנט לכרות יהלומים באפריקה ועד למותו מאירוע לב.

המחזה הוא מעין פכים קטנים השזורים מעבר, הווה וקטעים של חזיונות, החל מהפיקוד על חטיבה 7 , דרך כהונתו כאלוף פיקוד דרום ועד לסילוקו מצהל ופרישתו באפריקה, בודד והוזה.

נתן דטנר מעצב את דמותו של גורודיש שהיה שם דבר בשעתו, כדמות נערצת, אך שחיילים רעדו לשמע שמו בלבד. דטנר מצליח לרגש וגם לאפיין את הדמות הייחודית, בקול ובמשחק מרשימים. ייתכן שזהו אחד התפקידים החשובים והמשובחים שהוא מילא על הבמה.

אלון דהן גונב את ההצגה בדמות, כנראה בדיונית, של אפשטיין, אחד מעוזריו הזוטרים של גורודיש, המלווה אותו לכל אורך הדרך, ממפקדת החטיבה ועד לגלותו באפריקה. דהן הוא מוצלח מאוד בתפקיד הדרמטי והנפלא.

ערן שראל טוב מאוד בגילום הרב הפיקודי והפסל, דמות המחקה את תומרקין.

אוהד שחר מוצלח כאדם ברוך המגיע לראיין את האלוף.

מוטי כץ נפלא בדמות משה דיין.

תמר שם אור מגלמת את המזכירה הנאמנה באורח יפה מאוד.

ניצה היא ירדן ברכה המוכשרת.

יובל סגל מגלם את פרידמן, חייל דמיוני שהוצמד לרשת הסוואה ושמלווה את העלילה גם לאחר ששם קץ לחייו בכלא. משחקו ראוי לשבח.

עדנה בליליוס נפלאה בדמות אום-נאג'י הדמיונית, מעין מקהלה יוונית של אישה אחת, והיא המוכיחה בשער ומגישה משחק מצוין.

יגאל זקס מצוין כגנרל גורדיאן וכעיתונאי.

נדב אסולין מתבלט נפלא כדרוזי ורס"ר ברדוגו.

דון נאדל כגולדה מאיר - נהדר.

כמו כן, יש לציין על משחק משובח את שהם שיינר,אבי טרמין,עידו מוסרי.

נגני כלי ההקשה הם מצוינים בקטע המרשים. התזמור של אסף רוט היא מעולה.

אתי תבל משובחת כאקורדיוניסטית על הבמה.

אורי וידיסלבסקי חיבר את המוזיקה המרשימה.

התפאורה של רוני תורן היא מוצלחת . הבמה מחולקת לאזורים שונים ומדמה את זירות האירועים.

אורנה סמורגונסקי עיצבה את התלבושות הנאותות. אבי יונה בואנו (במבי)עיצב כהלכה את התאורה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
מחקר גלובלי: המחסור באחיות ובאחים מחייב פתרונות מדיניות כוח אדם, ולא רק קמפיינים לגיוס עובדים
הסיבות לכך שאנשים בוחרים במקצוע הסיעוד, והסיבות לכך שהם עוזבים אותו, מסתכמות באותם גורמים

CMiC מרחיבה את NEXUS עם יכולות בינה מלאכותית חדשות בתחומי תמחור העבודות ותפעול הפרויקטים
השדרוג האחרון מביא סוכני בינה מלאכותית חדשים, אמצעי הגנה חזקים יותר על שכר ונראות רבה יותר לתהליכי עבודה יומיומיים בבנייה

קירגיזסטן ממקמת את טמצ'י על מפת ההשקעות העולמית בוועידת AIM בדובאי
אזור טמצ'י (Tamchy) – אזור פיננסי והשקעות מיוחד (SFIT) – חיזק את מעמדו הבינלאומי במסגרת המהדורה ה-15 של ועידת AIM בדובאי; האזור השתתף כנותן חסות רשמי לארוחת הגאלה והציג את מודל הפעילות שלו כישות פיננסית חדשה, המקשרת בין הון גלובלי לבין הזדמנויות עסקיות ברחבי קירגיזסטן ומרכז אסיה.

מציוד חכם לחיות מחמד ועד ניהול בריאות מבוסס בינה מלאכותית: PetSuper הציגה את עתיד הטיפול בחיות מחמד בתערוכת IFA 2026
PetSuper, מותג טכנולוגיה חכמה לחיות מחמד המתמקד בפיתוח מוצרים חכמים המשפרים את הטיפול היומיומי בחיות המחמד, ערך את הופעת הבכורה שלו בתערוכת IFA 2026.

תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי חתמה את מהדורתה השלישית עם תנופה מסחרית המקדמת את התחרותיות התעשייתית של סעודיה
תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי (Saudi Wood Forum), חתמה את מהדורתה השלישית במרכז הכנסים והתערוכות הבינלאומי של ריאד, לאחר שלושה ימים של פעילות עסקית, תצוגות טכניות ודיונים מקצועיים ייעודיים, אשר הפגישו בין מקבלי החלטות לבין אנשי מקצוע מתחומי העץ והריהוט מערב הסעודית ומהשווקים הבינלאומיים.

A2RL קבעה רף בינלאומי חדש עם מרוץ המכוניות האוטונומיות הראשון באירופה בהשתתפות חמש מכוניות
· קבוצת Kinetiz מאיחוד האמירויות הערביות זכתה במרוץ הראשון של A2RL מחוץ לאבו דאבי, שנערך במסגרת סוף שבוע המרוצים של ACI במסלול האייקוני Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari באימולה

TripGift משיקה את פלטפורמת הערך הגלובלית שלה לנסיעות מהדור הבא
הפלטפורמה, התומכת ב-103 מטבעות, מאגדת כרטיסי מתנה גלובליים לנסיעות, תוכניות תגמול ותמריצים, שוברי מבצע הניתנים לתכנות ואפשרויות מימוש עבור נסיעות – וכל זאת ביותר מ-180 מדינות.

יעדי הפחתת פליטות הפחמן של IPC Systems אומתו בידי Science Based Targets Initiative
האימות מאשר כי יעדי הפחתת פליטות גזי חממה לטווח קצר והשגת רמת אפס נטו של IPC, כולל אפס נטו לאורך שרשרת הערך שלה עד 2050, תואמים למדעי האקלים

Cylake סוגרת סבב גיוס בהיקף של 245 מיליון דולר לקראת השקת גרסת בטא למוצר אבטחת סייבר מהדור הבא
המימון יתמוך בצמיחה המתמשכת של הצוות ויאיץ את פיתוח פלטפורמת אבטחת הסייבר המלאה, מבוססת הבינה המלאכותית ומונעת הנתונים של Cylake עבור המוסדות הגדולים והמוסדרים ביותר בעולם

כוח חדש בכלכלה של הפארקים לגלישה
AWM ו-China Tourism Group משיקות את Eastern Swell Dynamics
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI