עם כל התקנות החדשות אשר יצאו בכל הנוגע לאסבסט, נוצרה פניקה רבה בין כל האנשים בארץ אשר מכירים את החומר הזה בתור חומר שנמצא סביבם עשרות שנים ומשמש בעיקר את תעשיית הבנייה.
ההפחדה בתקשורת לגבי היות מבנים ציבוריים רבים בנויים עם חומר זה לא סייעה להרגיע את הפניקה, וזרעה בלבול יחד עם חוסר דיוק רב שמביא לאי בהירות בכל הנוגע לסוג של אסבסט אשר מהווה מפגע בריאותי וכאלה שניתן להיות רגועים בסביבתם, כל עוד הם עונים לכל הדרישות של תקנות המשרד לאיכות הסביבה וחוק מפגעי אסבסט ואבק מזיק.
האסבסט הוא למעשה מינרל טבעי שאותו חוצבים ממחצבים סלעיים ברחבי העולם ומתחלק לכמה סוגים הממוינים לפי צבע – לבן, כחול וחום.
בחירה בחומר זה עבור תעשיות רבות נעשתה בשל היתרונות הרבים שהוא מציג, כמו: עמידות בפני אש, בפני בלאי ובאווירה חומצית, יכולת של בידוד תרמי ואקוסטי בצורה מעולה וגם כושר חיבור גבוה עם חומרים אחרים לשם יצירת מוצר מחוזק יותר.
לכן ניתן לראות את השימוש באסבסט עבור שלל של מוצרים, כגון: מוצרי טקסטיל, מוצרי ריצוף, מוצרים עבור איטום של גגות, מוצרים לסלילה של דרכים, מוצרי בידוד תרמי ואקוסטי, מוצרי צנרת ואפילו עבור ייצור של רפידות ומצמדים לרכבים.
הסכנה במוצר זה טמונה במצב שלו בתור אבק שנישא באוויר ויכול להישאף פנימה אל הריאות, ולכן עבודה עם אסבסט מחייבת נקיטה באמצעי בטיחות ששומרים מפני אבק זה עבור אנשים אשר מורשים לעבוד עם חומר זה על ידי המשרד להגנת הסביבה ומשרד העבודה.
ישנן מספר פעולות שהינן אסורות בתכלית עבור עבודה עם אסבסט כדלקמן: התזה, ריצוף, ליטוש והשחזה, ריסוס, סינון גזים ואוויר.
ניתן תמיד לבדוק בצורה פרטנית עם משרד להגנת הסביבה, לגבי כל שאלה ותהייה אישית בנושא עבודה עם אסבסט.