דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: נדל"ן – המחזה הראשון של רוני קובן על החלום הישראלי לדיור – דרמה מרגשת – בית צבי
ביקורת: נדל"ן – המחזה הראשון של רוני קובן על החלום הישראלי לדיור – דרמה מרגשת – בית צבי
חיים נוי |  07/06/23 |  צפיות: 1746

ביקורת: נדל"ן – המחזה הראשון של רוני קובן על החלום הישראלי לדיור – דרמה מרגשת – בית צבי

מאת חיים נוי

נדל"ן הוא מחזה העוסק בחלום הישראלי לדיור ובמרכזו מאבק משפחתי בין דורות אודות עתידו של פרויקט עתידי של בית מגורים בנווה צדק בתל אביב. זהו המחזה הראשון של המחזאי והעיתונאי רוני קובן המשרטט תמונה ישראלית על חלום הנדל"ן בהשראת אירועים משפחתיים. ההצגה העולה בבית צבי ברמת גן היא דרמה משפחתית מרגשת ומותחת. הבמאי ארתור קוגן, המנהל האמנותי והפדגוגי של בית צבי, להטט עם להקת שחקנים מוכשרת והתוצאה היא הצגה נוקבת ומעניינת שאין בה רגע דל.

העלילה עוסקת בבטי , אלמנה מבוגרת , הנמצאת על ערש דווי וכל בני משפחתה עסוקים בתקווה לרשת את חלקת הקרקע בנווה צדק כדי להקים שם בנין מגורים. אבי וירדנה , בנה וכלתה של בטי, מתכננים את הפרויקט ואפילו מזייפים את חתימתה על המסמכים, כדי להיחלץ ממשבר חובות גדול המעיק עליהם. יונתן מגיע מארה"ב ומתכנן לקחת איתו את אימו הקשישה לטיפול רפואי ואילו מאיה הבת הצעירה של ירדנה ואבי שרויה במתח מתמיד ואפילו לוקה באנורקסיה בעוד אחיה רוני מנסה להלך בין הטיפות. ברקע אנו צופים בבטי הצעירה ובחלומותיה ונישואיה לאהרון שהולך לעולמו בגיל צעיר. עוד אנו פוגשים ברופא הצמוד סעיד המטפל בבטי זה חמש שנים וקונה את ידידותה ורגשותיה אליו.

מי יזכה בירושת הנדל"ן ומה יעלה בגורלה של המשפחה המפולגת?

יובל רהב מגלמת נהדר את בטי המבוגרת ומשחקה הוא ללא דופי, מרגש ומשכנע. אלון קורן הוא סעיד הרופא הנמרץ ומשחקו ראוי לשבח. שיר מורג המוצלחת היא בטי הצעירה והנמרצת ודור כמוס מגלם יפה מאוד את אהרון בעלה נעים ההליכות. נוי דרור מגלמת מצוין את ירדנה הנמרצת והשתלטנית. לירז מויאל מעולה כבת הסוררת מאיה. שמר לריה נפלא כאבי, בנה הבכור של בטי, המנסה להיחלץ מחובותיו ולרשת את הנחלה. איתי גולדשטיין טוב מאוד כיונתן ועמית מוריס משובח כרוני הבן הצעיר של ירדנה.

סשה ליסנסקי עצבה תפאורה מינימלית וראויה. לנה רומננקו עצבה תלבושות יפות. אורי מורג עצב תאורה נאותה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום – שמחה ברבירו


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
הודעה למשקיעי XTIA
הודעה למשקיעי XTIA: משרד רוזן עורכי הדין מזכיר למשקיעי XTI Aerospace, Inc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, כי המועד האחרון להגשת בקשה לשמש כתובע המרכזי בתביעה ייצוגית בניירות ערך הוא ה-27 באוקטובר 2026

הודעה למשקיעי UWMC
הודעה למשקיעי UWMC: משרד רוזן עורכי דין מזכיר למשקיעי UWM Holdings Corporation שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר, כי המועד האחרון להגשת בקשה לשמש כתובע המרכזי בתביעה ייצוגית בניירות ערך הוא ה-13 באוקטובר 2026

מדריך מישלן דובאי מציין את המהדורה החמישית שלו עם מבחר שכמעט הכפיל את עצמו מאז ההשקה
מסעדת Orfali Bros זוכה לשדרוג ומקבלת שני כוכבי מישלן, בעוד שהמסעדות הקיימות בדובאי המחזיקות בשלושה ובשני כוכבי מישלן שומרות על מעמדן. · KIGO ו-Birch מצטרפים לראשונה למבחר עם כוכב מישלן אחד

GTC Prime משתפת פעולה עם Centroid Solutions לאספקת נזילות למגוון נכסים באמצעות CS 360 Bridge
GTC Prime, ספקית של פתרונות נזילות מוסדיים, הודיעה על שותפות אסטרטגית עם Centroid Solutions, ספקית פינטק גלובלית המפעילה את מערכת האקוסיסטם One-Centroid.

קוריה משקיעה 28 מיליון דולר בייצור רכיבים פעילים (API) סטריליים
Curia Global, Inc. (קוריה), ארגון מוביל גלובלי למחקר, פיתוח וייצור לפי חוזים (CDMO), הודיעה היום על השקעה אסטרטגית להרחבת יכולות הייצור שלה של רכיבים פעילים פרמצבטיים (API) סטריליים – הן עבור מוצרים סטרואידיים והן עבור מוצרים שאינם סטרואידיים – באתר החברה בוואיאדוליד, ספרד. ההרחבה צפויה להסתיים ברבעון הרביעי של שנת 2028.

בית משפט בנבדה מסיר הגבלה ומאפשר ל-EESystem לשתף הקלטה של ​​פגישה מנובמבר 2024
הצו מ-25 בספטמבר 2026 מבטל את ההגבלה על שיתוף ההקלטה. ההליך המשפטי העיקרי נמשך

קבוצת EBC Financial בתערוכת iFX EXPO Asia 2026 תעסוק בשווקים, טכנולוגיה ושיח בתעשייה
EBC תציג מבט מעמיק יותר על כמה מהפיתוחים החדשים ביותר שלה ותחלוק חדשות בנוגע ל-EBC Group Foundation

מועד אחרון בנוגע ל- HDB
מועד אחרון בנוגע ל- HDB: רוזן, יועץ משפטי גלובלי למשקיעים, קורא למשקיעי HDFC Bank Limited שספגו הפסדים העולים על 100 אלף דולר להבטיח ייצוג משפטי לפני המועד האחרון והחשוב ב-13 באוקטובר בתביעה ייצוגית בניירות– HDB

YYForce פותחת מרכז רובוטיקה בסינגפור לקידום אימון ופריסת רובוטי שירות דמויי אדם
אבן דרך אסטרטגית: פתיחה רשמית של מרכז ההדרכה, הנתונים והחוויה לרובוטיקה בסינגפור לאמון רובוטים דמויי אדם, בדיקות תהליכי עבודה והדגמות ללקוחות.

גרדיאנט מרחיבה את הפעילות בהודו עם הנהגה חדשה, חמישה חוזים חדשים והגדלת הצוות ב-40%
הודו בונה את המפעלים שעומדים בבסיסה של כלכלת הבינה המלאכותית, וכל אחד מהם פועל על מים. כיום, Gradiant, שכבת המים של כלכלת הבינה המלאכותית, הכריזה על סדרה של נקודות ציון חשובות המחזקות את מעמדה בהודו: דירקטור מנהל חדש לארץ, חמישה חוזי בנייה חדשים בתחום המוליכים למחצה, הלוחות המודפסים (PCB) וייצור סולארי, וכן תוכניות להגדלת צוות החברה בהודו בשיעור של למעלה מ-40 אחוזים השנה.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI