דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים Preqin מדווחת כי קרנות עושר ריבוניות באסיה ובמזרח התיכון מובילות את צמיחת ה- AUM (נכסים בניהול)
Preqin מדווחת כי קרנות עושר ריבוניות באסיה ובמזרח התיכון מובילות את צמיחת ה- AUM (נכסים בניהול)
חיים נוי 15/06/23 |  צפיות: 407

Preqin מדווחת כי קרנות עושר ריבוניות באסיה ובמזרח התיכון מובילות את צמיחת ה- AUM (נכסים בניהול)

קרנות עושר ריבוניות גלובליות הכפילו את ה-AUM בעשור האחרון

לונדון, 14 ביוני 2023, (GLOBE NEWSWIRE) :

Preqin, מובילה גלובלית המעצימה את הקהילה החלופית עם נתונים ותובנות חיוניות, את הדו"ח Sovereign Wealth Funds 2023. הדו"ח מספק נתונים וניתוחים על מגמות מפתח בנוף קרנות העושר הריבוניות*, שכן משקיעים אלה שואפים לבצע הקצאות משופרות לנכסים חלופיים, כמו גם לצמצם את הפער בין הקצאות בפועל למטרה.

הדו"ח מראה כי נכסים חלופיים ימשיכו להיות קיימים בפורטפוליו של קרנות עושר ריבוניות אם הם יספקו הטבות פיזור ותשואות מותאמות סיכון טובות. עם המשאבים הפיננסיים השופעים שלהן, וצוותי השקעות מתוחכמים יותר ויותר, לקרנות עושר ריבוניות יש את ההון שיכול להעניק להן גישה לקרנות עם הביצועים המובילים.

עובדות מפתח בדו"ח קרנות העושר הריבוניות של Preqin לשנת 2023:

*נכסים בניהול (AUM): בעשור האחרון, קרנות עושר ריבוניות גלובליות הכפילו את סך ה-AUM שלהן ל-10.4 טריליון דולר, נכון לסוף הרבעון הראשון של 2023.

*אסיה: קרנות העושר הריבוניות של אסיה הובילו את הגידול ב-AUM, שעמד על 4.3 טריליון דולר נכון לסוף הרבעון הראשון של 2023. יש לציין כי סך ה-AUM של תאגיד ההשקעות של סין בסך 1.35 טריליון דולר עבר את זה של קרן הפנסיה הגלובלית של נורבגיה (GPFG) עם השקעות מנוהלות של 1.2 טריליון דולר, כך שהפכה לקרן העושר הריבונית בגדולה ביותר בעולם.

*מזרח תיכון: המזרח התיכון הוא ביתם של כמה מקרנות העושר הריבוניות הגדולות ביותר, המחזיקות את ה-AUM השני בגודלו מכל האזורים בעולם, אחרי אסיה. עם 3.7 טריליון דולר, הן אחראיות ל-36% מה-AUM הגלובלי של קרנות העושר הריבוניות.

*הקצאות: ההקצאות של קרנות עושר ריבוניות לנכסים חלופיים כאחוזים מסך ההקצאות עלו בין 2021 למרץ 2023 בכל סוגי הנכסים, למעט תשתיות. העלייה הגדולה ביותר בהקצאה החציונית הנוכחית הייתה בתחום הנדל"ן, מ-6.5% ב-2021 ל-8.6%, נכון לסוף הרבעון הראשון של 2023.

* ESG: קרנות עושר ריבוניות משפיעות בקידום יעדים סביבתיים, חברתיים וממשל (ESG). קרנות עושר ריבוניות עם מדיניות ESG מייצגות 59% מסך ה-AUM של קרנות העושר הריבוניות AUM, עלייה של 5 נקודות אחוז מ-54% ב-2021.

קרנות העושר הריבוניות במזרח התיכון מראות תיאבון מוגבר לאלטרנטיבות

ככל שהכמות העצומה של הון טרי המנוהלת על ידי קרנות עושר ריבוניות במזרח התיכון עולה בהרבה על הצרכים והקיבולת של שוקי ההון המקומיים שלהן, התיאבון שלהן לנכסים אלטרנטיביים עלה. ניתוח Preqin של נתוני קרנות עושר ריבוניות במזרח התיכון מראה כי ההקצאות הממוצעות לאלטרנטיבות הוכפלו משנה לשנה בסוף 2022, ועלו מ-22% מסך הנכסים בסוף 2021 ל-44%. בעוד שחלק מזה מונע על ידי רמות ההקצאה הגבוהות מאוד של כמה מקרנות העושר הריבוניות הקטנות יותר באזור, מגמה זו משקפת את המרדף המתמשך שלהם אחר נכסים לא מסורתיים כדי להגדיל את התשואות. הקצאות האחוזים צפויות לקבל דחיפה גם על ידי ירידות בהערכות השווי של מניות ציבוריות ואג"ח בשנת 2022, על פי הנתונים האחרונים. הגידול מראה את הגמישות שיש לקרנות העושר הריבוניות במזרח התיכון בעת קבלת החלטות השקעה, שכן לעתים קרובות יש להן פחות התחייבויות לטווח קצר ובינוני מאשר סוגים אחרים של משקיעים מוסדיים.

גידול בחוב הפרטי

דו"ח Preqin מצא גם כי שותפים מוגבלים גלובליים (LP), כולל קרנות עושר ריבוניות, פיתחו תיאבון גדול יותר לחוב פרטי בחיפוש אחר זרם הכנסה קבוע. בתחילה, אחת האטרקציות של החוב הפרטי הייתה שהוא שילם ריביות גבוהות יותר מריביות ההכנסה הקבועה הציבורית. עם זאת, ככל שהריביות עלו, החוב הפרטי המשיך למשוך משקיעים. זאת, בין היתר, משום שמבני הריבית המשתנה הנפוצים מספקים הגנה מפני העלאות ריבית.

לדברי Preqin, הלוואות ישירות נותרו האסטרטגיה הפופולרית ביותר, המהווה 46% מכל 112 התחייבויות קרנות החוב הפרטיות על ידי קרנות עושר ריבוניות. נכון לסוף הרבעון הראשון של 2023, ההקצאה החציונית השוטפת לחוב פרטי עומדת על 2.5%, וכמעט הגיעה ליעד החציוני של 2.6%.

הארשה נאראיאן, העורך הראשי והמחבר הראשי של הדו"ח ב-Preqin, אומר: "קרנות עושר ריבוניות המשיכו לבנות צוותים פנימיים מתוחכמים והן מסוגלות יותר ויותר לפעול יותר כמו מנהל קרן בעת פריסת הון. הם ממנפים כישרון, טכנולוגיה ושותפויות, עם מנהלי קרנות ומשקיעים כדי להשקיע בסוגי נכסים אלטרנטיביים שונים, והם הופכים למוכשרים יותר לבצע עסקאות ישירות או השקעות משותפות".

אם ברצונכם לקבל מידע נוסף או לשוחח עם מחבר הדו"ח, צרו קשר עם מימי סלסט טיילור בכתובת [email protected] // להרשמה לקבלת Preqin First Close, הניוזלטר שלנו, לחצו כאן

הערות לעורכים

חשוב לציין כי קרנות עושר ריבוניות (SWF) נוצרות עם מטרות שונות. חלקם בנויים בעיקר לגיוון ומשקיעים באופן גלובלי רק מחוץ למדינות המוצא שלהם, בעוד שאחרים משקיעים באופן מקומי במטרה להגביר את השווקים המקומיים. חלק מחברות SWF, כמו GPFG הנורבגית, משקיעות רבות בשווקים ציבוריים ושמרניות יותר יחסית כלפי נכסים לא רשומים, בעוד שאחרות לוקחות על עצמן יותר סיכון ורודפות אחר השקעות ישירות במגזרי נישה יותר. גורמים אלה משפיעים על האופן שבו SWF פורסים הון.

* דו"ח זה מבוסס על תובנות וניתוח של 95 קרנות עושר ריבוניות שהוגדרו ונערכו מעקבים אחריהם על ידי Preqin

אודות Preqin

Preqin - Home of Alternatives™, מעניקה לאנשי מקצוע פיננסיים שמשקיעים או מקצים בחלופות נתונים חיוניים ותובנות כדי לקבל החלטות בטוחות. היא תומכת בהם לאורך כל מחזור חיי ההשקעה עם מידע קריטי ופתרונות אנליטיקה מובילים. החברה הייתה חלוצה בשיטות קפדניות לאיסוף נתונים פרטיים במשך 20 שנה, ואפשרה ליותר מ -200,000 אנשי מקצוע ברחבי העולם לייעל את האופן שבו הם מגייסים הון, מקורות עסקאות והשקעות, מבינים ביצועים ונשארים מעודכנים. למידע נוסף בקרו באתר www.preqin.com.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית GlobeNewswire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
GA-ASI מודיעה על השקעות בשש חברות הולנדיות
מתוך מועמדויות חדשות לשותפויות עסקיות שנוצרו בעקבות אירוע Blue Magic Netherlands האחרון

Corpay Cross-Border מונתה לספקית המט"ח הרשמית של Vålerenga Fotball AS
מספקת גישה לפתרונות לניהול סיכוני מטבע ולתשלומים חוצי-גבולות

בומברדיה ו- ELIE SAAB משיקות שיתוף פעולה ראשון מסוגו, ומציגות את סגנון התעופה העילית עם עיצוב תא הנוסעים בהתאמה אישית של הגלובל 8000
שיתוף פעולה המייצג ביטוי חדש של תעופה עסקית Bombardier ו-ELIE SAAB מגדירים מחדש את החוויה על הסיפון סטנדרט חדש של נוחות ואומנות בגובה 50,000 רגל

עדכון בנוגע להצעת הרכש למניות North Atlantic Energy
חברת North Atlantic France מזכירה כי ב-28 בנובמבר 2025 הודיעה על סגירה מוצלחת של רכישת 82.89% מהון המניות וזכויות ההצבעה של Esso S.A.F, ששמה שונה ל-North Atlantic Energies, במחיר של 26.19 אירו למניה.

רוזן, משרד עורכי דין מוביל, מעודד את משקיעי Helen of Troy Limited לקבל ייעוץ
רוזן, משרד עורכי דין מוביל, מעודד את משקיעי Helen of Troy Limited לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – HELE

חדשות למשקיעי Futu: אם סבלתם הפסדים ב-Futu Holdings Limited (נאסד"ק: FUTU), אתם מוזמנים ליצור קשר
חדשות למשקיעי Futu: אם סבלתם הפסדים ב-Futu Holdings Limited (נאסד"ק: FUTU), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי דין בנוגע לזכויותיכם.

רוזן, יועץ ממשלתי למשקיעים, מעודד משקיעים בחברת האחזקות Graphic Packaging לקבל ייעוץ
רוזן, יועץ ממשלתי למשקיעים, מעודד משקיעים בחברת האחזקות Graphic Packaging לקבל ייעוץ משפטי לפני מועד אחרון חשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – GPK

יונו מספקת עדכון תאגידי לקראת השקה, מרחיבה את צוות ההנהגה עם כישרונות מ- Binanceוממקמת עמדות לצמיחת שוק חיזוי עולמי
יונו (Yuno), פלטפורמת שווקי חיזוי מתפתחת המתמקדת בבניית תשתיות גלובליות למסחר מבוסס אירועים והשתתפות חברתית, סיפקה היום עדכון ארגוני המדגיש ציוני דרך מרכזיים שהושגו לפני ההשקה, כולל התרחבות ההנהלה, התקדמות בפיתוח מוצרים, אסטרטגיית שוק בינלאומי והמשך השקעה בתשתיות רגולטוריות

ריסקיפייד מודיעה על אישור מועצת המנהלים לתוספת של 75 מיליון דולר לתוכנית הרכישה החוזרת של מניות
ריסקיפייד Riskified Ltd.‎ ‏(NYSE: RSKD) ("החברה"), חברה מובילה בתחום מניעת ההונאות ומודיעין הסיכונים במסחר האלקטרוני, הכריזה היום כי ב-4 ביוני 2026, מועצת המנהלים של החברה אישרה רכישה חוזרת של מניות רגילות נוספות בסיווג A בסך 75 מיליון דולר, בכפוף להשלמת ההליכים הנדרשים מצד הרגולציה בישראל.

מועד אחרון חשוב לתביעה נגד UPST: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, מעודד את משקיעי Upstart Holdings, Inc לקבל ייעוץ
מועד אחרון חשוב לתביעה נגד UPST: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, מעודד את משקיעי Upstart Holdings, Inc לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד החשוב ב-8 ביוני בתביעה ייצוגית בניירות ערך – UPST
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI