טיפול בחומר מסוכן כמו אסבסט דורש נקיטה בצעדי בטיחות, את התהליך כולו יש לבצע בהתאם להנחיות של המשרד לאיכות הסביבה. בהתאם לכך, כל עבודה המערבת פינוי או התעסקות אחרת עם החומר מחייבת בפנייה אל קבלן אסבסט מוסמך.
מתי עלינו לפנות מיד את האסבסט?
השלב בו סיבים משתחררים מתוך לוחות האסבסט אל האוויר הוא השלב בו החומר הופך מסוכן. סיבי של אסבסט החודרים אל מערכת הנשימה של האדם חושפים אותו לסכנה של מחלות קשות ושאר נזקים בריאותיים. אם ישנו חשש להתפוררות של הלוחות יש לפנות מיד אל קבלן אסבסט לביצוע פינוי מתאים של החומר. נציין כי התפוררות אסבסט מסוכנת בעבור כל הסובבים, סיבי האסבסט המופצים אל האוויר מסכנים את תושבי האזור ואת העוברים ושבים.
הפצה של סיבי אסבסט אל האוויר תוכל להתרחש כאשר ישנה שרפה של הלוחות, כאשר מתבצע בהם קידוח, בשעת קריסה של מבנה, במקרים בהם מושלכת פסולת אסבסט שלא כחוק באזורים ציבוריים ובעיקר, במקרים של עבודה לא מקצועית עם האסבסט. הימנעו מסיכונים מיותרים, עבודות המערבות חומרים מסוכנים מבצעים רק באמצעות קבלנים מוסמכים.
איך אדע האם מדובר בגג אסבסט?
ללא ניסיון והיכרות עם חומרי בנייה סביר כי לא תצליחו להבדיל בעצמכם בין לוחות אסבסט לבין חומרים אחרים. פנייה אל קבלן אסבסט תסייע לכם לזהות נכונה את החומרים ואת הצעדים הדרושים. זיהוי לוחות אסבסט מתבסס על בדיקה מיוחדת המתבצעת תוך נטילת דגימה פיזית מתוך הלוח, דגימה המתבצעת במעבדה. בהתאם לתוצאות הבדיקה תוכלו לדעת האם הלוח מכיל אסבסט ובאיזה ריכוז. את נטילת הדוגמית בעבור תוכלו לבצע גם בעצמם, הבדיקה מכונה בדיקת צובר. לקבלת פרטי קבלן אסבסט מוסמך ניתן לפנות אל מרשם העוסקים באסבסט באתר המשרד לאיכות הסביבה.