דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת – המים זוכרים –שנון ומרגש– דרמה קומית משובחת – בית צבי
ביקורת – המים זוכרים –שנון ומרגש– דרמה קומית משובחת – בית צבי
חיים נוי |  11/07/23 |  צפיות: 1978

 

ביקורת – המים זוכרים –שנון ומרגש– דרמה קומית משובחת – בית צבי

מאת חיים נוי

"המים זוכרים" העולה בבית צבי ברמת גן היא דרמה קומית שנונה, מרגשת ועשויה היטב. המחזה נכתב בידי שילה סטפנסון ועלה לראשונה בלונדון ב-1996. 4 שנים לאחר מכן זכתה ההצגה בפרס על שם לורנס אוליבייה וגם נבחרה להצגת השנה בבריטניה.

המחזה עלה בארץ בבתי ספר למשחק , הופק לסרט קולנוע ועלה גם בתיאטרון בית ליסין .

העלילה מספרת על שלוש נשים המגיעות להלוויה של אימן. האחיות תרזה, מרי וקתי הן שלוש אחיות שונות זו מזו ומותה של אימן מכנס אותן שוב בבית ילדותן. מרי היא רופאה שנוצרת סוד גדול בעברה והיא מנהלת רומן עם מייק, רופא נשוי. מייק לא ממהר להתגרש ומרימנסה כל מאמץ לאלץ אותו להינשא לה. תרזה הבכורה נשואה לפרנק והם מנהלים עסק לממכר תוספי תזונה . קתי הצעירה היא תוססת ומחפשת את עצמה וגם אהבה אמיתית.

ברקע מרחפת דמותה של האם, וי, המתגלה רק לפני מרי, והעושה עימה חשבון נפש ארוך שבסופו של דבר האימא סולחת לה.

שיר מורג מגלמת את דמותה של האימא והיא מגישה משחק מרשים ודרמטי. השמלה שלה היא נהדרת ומתאימה לתפקיד.

ההצגה היא בעצם קונצרט תיאטרלי של שלוש שחקניות צעירות ומבטיחות.

לינוי יעקובי מגלמת את מרי והיא מגישה משחק רב עוצמה, מרגש ומפעים. היא מצליחה לרגש מאוד בעיקר בקטעים עם בן זוגה מייק, וניסיונותיה לגלות מה אירע לסוד שהיא נצרה שנים רבות בתיבה קטנה ועתה הזמן לחשוף אותו.

לירז מויאל המגלמת את קתי מגישה משחק נפלא , מרגש, מצחיק, כואב ומוצלח באופן מיוחד. לירז היא חיית במה , פרפורמרית ואין ספק שיש לה פוטנציאל יוצא דופן.

נוי דרור מגלמת את תרזה במשחק יוצא דופן ביכולת הדרמטית והנוקבת. נוי היא שחקנית מצוינת. היא נהדרת במספר מונולוגים כשהיא בגילופין חלקי.

אלון קטן מגלם את הרופא מייק, המנהל רומן עם מרי בעוד אשתו חולה ומרותקת למיטה, כביכול. אלון מצליח לארוג משחק משובח ומצטיין.

יונתן גרבובסקי הוא פרנק בעלה של תרזה, המנסה ליישר תמיד את ההדורים. יונתןמפגין משחק מוצלח ויש לו כישרון משחק מעולה.

זוהי הצגה מרגשת ובהחלט מדובר בהפקה מוצלחת מאוד, המותירה טעם טוב בזיכרון. במקור, השתרעה ההצגה על פני כשעתיים וחצי ואולם ההפקה עיבדה וקיצצה אותה ועם זאת, אין בה דבר לפגם והיא קולחת ונהירה.

סביון ליברכט תרגמה את המחזה והשפה עדיין קולחת ועכשווית.

ניר שלו לוגסי ביים ואחראי למוזיקה. ניר להטט עם להקת השחקנים המוכשרת והתוצאה היא הצגה מעניינת, מותחת ומרגשת.

נופר דרזנר עצבה תפאורה ותלבושות .התפאורה היא מינימליסטית ויפה של חדר שינה בבית אנגלי טיפוסי. התלבושות הן יפות לרבות זוג הנעליים האדום והבוהק.

דן גלזר עיצב תאורה נאותה .

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צלם – יוסי צבקר


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
YYForce חושפת את ארכיטקטורת הרובוטיקה Workforce OS, המבוססת על בינה מלאכותית פיזיקלית מבית NVIDIA
שילוב של מחשוב קצה מסוג NVIDIA Jetson ומאיצי RTX יוצר תשתית בעלת ביצועים גבוהים עבור כוחות עבודה מסחריים המורכבים מבני אדם ורובוטים

עוזרי בית דמויי-אדם מבוססי בינה מלאכותית מבית YYForce יעברו הכשרה במלון נובוטל
רוכשת 20 מערכות לבישות לאיסוף נתונים, לצורך תיעוד משימות משק בית בסביבה אמיתית – במטרה לתמוך בלמידה ובפיתוח של רובוטים

זום מקדמת את אסטרטגיית הבינה המלאכותית שלה באמצעות שכבת הקשר מאוחדת חדשה, המסייעת להפוך שיחות מתוך פגישות לכדי עבודה שהושלמה
החברה מציגה סדרת מוצרים מבוססי בינה מלאכותית, שנועדו לגשר על הפער בתקשורת ב-Zoom Workplace, בחוויית הלקוח, בכלים למפתחים ובאירועים

LEPAS השיקה את שבוע סגנון החיים האלגנטי הגלובלי הראשון, ומזמינה משתמשים מכל רחבי העולם לעיר ווהו
בין ה-19 ל-23 באוקטובר, מתכנסת ועידת המשתמשים הבינלאומית של צ'רי (Chery) לשנת 2026 משתמשים, נציגי תקשורת ושותפים מהאקוסיסטם מרחבי העולם בעיר ווהו (Wuhu).

Templafy משיקה את Templafy Team, ומאפשרת לאנשי מקצוע לבנות ולשתף סוכני מסמכים משלהם
הפתרון החדש הופך את מאגר הידע החברה, התבניות ושיטות העבודה המומלצות לסוכני בינה מלאכותית ניתנים להתאמה ליצירת מצגות מקצועיות שמוכנות לעסקים

Axi מרחיבה את היצע החוזים העתידיים המתמשכים שלה אל השווקים המסורתיים
חוזים עתידיים מתמשכים בשווקים הפיננסיים המסורתיים (TradFi) מאפשרים מסחר רציף 24/7 בשווקים גלובליים מסורתיים, באמצעות פלטפורמת המסחר של Axi ו-MT5.

פרוקטר אנד גמבל, נסטלה, מרס, אסטרהזנקה, ITC ובקארט זכו בפרסי שרשרת האספקה ​​של OMP
הפרסים מעניקים הכרה לחדשנות בשרשרת האספקה, לשותפות ארוכת-טווח ולמעורבות בקהילה, במסגרת כנסי OMP בסינגפור ובשנגחאי

הבא, האופק הבא | כנס השותפות העולמי ו-GlobeFest של SHACMAN Group נערכו בשיאן
כנס השותפות העולמי ו-GlobeFest של SHACMAN Group נערכו ב-15 באוקטובר 2026 במרכז הכנסים והתערוכות הבינלאומי של שיאן תחת הכותרת "הצעד הבא, האופק הבא". בין הנוכחים היו רן גואו, מזכיר ועדת המפלגה של ועדת הפיקוח ומנהל הנכסים של המדינה במחוז שאאנשי, וליו יי, יו"ר Shaanxi Automobile Holding Group.

מנכ"ל Enwave, קרלייל קוטיניו, נבחר למנהיג השנה לשנת 2026 מטעם איגוד האנרגיה של אונטריו – הישג ראשון מסוגו בתחום האנרגיה המחוזית
קרלייל קוטיניו (Carlyle Coutinho), מנכ"ל וחבר דירקטוריון בחברת Enwave Energy Corporation (Enwave), נבחר למנהיג השנה לשנת 2026 מטעם איגוד האנרגיה של אונטריו (OEA). בכך הוא הופך למנכ"ל הראשון של חברה המתמקדת במערכות אנרגיה אזוריות הזוכה להוקרה זו

מנכ"ל Enwave, קרלייל קוטיניו, נבחר למנהיג השנה לשנת 2026 מטעם איגוד האנרגיה של אונטריו – הישג ראשון מסוגו בתחום האנרגיה המחוזית
קרלייל קוטיניו (Carlyle Coutinho), מנכ"ל וחבר דירקטוריון בחברת Enwave Energy Corporation (Enwave), נבחר למנהיג השנה לשנת 2026 מטעם איגוד האנרגיה של אונטריו (OEA). בכך הוא הופך למנכ"ל הראשון של חברה המתמקדת במערכות אנרגיה אזוריות הזוכה להוקרה זו.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI