דף הבית הודעות לעיתונות אינטרנט ומחשבים דוח F5: מעל חמישית מהאפליקציות הארגוניות מתארחות בשש סביבות שונות
דוח F5: מעל חמישית מהאפליקציות הארגוניות מתארחות בשש סביבות שונות
איריס וינשטיין 19/04/23 |  צפיות: 916

אתגרי אבטחת מידע ותפעול בסביבות מרובות עננים מעלים דרישה לפתרונות מתקדמים לסביבות היברידיות

סביבות היברידיות כאן כדי להישאר, כך עולה מהדוח הגלובלי F5 2023 State of Application Strategy Report (SOAS)1 השנתי של חברת F5. מקבלי החלטות בתחום מערכות המידע, שהשתתפו בסקר, מציינים שמעל חמישית מהאפליקציות הארגוניות מתארחות בשש סביבות שונות, דבר שמעלה אתגרי אבטחת מידע ותפעול, כמו גם את הביקוש לפתרונות תשתית אפליקטיבית לסביבות מרובות עננים.

"החלטות בנוגע למיקום האפליקציות מבוססות בדרך כלל על יעדים ספציפיים. ארגונים מבינים שאין סביבה אחת שהיא הכי טובה עבור כל האפליקציות", אמר ארן אראל, מנהל הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין. "ארגונים מנהלים כיום סביבה היברידית מגוונת, המבוססת על סדרי עדיפויות עסקיים הנוגעים לשליטה על נתונים, ניהול סיכונים ודרישות הלקוחות. עם זאת, הסביבה ההיברידית יוצרת אתגרי ניהול ואבטחת מידע שדורשים תשתית אפליקטיבית מאובטחת ואחודה, עם יכולת ליישם מדיניות אבטחה אחת בכל הסביבות ולכל האפליקציות, תוך קבלת נראות מלאה לאפליקציה על כל רכיביה".

על רקע המגמה המתחזקת של סביבות היברידיות, הדוח מצא שהתלהבות הארגונים סביב הענן הציבורי נרגעה מעט. בשנת 2018 כ-74% מהמשיבים בסקר תכננו לפרוס "עד מחצית" מהאפליקציות שלהם בענן. כיום, פחות ממחצית מהנשאלים (48%) אומרים שיש להם כרגע אפליקציות כלשהן בענן, כאשר בממוצע ארגונים פורסים רק 15% מפורטפוליו האפליקציות שלהם בענן. לאחר שנים, חל היפוך במגמה ובמהלך 2022 שיעור האפליקציות המתארחות בחוות השרתים המקומית והמסורתית גדל והגיע ל-37%.

למרות ששיעורם של רוב מודלי הפריסה האחרים – כמו ענן ציבורי ו-SaaS נמצאו בעלייה בשנים האחרונות, כל אחד מהם התמתן או ירד מעט בשנת 2023. יותר משליש (43%) ממשתתפי הסקר מדווחים כי הם מחזירים אפליקציות לסביבתן המקורית באתר המקומי או מתכננים לעשות זאת בקרוב. הצורך לשלוט בכל רכיבי האפליקציה בסביבה מרובת עננים הוא המניע העיקרי, כפי שדווח על ידי 54% מהמשיבים. החזרת האפליקציות מתקיימת במיוחד בתעשיות השירותים הפיננסיים, הטלקומוניקציה והטכנולוגיה, המסוגלות להתנהל בעננים מרובים עם הכישורים הדרושים לניהול יעיל של האפליקציות באתר המקומי.

האתגרים בסביבה מרובת עננים ממשיכים, אבל קיימים פתרונות

כמעט תשעה מכל עשרה משיבים הפועלים בעננים מרובים ממשיכים לדווח על אתגרים הקשורים באבטחה, ביצועים ועלות. האתגר המוביל ב-2023 הוא המורכבות של הכלים וממשקי ה-API, הנובעת מהיעדר סטנדרטיזציה או יכולת פעולה הדדית של הכלים (39%) השונים. מדיניות אבטחה עקבית היא האתגר השני בגודלו, זו השנה השנייה ברציפות (36%), ולאחר מכן אופטימיזציה של ביצועים (36%). רק לאחר מכן, עולה נושא העלות (35%).

כדי לעמוד בקצב של האתגרים וההזדמנויות, דוח SOAS ממליץ לארגונים לאמץ גישות משלימות, כולל גיוס אנשי מערכות מידע בעלי מספר רב של התמחויות, ואימוץ מתודולוגיות תהליכיות כגון SRE (Site Reliability Engineering). על ארגונים גם לבחון טכנולוגיות אבטחה והעברת אפליקציות שחוצות מודלים של פריסה, מסופקות כשירות, ומתפקדות באופן עקבי בכל האפליקציות והארכיטקטורות המבוזרות של הארגון.

"עסקים דיגיטליים דורשים תשתית מערכות מידע אדפטיבית, וארגונים זקוקים לפתרונות שיצמצמו את האתגרים בסביבה ההיברידית ובסביבה מרובת עננים", סיכם אראל. "המפתח לכך הוא ביצירת קשר עם שותפים שמציעים פתרונות אבטחה אפליקטיביים בסביבות מרובות עננים כדי לאבטח את כל סוגי האפליקציות וממשקי ה-API בעננים שונים, בדטה סנטר ובמיקומי קצה".

###

1יותר מ-1,000 מקבלי החלטות בתחום מערכות המידע מרחבי העולם חלקו השנה את סדרי העדיפויות והאתגרים שלהם עם F5 בסקר. כמו תמיד, המשיבים ייצגו תמהיל רחב של תעשיות, כאשר מגזרים ממשלתיים מיוצגים טוב יותר מבעבר וחברות טכנולוגיה מעט פחות בולטות. הנתונים סופקו על ידי אנשים ממגוון רחב של תפקידים בתחום מערכות המידע והניהול, החל ממקבלי החלטות ועד לאנשי פיתוח האפליקציות, עם יותר בעלי אפליקציות עסקיות מאשר בשנים קודמות.

הדוח המלא כאן: https://www.f5.com/resources/reports/state-of-application-strategy-report


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
מחקר גלובלי של F5 Labs: חמישית מבקשות האימות הן זדוניות
מחקר חדש של F5 Labs חושף כי זהויות דיגיטליות הפכו לשדה קרב בזירת הסייבר, כאשר חמישית מבקשות האימות מגיעות ממערכות אוטומטיות זדוניות. דוח 2023 Identity Threat Report: The Unpatchablesניתח 320 מיליארד טרנזקציות של נתונים, המתרחשות במערכות של 159 ארגונים בין מרץ 2022 לאפריל 2023. כאשר ההתקפות אינן מיורטות, שיעור האוטומציה הממוצע, המהווה אינדיקטור להתקפות credential stuffing, עמד על 19.4%. שיעור זה ירד ביותר משני שליש, ל-6%, כאשר יורטה הפעילות הזדונית באופן יזום.

קבוצת אמן תשווק ותטמיע את פתרונות ה-ERP הענניים של Infor בישראל
קבוצת אמן חתמה על הסכם שיתוף פעולה לשיווק והטמעה של פתרונות ה-ERP הענניים של חברת Infor לארגוני תעשייה. במסגרת השותפות, קבוצת אמן תהיה אמונה על פעילות פתרונות Infor CloudSuite בישראל ותספק שירותים מקצה לקצה לארגוני תעשייה, החל משלב המכירה, דרך ביצוע פרויקטי הטמעה וכלה במתן תמיכה ושירות שוטף. ההסכם בין החברות קובע עוד כי חברת Infor תבצע לוקליזציה של הפתרונות לשפה העברית, לרגולציה ולחוקי המיסוי הישראליים.

חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.

דוח F5: מהירות התגובה היא מניע משמעותי בבחירה באבטחת מידע כשירות, Zero Trust ואימוץ טכנולוגיית בינה מלאכותית
ארגונים גלובליים מאמצים יותר ויותר פתרונות Security-as-a-A-Service (SECaaS) תוך האצת השימוש ב-Zero Trust ואימוץ מודלים של בינה מלאכותית, כך על פי דוח F5 2023 State of Application Strategy Report (SOAS). מהדוח עולה כי 42% מהמשיבים טוענים ש"מהירות צמצום האיומים" היא הסיבה העיקרית לפנייה לשירותי SECaaS, הכוללים מינוף מודלים המסופקים בענן למיקור חוץ של שירותי אבטחת סייבר.

ארן אראל, מנהל הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין, מונה גם למנהל הפעילות באזור ספרד ופורטוגל
ארן אראל, מנהל הפעילות של F5 בישראל, יוון וקפריסין, קודם וינהל גם טריטוריות משמעותיות בדרום אירופה, הכוללות את ספרד ופורטוגל. המינוי הוא על רקע ההצלחה של אראל בהרחבת הפעילות והגדלת נתח השוק של החברה באזור ישראל, יוון וקפריסין. במסגרת תפקידו יהיה אראל אחראי על פיתוח יוזמות אסטרטגיות להעמקת הפעילות, ופיתוח השווקים באזור המורחב. בנוסף, אראל יהיה מנוי על הרחבת רשת השותפים של החברה באזור, ופיתוח שיתופי פעולה אסטרטגיים. אראל יוביל גם את מערך השיווק וההסברה של החברה באזור זה.

חברת F5 ממנה את רן כהן למנהל שותפים בישראל, יוון וקפריסין
חברת F5, המתמחה בשירותי יישומים ואבטחת מידע בסביבה רב-עננית, ממנה את רן כהן (48) למנהל שותפים בישראל, יוון וקפריסין. במסגרת תפקידו כהן יפעל לפיתוח השווקים והרחבתם באמצעות שותפים, מפיצים והשותפויות האסטרטגיות של החברה. בנוסף, כהן יהיה אחראי על פיתוח אסטרטגיות ערוצי ההפצה וכן על ניהול שיתופי הפעולה עם ספקי הענן השונים.

חברת F5 משיקה יכולות אבטחה מבוססות AI להגנה על שירותים דיגיטליים
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) משיקה יכולות אבטחה חדשות המעניקות לארגונים הגנה ושליטה מקיפות לאפליקציות וממשקי API בסביבות מבוזרות, הכוללות את הדטה סנטר המקומי, הענן והEdge-. מדובר ביכולות למידת מכונה חדשות המספקות גילוי אוטומטי מתקדם של נקודות קצה בממשקי API (API Endpoint Discovery), זיהוי אנומליות, איסוף טלמטריה מקיפה וניתוח התנהגותי.

חברת Netskope הוכרזה כמובילה עולמית ב- Gartner® Magic Quadrant™ for Security Service Edge לשנת 2023
חברת Netskope, הוכרזה כמובילה עולמית בתחום Secure Access Service Edge (SASE). החברה השיגה את הציון הגבוה ביותר בין שני הפתרונות המובילים שצוינו בכל מקרי השימוש שזוהו בדוח Gartner Critical Capabilities for Security Service Edge (SSE) לשנת 2023. בנוסף, Netskope היא הספקית היחידה שהוכרזה כמנהיגה ב-2023 Gartner Magic Quadrant™ for Security Service Edge ששוחרר לאחרונה, שדורגה גם בין שלושת הספקים בעלי הניקוד הגבוה ביותר עבור כל ארבעת מקרי השימוש ליכולות הקריטיות עבור SSE ב-.2023
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI