דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: דברים שאני יודעת – משחק מרגש במחזה משובח על משפחה שמתפרקת – בית ליסין
ביקורת: דברים שאני יודעת – משחק מרגש במחזה משובח על משפחה שמתפרקת – בית ליסין
חיים נוי 17/11/19 |  צפיות: 3436

ביקורת: דברים שאני יודעת – משחק מרגש במחזה משובח על משפחה שמתפרקת – בית ליסין

מאת חיים נוי

"דברים שאני יודעת" מאת המחזאי האוסטרלי אנדרו בובל , העולה בתיאטרון בית ליסין בשיתוף תיאטרון חיפה, היא הצגה מרגשת , נוקבת, תוססת , המציפה לעיתים את הצופים בלחלוחית בעיניים וגם מענגת בחוויה תיאטרלית דרמטית, עם ניחוחות קומיים.

הבמאי משה נאור הצליח ללהטט עם להקת השחקנים המעולה, בראשות יונה אליאן קשת וגדי יגיל, והתוצאה היא הפקה מרשימה , העוסקת בחיי משפחה, המתפרקת והולכת לנגד עינינו.

העלילה עוסקת במשפחה המתגוררת באוסטרליה. פראן היא אחות בבית חוליםהמנהלת את ענייני הבית ביד רמה. בוב בעלה הוא גמלאי המבלה את זמנו בטיפוח גינת הורדים שלו. רוזי, הבת הצעירה, נסעה לטיול בחו"ל, אך נאלצת לחזור הביתה לאחר שבחור שהכירה, נוטש אותה לאחר שגנב את כספה. פיפ, מתכוונת להתגרש מבעלה ולעקור לקנדה עם ילדיה. מארק מתוודה כי הוא בעצם בהליכים לשינוי מין ומתכוון לממש זאת בקרוב ולעבור לעיר אחרת. בן הוא איש חברת הייטק שאינו שולט בתקציבו ומועל בכספי החברה וגם מתדרדר לסמים.

עם כל זאת צריכה פראן להתמודד ומגלה לבעלה כי בעצם לא אהבה אותו וכי היא נשארה איתו רק בגלל הילדים. היא גם מגלה שהיה לה רומן מהצד אך לא מימשה אותו ואפילו שמרה בצד כסף לשעת חרום .

הסיום מצמרר ועצוב ובעצם אינו הפי אנד.

יונה אליאן-קשת מגלמת במשחק נפלא את אם המשפחה, פראן. יונה היא שחקנית משכמה ומעלה ומשחקה ראוי לתשואות מיוחדת. אין ספק שתפקיד פראן הוא אחד משיאי הקריירה שלה.

גדי יגיל מגלם במשחק מרגש את בוב, אבי המשפחה. גדי מגיש משחק מקצועי נפלא ומוצלח. גדי הוא חיית במה ותיקה ומשחקו הוא עוד שלב בפסגת הקריירה הנהדרת שלו.

מיכל עוזיאל הנהדרת גונבת לפעמים את ההצגה בזכות ביצועים מרשימים בתפקידה כרוזי. מיכל היא בוגרת טרייה של בית ספר למשחק לוינשטיין ויכולותיה המקצועיות הן מרשימות מאוד והיא צפויה להפתיע אותנו בהצגות הבאות.

יעל וקשטיין כפיפ היא מוצלחת מאוד ומגישה משחק נוקב ומעולה. יעל היא שחקנית בעלת יכולות רבות ואחת משיאיהן בהצגה הוא קטע המכתב לאימא.

גיא גורביץ כבן מפליא לשחק את הבן הסורר והקטע בו הוא מתוודה על המעילה הוא מוצלח במיוחד.

מחמאות מיוחדות על ביצוע מרשים ומרגש מאוד מגיעות לעידו רוזנברג בתפקיד מארק , המתוודה בפני הוריו על כוונתו לשנות את מינו ולהפוך לבת. עידו מגיש משחק מדויק ונפלא והקטע בינו לבין אחותו רוזי הוא מרשים ומציף בלחלוחית של דמעות את הצופים ואת השחקן ועמיתתו בעצמם.

התרגום של דורי פרנס הוא עכשווי וקולח. כנרת פיש עיצבה תפאורה יפה של גזע עץ ענק וערוגת פרחים בביתם של בני המשפחה. אורנה סמורגונסקי עצבה תלבושות ראויות ונאות. שאול בסר אחראי למוזיקה המוצלחת. קרן גרנק עצבה תאורה ראויה. שרון גל עצבה את התנועה הנאה.ההפקה היא בשיתוף פעולה של תיאטרון בית ליסין עם תיאטרון חיפה ותעלה בתל אביב ובחיפה

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צלם – כפיר בולוטין


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
זום מציגה את הדור הבא של Zoom Virtual Agent לאוטומציה של פתרון בעיות מקצה לקצה עבור לקוחות
יכולות חדשות של סוכנים וירטואליים מפחיתות את מאמצי הלקוחות, מונעות פניות חוזרות ומעניקות למנהלי השירות ביטחון להרחיב את האוטומציה כאשר 43% מהצרכנים אומרים שצ'אטבוטים לא מצליחים לפתור את הבעיות שלהם, Zoom Virtual Agent 3.0 יכול לעזור לארגונים לסגור את הפער הזה.

WALLIX מחזקת את נוכחותה האסטרטגית במזרח התיכון ככל שהביקוש לריבונות דיגיטלית מואץ
WALLIX (Euronext ALLIX), ספקית תוכנה אירופאית לאבטחת סייבר המתמחה בניהול זהויות וגישה (IAM) ומובילה אירופאית מוכרת בתחום ניהול גישה מועדפת (PAM), מציינת 10 שנים של צמיחה מתמשכת במזרח התיכון.

Petroleum Development Oman מעניקה ל-Lufkin Industries חוזה רב-שנתי למערכות שאיבה מתקדמות של חללים מונעות מוטות (RDPCP) עבור דרום עומאן
בהתבסס על כמעט עשור של ביצועים מוכחים בעומאן מאז תחילת שנות ה-2000, החוזה החדש מחזק את רקורד ההצלחה והשותפות של לופקין עם חברת פיתוח הנפט בעומאן.

Petroleum Development Oman מעניקה ל-Lufkin Industries חוזה רב-שנתי למערכות שאיבה מתקדמות של חללים מונעות מוטות (RDPCP) עבור דרום עומאן
בהתבסס על כמעט עשור של ביצועים מוכחים בעומאן מאז תחילת שנות ה-2000, החוזה החדש מחזק את רקורד ההצלחה והשותפות של לופקין עם חברת פיתוח הנפט בעומאן.

תוכניות המגורים והאזרחות הגלובליות החשובות ביותר בשנת 2026
בעוד שתוכניות אירופאיות ממשיכות לקבוע את הרף העולמי, הדירוגים האחרונים במהדורת 2026 של דו"ח תוכניות המגורים והאזרחות של Henley & Partners חושפים כיול מחדש ניכר בנוף הגירת ההשקעות.

ביקורת: כל הכבוד – מחווה למחזות הזמר הישראלים - –תוסס וצבעוני - בית צבי
23/02/26 | תיאטרון
כל הכבוד – מחווה למחזות הזמר הישראלים הוא מופע מוזיקלי תוסס ומלהיב, המביא לנו את מיטב השירים ממחזות הזמר המוכרים, הישר אל בימת בית צבי ברמת גן.

GA-ASI וחיל האוויר האמריקאי מדגימים שילוב מטוסים מאוישים עם בלתי מאוישים עם F-22 ו-MQ-20 בתרגיל אוטונומיה משותף
General Atomics Aeronautical Systems, Inc (GA-ASI), בשיתוף פעולה עם חיל האוויר האמריקאי, ערכה את ההדגמה האחרונה שלה לביצוע משימות אוטונומיות בבסיס חיל האוויר אדוארדס בדרום קליפורניה, תוך שימוש במטוס הבלתי מאויש MQ-20 Avenger® שלה ומטוס F-22 Raptor שצויד בתוכנת האוטונומיה הממשלתית המעודכנת ביותר.

GA-ASI הכריזה על YFQ-42A Dark Merlin
מטוס הקרב הסילוני הלא מאויש קיבל השראה מהטורף הזריז

GA-ASI מפתחת יכולות נשק ארוכות טווח עבור MQ-9B
מרחיבה את יכולות המשימה עבור המטוס ללא טייס המוביל בתעשייה, כולל תקיפה ימית

דובאי תארח את מובילי תעשיית הזכוכית העולמית בתערוכת ייצור הזכוכית הבינלאומית השלישית באפריל 2026
דובאי תארח מפגש מכובד של דמויות מובילות ומקבלי החלטות מתעשיית הזכוכית העולמית במהדורה השלישית של International Glass Manufacturing - תערוכת ייצור הזכוכית הבינלאומית (IGMS) המתוכננת להתקיים בין ה-21 ל-23 באפריל 2026 במרכז הסחר העולמי של דובאי.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI