דף הבית הודעות לעיתונות אינטרנט ומחשבים דוח F5: מהירות התגובה היא מניע משמעותי בבחירה באבטחת מידע כשירות, Zero Trust ואימוץ טכנולוגיית בינה מלאכותית
דוח F5: מהירות התגובה היא מניע משמעותי בבחירה באבטחת מידע כשירות, Zero Trust ואימוץ טכנולוגיית בינה מלאכותית
איריס וינשטיין 27/06/23 |  צפיות: 944

ארגונים גלובליים מאמצים יותר ויותר פתרונות Security-as-a-A-Service (SECaaS) תוך האצת השימוש ב-Zero Trust ואימוץ מודלים של בינה מלאכותית, כך על פי דוח F5 2023 State of Application Strategy Report (SOAS).

מהדוח עולה כי 42% מהמשיבים טוענים ש"מהירות צמצום האיומים" היא הסיבה העיקרית לפנייה לשירותי SECaaS, הכוללים מינוף מודלים המסופקים בענן למיקור חוץ של שירותי אבטחת סייבר. 18% גם ציינו ש-SECaaS עוזר להם להתמודד עם המחסור במומחי אבטחת מידע. יותר מ-75% משתמשים במודלים של Zero Trust, ו-88% מאמצים פלטפורמות אבטחה.

"בכלכלה המונעת יותר ויותר על ידי אפליקציות ו-API, פעילות אבטחת הסייבר חייבת לנוע במהירות כדי להקדים את ההתקפות המתפתחות במהירות", אמרה לורי מק'ויטי, מהנדסת בכירה ב-F5, ומחברת שותפה של דו"ח SOAS.

סורין בויאנגיו, Solution Architect לדרום אירופה ב-F5 אמר כי "המהירות ממשיכה להניע מאמצי אוטומציה מתמשכים בארגונים. בשנת 2023, אבטחת הרשת מדורגת במקום גבוה ברמת האוטומציה, כמעט כמו מערכות תשתית, שלישית מבין שש פונקציות הליבה של מערכות המידע. אבטחת הרשת, שעוברת יותר ויותר למודלים של שירות, נהנית גם מיישום AI".

 

מרוץ לעבר Zero Trust ובינה מלאכותית

מהירות היא גם גורם משמעותי בעלייתם של מודלים לאבטחת Zero Trust – יותר מ-80% מהנשאלים אמרו שהם מאמצים פתרונות Zero Trust או מתכננים לעשות זאת. על פי צפי הדוח, טכנולוגיות Zero Trust מטפסות מעלה בדרוג הטכנולוגיות המבטיחות ביותר, מהמקום השלישי שבו אחזו בשנת 2022.

יש לציין שההבטחה למהירות תגובה טובה יותר מאיצה את השימוש ב-AI/ML בפתרונות אבטחת מידע. 41% מהארגונים מתכננים או כבר יישמו (23%) שימוש בבינה מלאכותית. אלה שכבר משתמשים ב-AI או ML דירגו את אבטחת המידע כמקרה השימוש העיקרי שלהם. אבטחת מידע צוינה כמניע העיקרי עבור אלה שעדיין נמצאים בשלב תכנון הטמעת AI או ML.

"הדוח מדגיש שככל שאפליקציות הופכות מודרניות יותר ויותר", מוסיף בויאנגיו. "ארגונים ימשיכו להתאים את ארכיטקטורות ההטמעה שלהם כדי לאזן את הדרישות התפעוליות עם דרישות השוק ולמצוא את האיזון הנכון בין סביבות מקומיות, ענן וסביבות קצה,כמו גם אילו אפליקציות לצרוך כשרות. הרוב המכריע ישתמש במודלים היברידיים ורב-עננים".

יותר ארגונים צריכים לאמץ מחזור חיים מאובטח של פיתוח תוכנה

הדוח מצביע על כך שאבטחה חזקה מתחילה הרבה לפני היישום, ללא קשר למקום שבו עומסי העבודה מצויים. בהתאם לכך, שלושה רבעים (75%) מהנשאלים מאמצים או מתכננים לאמץ מחזור חיים של פיתוח תוכנה מאובטח (SDLC).

רוב הארגונים הופכים יותר פרואקטיביים כדי לצמצם את כל הסיכונים האפשריים. הגישה הפופולרית ביותר לאבטחת שרשרת אספקת התוכנה היא אימוץ מחזור ביקורת מתמשך. יותר משליש מהעסקים (36%) בונים פרקטיקה של DevSecOps, ויותר משליש (38%) מאמנים את המפתחים בשיטות קידוד מאובטחות.

ארגוני בריאות ופיננסיים משקיעים מאמץ מיוחד באבטחת שרשרת אספקת התוכנה. יחד עם זאת, קרוב לאחד מכל חמישה ארגונים (18%) ככל הנראה אינם מודאגים לגבי אבטחת שרשרת אספקת התוכנה ואינם מתכננים לטפל בכך.

"בסופו של דבר, הדרך הפשוטה ביותר להשיג את ההגנה המקיפה שמספקת חוסן וזריזות תהיה להשתמש בפתרונות אגנוסטיים לסביבה, במודלים של צריכה וספקים שמגנים על אפליקציות ותשתיות בכל מקום" אמרה מק'ויטי.

"היכולת ליישם מדיניות אבטחה אחידה עבור כל אפליקציה וכל API, בכל מקום, חשובה. פלטפורמות אבטחה, כולל שירותים מבוססי SaaS, יכולות לעזור לאבטח אפליקציות היברידיות וממשקי API בכל סביבות המארחים, מהליבה ועד הקצה, עם עקביות במדיניות, נראות רחבה וניהול פשוט יותר. סוג זה של גישה יכול להגן על ארכיטקטורות מודרניות ומסורתיות ואפליקציות היברידיות עם הגנתWAF , הגנת DDoS והגנות בוטים המשולבות עם הגנה נגד פריצה מבוססת התנהגות. אבטחה יעילה כזו, הפועלת במהירות העסקית, מגינה על מה שחשוב ביותר תוך שחרור פוטנציאל הצמיחה של הארגון". סיכמה מקוויטי.


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 איריס וינשטיין


 


מאמרים נוספים מאת איריס וינשטיין
 
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist באירופה המזרח התיכון ואפריקה
חברת F5 ממנה את ארז הסה ל- Sales Specialist EMEA. במסגרת תפקידו יהיה הסה אחראי על מכירת פתרון ה-Distributed Cloud, פתרון הSAAS - והסקיוריטי של F5 , בשיתוף עם אנשי מכירות ושותפים עסקיים של F5 ברוב מדינות EMEA על מנת לאתר, למצב ולמקד את פתרון הענן של F5 ללקוחות חדשים וקיימים של החברה.

חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח, חתמה על הסכם שותפות עם COMMITלשוק הישראלי
חברת Snyk , המובילה העולמית לאבטחת פלטפורמות פיתוח , חתמה על הסכם שותפות עם COMMIT. הסכם זה יאפשר ללקוחות COMMIT להנות מפלטפורמת אבטחה המיועדת למפתחים וישמש גם את הפעילות הענפה, של זרוע הפיתוח במיקור חוץ, שלה.

שלמה יונה מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון
שלמה יונה (51), מונה למנהל החטיבה העסקית של F5 בישראל ויוון. במסגרת תפקידו יוביל יונה את קבוצת המכירות ללקוחות אנטרפרייז ולארגונים מובילים בעולמות הטלקו, ההייטק והבריאות. בין היתר, ינהל יונה את צוותי המכירות בענפים אלו ויפעל להעמקת פתרונות החברה ולפיתוח שווקים חדשים, כמו גם לקידום פתרונות טכנולוגיים חדשים באזור.

אביב ששוני מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין
אביב ששוני (49, נ+4), מונה למנהל החטיבה הביטחונית והציבורית של F5 בישראל וקפריסין. במסגרת תפקידו ששוני יפעל להעמקת הפעילות והגדלת המכירות באזור. בנוסף, ששוני יהיה מנוי על גיבוש תכנית אסטרטגית להרחבת פעילות החברה ומערך המכירות בקפריסין ויישומה, תוך יצירת ערוצי שיווק חדשים והעמקת ערוצים קיימים, וקידום יוזמות לפיתוח שותפים מקומיים.

חברת F5 מספקת טכנולוגיה לצמצום עלויות ושיפור ביצועים באמצעות תמיכה בפרויקט טלמטריה בקוד פתוח
חברת F5 (NASDAQ: FFIV) מכריזה על המשך תמיכתה ב-OpenTelemetry של Cloud Native Computing Foundation - מסגרת קוד פתוח, המספקת כלים סטנדרטיים להפקה וייצוא של נתוני טלמטריה, המסייעים לנתח טוב יותר ביצועים ופעילות של פתרונות טכנולוגיים בסביבת מערכות המידע.

מחקר גלובלי של F5 Labs: חמישית מבקשות האימות הן זדוניות
מחקר חדש של F5 Labs חושף כי זהויות דיגיטליות הפכו לשדה קרב בזירת הסייבר, כאשר חמישית מבקשות האימות מגיעות ממערכות אוטומטיות זדוניות. דוח 2023 Identity Threat Report: The Unpatchablesניתח 320 מיליארד טרנזקציות של נתונים, המתרחשות במערכות של 159 ארגונים בין מרץ 2022 לאפריל 2023. כאשר ההתקפות אינן מיורטות, שיעור האוטומציה הממוצע, המהווה אינדיקטור להתקפות credential stuffing, עמד על 19.4%. שיעור זה ירד ביותר משני שליש, ל-6%, כאשר יורטה הפעילות הזדונית באופן יזום.

קבוצת אמן תשווק ותטמיע את פתרונות ה-ERP הענניים של Infor בישראל
קבוצת אמן חתמה על הסכם שיתוף פעולה לשיווק והטמעה של פתרונות ה-ERP הענניים של חברת Infor לארגוני תעשייה. במסגרת השותפות, קבוצת אמן תהיה אמונה על פעילות פתרונות Infor CloudSuite בישראל ותספק שירותים מקצה לקצה לארגוני תעשייה, החל משלב המכירה, דרך ביצוע פרויקטי הטמעה וכלה במתן תמיכה ושירות שוטף. ההסכם בין החברות קובע עוד כי חברת Infor תבצע לוקליזציה של הפתרונות לשפה העברית, לרגולציה ולחוקי המיסוי הישראליים.

חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית
חברת F5 משיקה מטה חדשני בישראל למחקר ופיתוח, לפעילות העסקית ולאקדמיה הטכנולוגית. המטה, הממוקם במגדל One Tower רוגובין אקרו במוקד העסקים השוקק של רמת גן, מתפרס על פני שלוש קומות בהיקף של 4,500 מ"ר. פרויקט הקמת המטה בוצע על ידי סתר אדריכלים.

מחקר של F5 חושף את דרגת הבשלות הדיגיטלית של ארגונים ביחס לקצב השינוי
מדד הבשלות הדיגיטלית, Digital Maturity Index1, הראשון של F5, כולל 300 תגובות מדוח State of Application Strategy Report לשנת 2023, שהוערכו על פי סט של שש יכולות טכניות2. תשתית, העברת אפליקציות, נתונים, הנדסת אמינות אתרים (SRE), נראות ואוטומציה, ואבטחה.

גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי אינטרנט המבוססת על פתרונות F5
גילת טלקום משיקה פלטפורמת שירותים חדשה לספקי האינטרנט הישראליים, המבוססת על הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים של חברת F5. הפלטפורמה מאפשרת לספקי השירות להציע למשתמשים חבילות מוזלות, מהירות וביצועים גבוהים יותר. היקף פרויקט הטמעת פתרונות F5 בפלטפורמה של גילת מוערך במעל מיליון שקלים. הפלטפורמה סופקה בימים אלו למספר ספקי שירות גדולים ומובילים בישראל.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI