דף הבית הודעות לעיתונות אינטרנט ומחשבים דוח F5 NGINX: ארגונים מתמודדים עם מורכבות הענן בעוד אימוץ אפליקציות מודרניות צובר מומנטום
דוח F5 NGINX: ארגונים מתמודדים עם מורכבות הענן בעוד אימוץ אפליקציות מודרניות צובר מומנטום
איריס וינשטיין 13/03/23 |  צפיות: 902

מחקר חדש של חלוצי הקוד הפתוח F5 NGINX1 מעלה כי סביבות של אפליקציות מודרניות ממשיכות לצבור מומנטום סביב העולם, למרות האתגרים המיוחסים לענן ולסט הכישורים של הצוותים המקצועיים.

הסקר השנתי של קהילת הקוד הפתוח והמשתמשים של NGINX מצא כי בזמן שארגונים ממשיכים להתאים את עצמם ל-micro services ולטכנולוגיות קונטיינר נפוצות, רובם בוחרים בארכיטקטורות היברידיות. משיבי הסקר ציינו שהשימוש בחומרה מקומית ובענן ציבורי גם יחד גדל במקביל לגידול בעומסי העבודה.

כשנשאלו היכן הם מריצים את האפליקציות או השירותים שלהם, שלוש התשובות המובילות היו בענן הציבורי (37%), בצד לקוח - web client/front-end (35%) ובשרתים מקומיים (33%). עבור אלו שבחרו בענן ציבורי, 42% משתמשים גם בצד לקוח ו-37% משתמשים בשרתים מקומיים.

"הענן עלול להיות יקר ומורכב בהיבט אבטחת המידע. כאשר אפליקציה אינה זקוקה לגמישות ולזריזות שמציעה ארכיטקטורת ענן, הגיוני לבחור בארכיטקטורה מסורתית מקומית, היכן שקל יותר לאבטח אותה. בעבר נראה היה שהתעשייה תרצה להתבסס לחלוטין על הענן, אך ממצאי הסקר מעלים שהמגמה השתנתה, שכן סביבות היברידיות מציעות איזון בין זריזות, חיסכון בעלויות ואבטחת מידע", כך אמר סורין בויאנגיו, Solution Architect לדרום אירופה ב-F5.

קוברנטיס בחזית

הסקר של NGINX גם מצביע על כך שקוברנטיס (Kubernetes) היא מערכת הקוד הפתוח הנבחרת עבור מפתחים ועסקים כאחד. כ-77% מהמשיבים, המשתמשים בשירותי קונטיינרים, עושים זאת עם כלי מבוסס קוברנטיס, שיעור זהה לזה שנמצא עבור משתמשי קוברנטיס באופן כללי. המניע העיקרי לאימוץ קוברנטיס הוא יכולת הגידול, כך לפי 42% מהמשיבים, כאשר 25% ציינו את קלות הפריסה.

עם זאת, המצב משתנה כאשר בוחנים את שיעור עומסי העבודה שנפרס עם קוברנטיס. לדוגמה, משיבים שמשתמשים בקוברנטיס כדי לפרוס יותר מ-75% מעומס העבודה שלהם דרגו את יכולת הגידול כמניע העיקרי, בהשוואה לאלו שפורסים פחות מרבע (54% לעומת 37%).

אתגרי מיומנות וסוגיות ארגוניות בשפע

על פי הסקר, הסוגיה העיקרית על הפרק היא מחסור במיומנויות טכניות (21%) בזמן עבודה על פרויקטים של API ופריסת אפליקציות. כ-27% מהמשיבים שדיווחו על מחסור במיומנויות, מעלים כי עקומת הלמידה התלולה של הכלים היא אתגר מרכזי, בעוד ש-25% הדגישו מחסור בכוח אדם או משאבים.

"האתגרים השכיחים ביותר קשורים זה בזה: חוסר במיומנויות טכניות יכול להשפיע על עקומת הלמידה, ומחסור באנשי צוות או במשאבים מגדיל את הבעיות הללו מכיוון שהוא מצמצם את האפשרות להתמודד עם האתגר", הסביר בויאנגיו.

בראש סדר העדיפות: אבטחת מידע

אבטחת מידע היא עדיין בראש סדר העדיפויות בכל הנוגע להנגשת אפליקציות ו-API. כ-45% מהמשיבים דירגו לפחות תכונת אבטחה אחת כ"חשובה מאוד", כאשר 34% דרגו באותה דרגת חשיבות את יכולת הגידול ו-40% את הנראות (observability). הגנה מפני OWASP Top 10והצפנה מקצה לקצה הן יכולות האבטחה החשובות ביותר, כאשר 53% מהמשיבים דירגו אותן כ"חשובות מאוד".

 

###

1הסקר השנתי של NGINXנערך בקרב קהילת המשתמשים וקהילת הקוד הפתוח וכלל השנה מעל 2000 נשאלים.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist באירופה המזרח התיכון ואפריקה
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist EMEA. במסגרת תפקידו יהיה הסה אחראי על מכירת פתרון ה-Distributed Cloud, פתרון הSAAS - והסקיוריטי של F5 , בשיתוף עם אנשי מכירות ושותפים עסקיים של F5 ברוב מדינות EMEA על מנת לאתר, למצב ולמקד את פתרון הענן של F5 ללקוחות חדשים וקיימים של החברה.

חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח, חתמה על הסכם שותפות עם COMMITלשוק הישראלי
חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח , חתמה על הסכם שותפות עם COMMIT. הסכם זה יאפשר ללקוחות COMMIT להנות מפלטפורמת אבטחה המיועדת למפתחים וישמש גם את הפעילות הענפה, של זרוע הפיתוח במיקור חוץ, שלה.

שלמה יונה מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון
שלמה יונה (51), מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון. במסגרת תפקידו יוביל יונה את קבוצת המכירות ללקוחות אנטרפרייז ולארגונים מובילים בעולמות הטלקו, ההייטק והבריאות. בין היתר, ינהל יונה את צוותי המכירות בענפים אלו ויפעל להעמקת פתרונות החברה ולפיתוח שווקים חדשים, כמו גם לקידום פתרונות טכנולוגיים חדשים באזור.

אביב ששוני מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין
אביב ששוני (49, נ+4), מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין. במסגרת תפקידו ששוני יפעל להעמקת הפעילות והגדלת המכירות באזור. בנוסף, ששוני יהיה מנוי על גיבוש תכנית אסטרטגית להרחבת פעילות החברה ומערך המכירות בקפריסין ויישומה, תוך יצירת ערוצי שיווק חדשים והעמקת ערוצים קיימים, וקידום יוזמות לפיתוח שותפים מקומיים.

חברת F5 מספקת טכנולוגיה לצמצום עלויות ושיפור ביצועים באמצעות תמיכה בפרויקט טלמטריה בקוד פתוח
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) מכריזה על המשך תמיכתה ב-OpenTelemetry של Cloud Native Computing Foundation - מסגרת קוד פתוח, המספקת כלים סטנדרטיים להפקה וייצוא של נתוני טלמטריה, המסייעים לנתח טוב יותר ביצועים ופעילות של פתרונות טכנולוגיים בסביבת מערכות המידע.

מחקר גלובלי של F5 Labs: חמישית מבקשות האימות הן זדוניות
מחקר חדש של F5 Labs חושף כי זהויות דיגיטליות הפכו לשדה קרב בזירת הסייבר, כאשר חמישית מבקשות האימות מגיעות ממערכות אוטומטיות זדוניות. דוח 2023 Identity Threat Report: The Unpatchablesניתח 320 מיליארד טרנזקציות של נתונים, המתרחשות במערכות של 159 ארגונים בין מרץ 2022 לאפריל 2023. כאשר ההתקפות אינן מיורטות, שיעור האוטומציה הממוצע, המהווה אינדיקטור להתקפות credential stuffing, עמד על 19.4%. שיעור זה ירד ביותר משני שליש, ל-6%, כאשר יורטה הפעילות הזדונית באופן יזום.

קבוצת אמן תשווק ותטמיע את פתרונות ה-ERP הענניים של Infor בישראל
קבוצת אמן חתמה על הסכם שיתוף פעולה לשיווק והטמעה של פתרונות ה-ERP הענניים של חברת Infor לארגוני תעשייה. במסגרת השותפות, קבוצת אמן תהיה אמונה על פעילות פתרונות Infor CloudSuite בישראל ותספק שירותים מקצה לקצה לארגוני תעשייה, החל משלב המכירה, דרך ביצוע פרויקטי הטמעה וכלה במתן תמיכה ושירות שוטף. ההסכם בין החברות קובע עוד כי חברת Infor תבצע לוקליזציה של הפתרונות לשפה העברית, לרגולציה ולחוקי המיסוי הישראליים.

חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI