דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: גלנגרי גלן רוס – כרישי נדלן בעבודה – משחק משובח החושף את מכונת הכסף – תיאטרון חיפה
ביקורת: גלנגרי גלן רוס – כרישי נדלן בעבודה – משחק משובח החושף את מכונת הכסף – תיאטרון חיפה
חיים נוי 07/07/16 |  צפיות: 3437

ביקורת: גלנגרי גלן רוס – כרישי נדלן בעבודה – משחק משובח החושף את מכונת הכסף – תיאטרון חיפה

מאת חיים נוי

אם אתם בעיצומה של עסקת נדל"ן או מתכננים כזו, לא בטוח שכדאי לכם לצפות בהצגה החדשה " גלנגרי גלן רוס – מכונת הכסף" מאת דיוויד מאמט, שגרפה פרסי טוני ופוליצר והעולה בתיאטרון חיפה. מצד שני, אם אתם בעיצומה של עסקת נדל"ן או מתכננים כזו, יתכן מאוד שדווקא כדאי מאוד שתחושו ואף רצוי שתצפו בה ושם, ודאי, תפגשו לצידכם, עוד כרישי נדל"ן מחייכים בהנאה. שכן, המדובר במחזה מריר-מתוק הלוקח אותנו לגיחה קצרה ואימתנית אל מאחורי הקלעים של עולם העסקאות בנדל"ן וחושף כמה אמיתות או סודות מבפנים. לא בטוח שתאהבו אותם, אבל כדאי מאוד שתדעו את כל האפשרויות.

המחזאי דיוויד מאמט עבד בעצמו במשרד נדלן בשנות ה-60 המאוחרות. הוא כתב את המחזה ב-1982 והפרמיירה בלונדון הייתה ב-1983 ושנה אחר כך בברודווי. ההצגה רצה שם שנה ובדרך קטפה מספר פרסי טוני. לפני 8 שנים לערך חזרה לשם ההפקה והפעם עם השחקן הידוע אלן אלדה ושוב זכתה בטוני, בפוליצר, בפרס אוליבייה ועוד פרסים.

המחזה שבכלל אינו משקף את עולם הנדלן המוסרי והישר בארצנו, למשל, מציג את המציאות האכזרית של הכלכלה החופשית באור ביקורתי .מאמט עיבד בשעתו את המחזה גם לסרט מצליח עם ג'ק למון, אל פצ'ינו, קווין ספייסי , אלק בולדווין ועוד.

אנשי הנדלן שעל הבמה הם שועלים ותיקים וחלקלקים. הם לובשים חליפות ועונדים שעונים יוקרתיים, מצוידים באופניים ומקווים לבונוס של קדילק.

הבמאי משה נאור, שהוא גם המנהל האמנותי של התיאטרון, היטב ללהטט עם חבורת השחקנים הותיקה והמוצלחת והתוצאה היא הצגה קולחת ומותחת, חביבה, עניינית ולא מסורבלת, הפוקחת אור על עסקאות נדלן ושיווק בכלל.

קטעי הפתיחה קצת איטיים ואולם בחלק המתרחש במשרד הנדלן – הקצב הוא זורם ושוצף.

שמות הגיבורים על הבמה ובתכנייה מעט שונים וייתכן כי הם קרואים בשמות הפרטיים, אולם אין הם מוזכרים בתכנייה.

רמי הויברגר כרומה, איש הנדלן הותיק, הרואה כיצד מתפוגגת לה עסקת מקרקעין שהוא עמל עליה בשכנוע גבר צנום וכנוע לאשתו, מפגין משחק מעולה. רמי כאיש המכירות השנון והמשופשף הוא שחקן מדהים. משחקו הוא מצוין והוא שוחה על הבמה בכישרון רב ואין ספק שהוא אחד מהמעולים בשחקנים.

דב גליקמן כביילן גונב את ההצגה בזכות משחק מופלא ומשובח. גליקמן מדגים כשרון רב בתורת השכנוע מהסוג המנג'ס וסופו של עניין ראוי לצפייה בלבד.

ישי גולן, כלקוח התמים, מרשים בדמות האפיזודית שהוא מגלם. אין לו הרבה טקסט, אבל ההתנהלות שלו היא מיוחדת במינה. ניסיונו העקר לבטל את העסקה, "כי ככה האישה אמרה", נוגע ללב. תוך 3 ימי עסקים הוא יוכל כמובן לבטל את הצ'ק, אך הבעיה היא שהצ'ק כבר נפדה או שימי העסקים הפכו כבר מזמן לשבוע עסקים.

יעקב דניאל כוויליאמסון מנהל המשרד מוצלח והוא משחק כהלכה.

יואב בר לב כחוקר המשטרה ביילן מגלם את הדמות כהלכה ובצורה טובה מאוד. החוקר מגיע כדי לחקור מי פרץ למשרד וגנב את תיקי הלקוחות שעימם היו אמורים לערוך הסכמי רכישה.

מוריס כהן כארונוב איש הנדלן מגלם את התפקיד בכישרון רב ונעים.

דביר בנדק מגלם את מוס כנדלניסט המפתה את עמיתו לביצוע פשע, מצליח לעורר אמון בדמות שהוא מגלם. הוא חלקלק ומשחק טוב מאוד. דביר מגיש בית ספר למשחק משובח.

דורון אשכנזי אחראי לתלבושות הגברים האלגנטיות או העסקיות .יוסף אל דרור תרגם בהצלחה את המחזה ושזר בו את ניבולי הפה במידה ולפי העניין. כנרת קיש הציבה תפאורה פרקטית ומוצלחת של משרד וסביבתו .חני ורדי עצבהאת התאורה שבזקה אור במקומות הראויים וכהלכה. אלדד לידור אחראי למוזיקה המוצלחת.

גלנגרי גלן רוס הוא מחזה המאיר פינה מעולם אנשי התיווך והמכירות של הנדל"ן וכדאי שנכיר גם זווית זו, שהיא בהחלט לא מייצגת, אבל מבדרת מאוד.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

 


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
חדשות למשקיעים ב-TruBridge
חדשות למשקיעים ב-TruBridge: אם סבלתם הפסדים ב-TruBridge, Inc (נאסד"ק: TBRG), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי הדין רוזן בנוגע לזכויותיכם

מועד אחרון לתביעה הייצוגית נגד ZOETIS
מועד אחרון לתביעה הייצוגית נגד ZOETIS: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, מעודד משקיעים ב-Zoetis Inc עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך – ZTS

הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID
הודעת מועד אחרון לתביעה ייצוגית נגד LCID: רוזן, יועץ למשקיעים מהימן, מעודד את משקיעי Lucid Group, Inc עם הפסדים של יותר מ-100 אלף דולר לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית לניירות ערך – LCID

Mavenir מעצימה את ההשקה של My ENet App, ומאחדת סלולר, פס רחב ו-IPTV עבור מנויי ENet בגויאנה
My ENet App מאחדת את כל השירותים למנויים, הקצאת eSIM והתשלומים בפלטפורמה אחת, עם ארנק דיגיטלי מובנה שפותח מקורות הכנסה חדשים עבור Enet

SpaceX הופכת לציבורית: SPCX זמינה כעת למסחר לאחר הופעת הבכורה ההיסטורית בנאסד"ק
EBC Financial Group מעניקה לסוחרים ברחבי העולם גישה דו-כיוונית להנפקה הגדולה ביותר שתועדה, החל מפעמון הפתיחה, עם ויתור על עמלות עסקה לזמן מוגבל

54% מאנשי המקצוע השואפים לעבור בתחום ה-Web3 לא מצליחים למצוא את עבודתם הראשונה - דיווח של Bitget
Bitget , הבורסה האוניברסלית (UEX) הגדולה בעולם, פרסמה את דו"ח Web3 Next-Gen Talent Intelligence שלה שמצא כי חסמי גיוס, ולא מחסור בכישרונות, הם אחד האתגרים הגדולים ביותר של כוח העבודה בתעשייה.

פרופ' מוחמד שמג'י נכנס לנשיאות EAACI עם סיום קונגרס 2026 באיסטנבול
מנהיגות חדשה מתחילה כאשר קהילת האלרגיה העולמית מקדמת את שאיפת חזון האפס של עתיד נקי מנטל אלרגיה ואסתמה

i2c זכתה להוקרה על מערכת גילוי הונאות מבוססת בינה מלאכותית במסגרת פרסי החדשנות של The Digital Banker לאזור MEA לשנת 2026
i2c Inc.‎, חברת טכנולוגיה פיננסית גלובלית וחדשנית, הודיעה היום כי זכתה בפרס 'הפתרון הטוב ביותר לגילוי הונאות מבוסס בינה מלאכותית מצד ספק' בטקס פרסי החדשנות של The Digital Banker לאזור המזרח התיכון ואפריקה לשנת 2026.

אנדרסן גלובל מחזקת את נוכחותה בהודו באמצעות JMP Advisors
Andersen Global חתמה על הסכם שיתוף פעולה עם JMP Advisors בהודו, ובכך הוסיפה יכולות בתחום המיסוי ליכולותיה המשפטיות הקיימות במדינה.

יפן ודרום קוריאה מובילות את השינוי במגמות התיירות העולמיות בקיץ, על פי נתוני Holafly
טרנדים בטיולי קיץ 2026 של Holafly: עלייתה של אסיה מטייל חוקר מורשת תרבותית עשירה באסיה. על פי דו"ח הנסיעות של Holafly לקיץ 2026, יעדים כמו יפן ודרום קוריאה מובילים שינוי משמעותי בהעדפות הטיולים העולמיות, ומושכים תיירים המחפשים חוויות מגוונות וסוחפות. (צילום Holafly)
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI