עכשיו בנושאשל שכנוע לפעמים רוצים לשכנע מישהו במשהו, עכשיו זה עובד ככה הרבה פעמים בן אדםמאמין לעצמו יותר ממה שהוא מאמין למישהו אחר, עד כאן זה הגיוני? אמרתי הרבה פעמיםכי לא תמיד זה ככה לפעמים בן אדם לא סומך על עצמו. אוקי בהנחה שבן אדם מאמין לעצמויותר ממה שהוא מאמין למישהו אחר זה בעצם אומר שאם הוא יחשוב שאתה זה הוא הוא יאמיןלך יותר מאשר אם הוא יחשוב שאתה זה לא הוא, דהיינו, ככל שתהיה יותר דומה אליו ככהבעצם תהיה יותר הזדהות הוא יותר כשהוא יראה אותך הוא ייזכר בעצמו ואז אם אתה תגידלו משהו הוא יאמין לזה יותר.
עכשיו השאלההיא זה איך אתה בעצם יוצר לו תחושה שאתה זה הוא אז אחת הדרכים לעשות את זה היאבאמצעות השלמת משפטים, כשאתה מדבר עם מישהו ואתה רוצה אחר כך לשכנע אותו באיזה משהואו למכור לו איזה רעיון או ליצור לו תחושת קירבה זה יכול להיות אפילו לדבר איתובדייט או בכל אינטראקציה עם מישהו שרוצים ליצור תחושת תנסה להשלים את המשפטיםשלו.
זאת אומרת הואמתחיל להגיד משפט אם אתה יודע המילה שהוא הולך להגיד תגיד אותה, ככל שתקלע על יותרמילים ככה הוא אומר כאילו זה נותן לו תחושה שאתה זה הוא כי אחרת איך אתה יודע מההמשפט אתם חושבים אותו דבר זה כאילו אתה דיברת, עד כדי כך שגם כשאתה תגיד לו אחר כךמשפט שהוא לא רצה להגיד הוא גם יכול לחשוב שהוא זה מה שהוא רצה לחשוב.
עכשיו יש פהכמה הסתייגויות לעשות את זה בצורה נורמטיבית לא ברמה שהוא יחשוב שאתה עושה עליואיזה מניפולציה או שאתה מרמה אותו שמשהו יראה חשוד ודבר נוסף גם השאלה היא גם איךאתה יכול לדעת מה הוא רוצה לומר, איך אתה יכול לדעת מה הוא רוצה לומר מה המילה שהוארוצה לומר אז אם יש לך יותר שכל אתה יכול לדעת מה הוא רוצה לומר כי יש איזה היגיוןלפי המשפט אתה יודע מה הוא רוצה לומר אבל יש עוד טריק איך לדעת מה מישהו אחר רוצהלומר כדי להשלים לו את המשפט.
הטריק אומרשאתה יכול לדעת מה המהות של מה שהוא רוצה לומר ואז להגיד את המהות של מה שהוא רוצהלומר ואז זה ישמע לו כאילו הוא אמר את זה, לדוגמא נגיד שמישהו אומר "וואלה איזהכייף היה לי בסוף השבוע" נגיד "הייתי בים ובים היה מאוד..." אז נגיד אתה אומר אתהמילה "כייף", עכשיו יכול להיות שהוא רצה להגיד את המילה "אוויר נעים" אבל אם הואאמר שהיה וסוף שבוע מהמהם הוא אמר לך שהוא היה בים הוא אומר לך בים היה ממש כייףהמהות של מה שהוא ירצה לומר זה כייף.
יכול להיותשהוא רצה להלביש את זה במילה אחרת אבל אם אתה קולט מה הכיוון שאליו הולכת השיחה אתהלא חייב להגיד את המילה הספציפית, יכול להיות שתגיד את המהות של מה שהוא רוצה להגידוהוא יגיד "נכון זה מה שרציתי" להגיד כי אתה אמרת את המהות של מה שהוא רצה להגיד.וכמובן שההפך להפך אם אתה תשלים משפטים למישהו על דברים שהוא לא רצה להגיד...
המאמר מאת מאמן אימון אישי/ עסקי / ייעוץ / אליעד כהן - www.EIP.co.il | יועץ פילוסופי,ייעוץ אישי, מטפל, טיפול הוליסטי
הכנס לאתרותהנה מעוד ייעוץ נפשי, ייעוץפילוסופי, מכירות, רוחניות, פילוסופיה, ראפור, חוויות, אליעד כהן, רגשות, אושר ועוד ...
מאת אליעד כהן - מאמן אימון אישי + יעוץ אישי - לכל תחומי החיים ועוד
מחבר הספרים! אהבה בחיים / חיים בלי פחד / חיים טובים / להיות אלוהים / להצליח בכח המחשבה ועוד
הכנס עכשיו לאתר EIP.co.il ותהנה מאלפי מאמרים + הרצאות וידאו על כל נושאי החיים בכלל, ועל האושר שלך בפרט ...
מאמן אימון אישי חרדה פחד דיכאון קבלת החלטות זוגיות ויחסים ביטחון והערכה עצמית אהבה אושר להתמודד עם בעיות הצלחה מוטיבציה כסף והצלחה לחנך חינוך ילדים לשכנע מכירות שכנוע משמעות החיים בחירה חופשית חשיבה חיובית לחשוב חיובי ידע רוחניות מודעות הארה אלוהים להיות אלוהים בריאת העולם ברסלב רבי נחמן מברסלב פורום ברסלב אימון טיפול ייעוץ אישי
תכנסו ותהנו ...