הידע הנצבר של כל בעל מחשב נייד עשוי לאפשר לו לפעמים לתקן אי אילו "תקיעות" ותקלות קטנטנות במחשב הנייד שלו, אבל בכל מקרה, חייבים לפנות לטכנאי מחשבים ניידים מקצועי ולא לנסות בכוח לפתור כל בעיה.
היום לאחר שימוש של שנים במחשבים ניידים, כל בעל לפטופ יכול לפעמים לנסות ולתקן את המחשב הנייד שלו, כמו למשל בבעיות של תוכנה, פרמוט מחשב נייד, התקנת תוכנות ועוד. אך יש תקלות שכדאי מאוד מה שנקרא "לא לנסות את זה בבית", משום שהן דורשות התערבות מקצועית של מומחה לתיקון מחשבים ניידים וכל ניסיון לתיקון "אישי" יכול להסתיים בלפטופ במצב טוטאל לוס.
מהן התקלות הנפוצות ביותר במחשב נייד?
התקלות הנפוצות ביותר במחשב נייד הן מסך שבור או מקולקל, אינוורטר תקול, חימום יתר של המחשב, גופי קירור תקולים, לוח אם מקולקל, ספק כוח שלא עובד, סוללה חלשה, דיסק קשיח הרוס ועוד.
תיקון תקלות כמו אלה שהזכרנו, חייב להיעשות במקצועיות בדיוק כמו בתיקון של מחשבים נייחים. צריך להיות בעל מקצוע רציני של תיקון מחשב נייד, משום שהפלסטיקה עדינה, הברגים חבויים וחלק מן הרכיבים עלול להיפגע, אם לא ניגשים לפירוק המחשב הנייד באופן מקצועי ועם כלים מקצועיים.
איך תשמרו על המחשב הנייד שלכם?
יש כל מיני פעולות שאתם בתור בעלי מחשבים ניידים יכולים לעשות, כדי לשמור ולהאריך את הרכיבים, הסוללה וחיי המחשב הנייד שלכם.
במקרה של סוללה למשל, שהיא יקרה מאוד גם זו המקורית וגם זו החלופית ומחירה יכול להגיע לכמה מאות שקלים, מומלץ מאוד להתחבר לחשמל במידה ואתם נמצאים ליד נקודת חשמל, אבל להקפיד להוציא את הסוללה מהמחשב. כך תאריכו את חיי הסוללה של המחשב הניד שלכם.
סוללה מרוקנת לא ניתן להטעין שוב ויש להחליפה. אך חשוב להתייעץ עם טכנאי מחשבים ניידים על הסוללה המומלצת למחשב הנייד שלכם.