דף הבית הודעות לעיתונות אינטרנט ומחשבים מחקר F5: כ-90% מהארגונים ימנפו בינה מלאכותית כדי להתמודד עם המורכבות הנובעת מתנופת הטרנספורמציה דיגיטלית
מחקר F5: כ-90% מהארגונים ימנפו בינה מלאכותית כדי להתמודד עם המורכבות הנובעת מתנופת הטרנספורמציה דיגיטלית
איריס וינשטיין 22/05/22 |  צפיות: 656

האתגר המוביל בארגונים הוא נראות בפריסת יישומים בעננים מרובים, ולאחריו אבטחה עקבית לרוחבו של המערך הענני

דוח מצב אסטרטגית היישומים של F5, בשם 2022 State of Application Strategy Report1 קובע כי כ-90% מהארגונים בכל התעשיות מתכננים ליישם בינה מלאכותית כדי לספק שירות טוב יותר ללקוחות ולהציף תובנות בעלות ערך שיסייעו להם להתמודד עם המורכבות הנובעת ממאמצי הטרנספורמציה הדיגיטלית. עם זאת, בינה מלאכותית אפקטיבית דורשת שקיפות נתונים, אינטגרציה וניהול טובים יותר מאלו הקיימים כיום.

הדוח, המתפרסם זו השנה השמינית ברציפות, מציג את האתגרים העומדים בפני ארגונים כאשר הם משנים את תשתיות מערכות המידע שלהם כדי לספק ולאבטח שירותים דיגיטליים. עם ארכיטקטורות מבוזרות ונוף איומים רחב, ארגונים פונים למגוון פתרונות כדי לסייע בניהול המורכבות ולטיפול בפערים ביכולות גופי מערכות המידע. עם זאת, תוצאות הסקר צופות מלכודות, שאם יתעלמו מהן, ארגונים יגיבו פחות טוב לשינויים ויהיו פחות גמישים בעתיד.

"מאמצי הטרנספורמציה הדיגיטלית נמצאים בהאצה במהלך השנתיים האחרונות, ואין שום אינדיקציה להאטה", אמרה קארה ספראג, סגנית נשיא בכירה ב-F5. "המחקר שלנו מראה שהארגון הממוצע מנהל מאות יישומים בדטה סנטר, בעננים מרובים ובפריסות Edge – כמו גם יותר מ-20 טכנולוגיות שונות לאבטחה והעברת יישומים​​. עם הפורטפוליו הנרחב הזה, ארגונים נדרשים לאבטחה עקבית, נראות מקצה לקצה ואוטומציה בפריסות היישומים שלהם כדי להשתלט על המורכבות ולהוסיף ערך ללקוחותיהם, לייעל את התפעול, לנצל הזדמנויות חדשות ולהגיב לאיומים המתעוררים בזמן אמת".

המשיבים שהשתתפו במחקר ה-SOAS דירגו את הנראות כאתגר המוביל בפריסת יישומים בעננים מרובים, ולאחריו אבטחה עקבית עם מדיניות אחידה לרוחבו של המערך הענני כולו. בנוסף, על פי הסקר, SRE (הנדסת אמינות אתרים –site reliability engineering ) היא מרכיב מרכזי בפאזל, כאשר 77% מהמשיבים נוקטים בגישות SRE עבור היישומים והמערכות שלהם, אך הארכיטקטורה הארגונית חייבת להתפתח במקביל כדי לתמוך במודלים מבוזרים וממוקדי יישומים ולהמשיך לקדם את מאמצי הטרנספורמציה הדיגיטלית של הארגון.

"תוצאות המחקר מצביעות על כך שמקבלי החלטות בתחום מערכות המידע מתמודדים עם מגבלות הקשורות למודרניזציה ודרישות עסקיות בזמן שהם קוטפים את פירות הטרנספורמציה", אמר ארן אראל, מנהל הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין. "ארגונים נדרשים בפעולת איזון מתמדת בין בקרות, עלויות, חווית לקוח ועובדים, לצד מערכת מורחבת של הגנת יישומים ו-API".

ממצאים מרכזיים נוספים של המחקר

• כמעט לכולם חסרות תובנות קריטיות – למספר מכריע של ארגונים (95%) יש תכניות לכרות נתונים תפעוליים לטובת תובנות שהם מקווים להשתמש בהן כדי לשפר את חווית הלקוח ולהניע צמיחה עסקית. עם זאת, 98% מהמשיבים מציינים שכרגע הם אינם מסוגלים לחלץ את התובנות מהמערכות הקיימות. אפילו עם שימוש מורחב בבינה מלאכותית, לארגונים רבים אין כוח אדם ויכולות מתאימות כדי לזהות נתונים רלוונטיים ולנצלם.

• ניהול סיכונים ואבטחה מבוססת זהות – גם כשהמורכבות מגדילה את מספר נקודות הכשל הפוטנציאליות, הביצועים נשארים בראש סדר העדיפויות. כ-76% מהנשאלים הודו שבהינתן בחירה הם היו מכבים את אמצעי האבטחה כדי לשפר ביצועים. ניהול קשת של סיכונים לצד יעדים מהעולם האמתי מוכיח שעסקים משנים את הגישה שלהם בנוגע לניהול סיכונים, דבר שתורם לעלייה בשכיחותה של אבטחה מבוססת זהות, על פני טכנולוגיות אבטחה והעברת יישומים ​​מסורתיות.

• המורכבות הופכת בלתי נסבלת – כאשר 93% מהמשיבים משתמשים בפתרונות SaaS מבוססי ענן ו-84% מתכננים להעביר עומסי עבודה ל-Edge, האתגרים הנלווים נעים בין מדיניות אבטחה חופפת ומידע מקוטע ועד לפריסה של פתרונות נקודתיים שבסופו של דבר מוסיפים מורכבות ומגבירים את פגיעותו של המערך. פריסה רחבה בכל התשתית פירושה ששירותי אבטחה והעברת יישומים אינם קשורים עוד למודל הפריסה או למיקומם של היישומים, דבר שמאפשר לעסקים גמישות רבה יותר, אך משפיע על העקביות ויכול לפגוע בחוויית המשתמש.

• המודרניזציה מגיעה לתהליכי ה-Back office – יותר משני שלישים מהארגונים מבינים שיצירת אינטראקציות דיגיטליות מעולות עבור לקוחות דורשת גם מודרניזציה של פונקציות עסקיות ותהליכים פחות גלויים. אם לא משתמשים בנתונים במהירות למטרת העסקת עובדים, תכנון ייצור או השלמת שפע של משימות תמיכה אחרות, הדבר עלול לדרדר את קשרי הלקוחות, לעכב את זמן היציאה לשוק של מוצרים חדשים ולפגוע בשורה התחתונה של העסק.

• IT ו-OT מתכנסים – המשיבים בסקר מעריכים כי ההתכנסות של מערכות מידע ומערכות תפעוליות היא ההתפתחות המרגשת ביותר. שילוב המערכות יסייע לסגור את מעגל האוטומציה ולהפוך עסקים דיגיטליים לסתגלניים יותר, כך שיוכלו לחזות טרנדים ולהגיב לאינטרסים משתנים של לקוחותיהם ולתנאי שוק.

1דוח F5 State of Application Strategy (SOAS) מייצג כמעט 1,500 מקבלי החלטות בתחום ה-IT ברחבי העולם ממגוון רחב של תעשיות, סדרי גודל של ארגונים ותפקידים מקצועיים. הסקר התמקד בסדרי העדיפויות, האתגרים והציפיות של המשיבים כדי להציג פרספקטיבה על האופן שבו ארגונים מפתחים אסטרטגיות יישומים כדי לשרת טוב יותר את הצרכים הנוכחיים והצפויים של הלקוחות. דוח F5 State of Application Strategy (SOAS) כולל מידע נוסף על ממצאים אלו ואחרים. למידע נוסף ממומחי F5, עיינו בפוסטים הבאים בבלוג:


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist באירופה המזרח התיכון ואפריקה
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist EMEA. במסגרת תפקידו יהיה הסה אחראי על מכירת פתרון ה-Distributed Cloud, פתרון הSAAS - והסקיוריטי של F5 , בשיתוף עם אנשי מכירות ושותפים עסקיים של F5 ברוב מדינות EMEA על מנת לאתר, למצב ולמקד את פתרון הענן של F5 ללקוחות חדשים וקיימים של החברה.

חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח, חתמה על הסכם שותפות עם COMMITלשוק הישראלי
חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח , חתמה על הסכם שותפות עם COMMIT. הסכם זה יאפשר ללקוחות COMMIT להנות מפלטפורמת אבטחה המיועדת למפתחים וישמש גם את הפעילות הענפה, של זרוע הפיתוח במיקור חוץ, שלה.

שלמה יונה מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון
שלמה יונה (51), מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון. במסגרת תפקידו יוביל יונה את קבוצת המכירות ללקוחות אנטרפרייז ולארגונים מובילים בעולמות הטלקו, ההייטק והבריאות. בין היתר, ינהל יונה את צוותי המכירות בענפים אלו ויפעל להעמקת פתרונות החברה ולפיתוח שווקים חדשים, כמו גם לקידום פתרונות טכנולוגיים חדשים באזור.

אביב ששוני מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין
אביב ששוני (49, נ+4), מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין. במסגרת תפקידו ששוני יפעל להעמקת הפעילות והגדלת המכירות באזור. בנוסף, ששוני יהיה מנוי על גיבוש תכנית אסטרטגית להרחבת פעילות החברה ומערך המכירות בקפריסין ויישומה, תוך יצירת ערוצי שיווק חדשים והעמקת ערוצים קיימים, וקידום יוזמות לפיתוח שותפים מקומיים.

חברת F5 מספקת טכנולוגיה לצמצום עלויות ושיפור ביצועים באמצעות תמיכה בפרויקט טלמטריה בקוד פתוח
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) מכריזה על המשך תמיכתה ב-OpenTelemetry של Cloud Native Computing Foundation - מסגרת קוד פתוח, המספקת כלים סטנדרטיים להפקה וייצוא של נתוני טלמטריה, המסייעים לנתח טוב יותר ביצועים ופעילות של פתרונות טכנולוגיים בסביבת מערכות המידע.

מחקר גלובלי של F5 Labs: חמישית מבקשות האימות הן זדוניות
מחקר חדש של F5 Labs חושף כי זהויות דיגיטליות הפכו לשדה קרב בזירת הסייבר, כאשר חמישית מבקשות האימות מגיעות ממערכות אוטומטיות זדוניות. דוח 2023 Identity Threat Report: The Unpatchablesניתח 320 מיליארד טרנזקציות של נתונים, המתרחשות במערכות של 159 ארגונים בין מרץ 2022 לאפריל 2023. כאשר ההתקפות אינן מיורטות, שיעור האוטומציה הממוצע, המהווה אינדיקטור להתקפות credential stuffing, עמד על 19.4%. שיעור זה ירד ביותר משני שליש, ל-6%, כאשר יורטה הפעילות הזדונית באופן יזום.

קבוצת אמן תשווק ותטמיע את פתרונות ה-ERP הענניים של Infor בישראל
קבוצת אמן חתמה על הסכם שיתוף פעולה לשיווק והטמעה של פתרונות ה-ERP הענניים של חברת Infor לארגוני תעשייה. במסגרת השותפות, קבוצת אמן תהיה אמונה על פעילות פתרונות Infor CloudSuite בישראל ותספק שירותים מקצה לקצה לארגוני תעשייה, החל משלב המכירה, דרך ביצוע פרויקטי הטמעה וכלה במתן תמיכה ושירות שוטף. ההסכם בין החברות קובע עוד כי חברת Infor תבצע לוקליזציה של הפתרונות לשפה העברית, לרגולציה ולחוקי המיסוי הישראליים.

חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI