אינסטלציה – מדוע ולמה?
אנחנו משתמשים במים כל הזמן. לשתייה, לרחצה, לניקיון, להשקייה – אין לנו שום אפשרות לחיות בלי אספקת מים למשך יותר מכמה שעות בודדות. לכן, חשובה מאוד איכות האינסטלציה אצלנו – מערכת המים שמובילה מים אל הבתים ואל הנקודות השונות שצריכות אותן.
אז איך זה עובד? איך יש מים? מאיפה הם באים? לאן הם הולכים? המערכת היא די מסובכת, אבל ניתן לקבל הבנה כללית בלי להסתבך יותר מדי – וזה מה שנעשה כאן היום. ננסה להבין קצת יותר על אינסטלציה.
מאיפה המים?
כולנו יודעים שהרבה מהמים של ישראל מגיעים מימת הכינרת ברמת הגולן, ליד טבריה. הם מובלים במוביל הארצי, צינור ענק שעובר את רוב המדינה, ומגיעים אלינו בסופו של דבר. בנוסף לכינרת, מקורות מים נוספים הם למשל מי תהום והתפלת מי ים.
המים מועברים לכל מועצה אזורית בנפרד. המועצה האזורית מעבירה את המים במערכת צינורות לכל מבנה שזקוק למים ומשלם עליהם. שם מובילה מערכת האינסטלציה את המים לכל נקודה שאליה הם צריכים להגיע – ברזים, מקלחות, שירותים, צינורות השקייה וכדומה.
ואז מה?
לאחר השימוש במים, הם מועברים בעזרת צינורות נוספים למערכת הביוב, או מי השופכין, שתפקידה לאסוף ולהוביל את מי הביוב אל מאגרים, משהם יילקחו המים לטיהור. מים מטוהרים הם לרוב לא ראויים לשתייה, אבל בהחלט ראויים להשקייה או שטיפת מכוניות.
את העברת המים עושה לרוב משאבה, שיוצרת מה שנקרא לחץ מים. זהו למעשה הכח שמניע את המים ממקום אחד למקום אחר. בלי לחץ מים, המים לא עוברים כמו שצריך מקצה אחד של הצנרת לאחר. משאבה זו היא חלק חשוב ואינטגרלי במערכת האינסטלציה של כולנו.
את עבודות התחזוקה של מערכת האינסטלציה מבצע בעל מקצוע – אינסטלטור, או שרברב בעברית. הוא מתקן נזילות ופיצוצים, סתימות או תקלות בלחץ מים, ושלל בעיות אחרות. בגלל החיוניות של מערכת האינסטלציה ושל המים, חשוב לנו למצוא אינסטלטור טוב ואיכותי, שיעשה את עבודתו כמו שצריך. אז בפעם הבאה שאתם צריכים אינסטלטור, תחקרו מראש את בעל המקצוע וקבלו עליו המלצות – כמו שכבר הוסבר, אתם לא יכולים לחיות בלי מערכת האינסטלציה שלכם, אז תפקידו אותה בידיים טובות – ותוודאו את זה.
קידום ישיר