דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: אמצע - דרמה מרגשת ונוגעת ללב על משבר זוגיות באמצע החיים – תיאטרון בית ליסין
ביקורת: אמצע - דרמה מרגשת ונוגעת ללב על משבר זוגיות באמצע החיים – תיאטרון בית ליסין
חיים נוי 08/08/23 |  צפיות: 6748

ביקורת: אמצע - דרמה מרגשת ונוגעת ללב על משבר זוגיות באמצע החיים – תיאטרון בית ליסין

מאת חיים נוי

אמצע היא דרמה מרגשת ונוגעת ללב על משבר זוגיות באמצע החיים העולה בתיאטרון בית ליסין עם מיה דגן ואמיר קריאף, הנפלאים.

המחזה נכתב בידי דיוויד אלדרידג' מחזאי בריטי והוא אחד מטרילוגיה שכתב על אהבה ומערכות יחסים . ההצגה עלתה השנה בתיאטרון הלאומי בלונדון.

הבמאית איה קפלן להטטה עם השחקנים והתוצאה היא דרמה מצחיקה אבל נוגעת ללב ונוקבת שאין בה רגע דל, קולחת ומותחת.

העלילה עוסקת בזוג אנגלי מהמעמד הבינוני, כבני 49 והורים לילדה בת 8. גרי ומגי עסוקים בעבודות שנועדו להקנות חינוך טוב ושימור חיי הנישואין המשעממים שלהם.

גרי מתעורר בלילה בשל רעשים במטבח. הוא פוגש שם במגי המכינה לה ספל חלב חם. "מה קרה?" – תוהה גרי ומגי משיבה לו: "אני כבר לא אוהבת אותך". גרי מנסה להתעלם מהמשפט ששומט בעצם את הקרקע מתחת לרגלי בני הזוג הנשואים לכאורה באושר 16 שנים.

גרי משתדל להרעיף מילות אהבה על אשתו ופורס לפניה את שעברו יחדיוומה נכון להם בעתיד. הוא אפילו מגלה לה שקנה לה שני ויברטורים כדי לשקם את יחסיהם האינטימיים. מגי מסבירה לו כי היא עדיין רואה בו את החבר הטוב ביותר שלה אולם היא כבר לא אוהבת אותו ולא רק זאת – היא גם התאהבה בג'ון , אם כי אינם מנהלים חיי אהבה.

מיה דגן, הדומה להפליא לקלייר רושברוק שגילמה את התפקיד בתיאטרון האנגלי, מגישה משחק מעולה ומרתק. מיה מדגימה לקהל הצופים שהיא שחקנית דרמטית מעולה , המסוגלת להעמיד תפקיד קשה לגילום באורח מוצלח ומשובח.

אמיר קריאף מגלם את גרי במשחק מופלא ומושלם. הוא מתערה עם הדמות המתייסרת ואין ספק שמדובר בשחקן מוצלח ומעולה.

העלילה מקבלת תפניות , מורדות ועליות, עד לסיום שבעצם איננו סוף פסוק.

המחזה תורגם בידי עידו ריקלין לעברית עכשווית וקולחת. סבטלנה ברגר עצבה תפאורה נהדרת של מטבח רחב ידיים שבו מתרחשת העלילה וכמו כן עצבה את

התלבושות הנאות. שאול בסר אחראי למוזיקה היפה. קרן גרנק עצבה תאורה נאותה. עמית זמיר אחראי לתנועה החביבה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום – כפיר בולוטין


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
קירגיזסטן ממקמת את טמצ'י על מפת ההשקעות העולמית בוועידת AIM בדובאי
אזור טמצ'י (Tamchy) – אזור פיננסי והשקעות מיוחד (SFIT) – חיזק את מעמדו הבינלאומי במסגרת המהדורה ה-15 של ועידת AIM בדובאי; האזור השתתף כנותן חסות רשמי לארוחת הגאלה והציג את מודל הפעילות שלו כישות פיננסית חדשה, המקשרת בין הון גלובלי לבין הזדמנויות עסקיות ברחבי קירגיזסטן ומרכז אסיה.

מציוד חכם לחיות מחמד ועד ניהול בריאות מבוסס בינה מלאכותית: PetSuper הציגה את עתיד הטיפול בחיות מחמד בתערוכת IFA 2026
PetSuper, מותג טכנולוגיה חכמה לחיות מחמד המתמקד בפיתוח מוצרים חכמים המשפרים את הטיפול היומיומי בחיות המחמד, ערך את הופעת הבכורה שלו בתערוכת IFA 2026.

תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי חתמה את מהדורתה השלישית עם תנופה מסחרית המקדמת את התחרותיות התעשייתית של סעודיה
תערוכת Global WoodShow, המתקיימת במסגרת פורום העץ הסעודי (Saudi Wood Forum), חתמה את מהדורתה השלישית במרכז הכנסים והתערוכות הבינלאומי של ריאד, לאחר שלושה ימים של פעילות עסקית, תצוגות טכניות ודיונים מקצועיים ייעודיים, אשר הפגישו בין מקבלי החלטות לבין אנשי מקצוע מתחומי העץ והריהוט מערב הסעודית ומהשווקים הבינלאומיים.

A2RL קבעה רף בינלאומי חדש עם מרוץ המכוניות האוטונומיות הראשון באירופה בהשתתפות חמש מכוניות
· קבוצת Kinetiz מאיחוד האמירויות הערביות זכתה במרוץ הראשון של A2RL מחוץ לאבו דאבי, שנערך במסגרת סוף שבוע המרוצים של ACI במסלול האייקוני Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari באימולה

TripGift משיקה את פלטפורמת הערך הגלובלית שלה לנסיעות מהדור הבא
הפלטפורמה, התומכת ב-103 מטבעות, מאגדת כרטיסי מתנה גלובליים לנסיעות, תוכניות תגמול ותמריצים, שוברי מבצע הניתנים לתכנות ואפשרויות מימוש עבור נסיעות – וכל זאת ביותר מ-180 מדינות.

יעדי הפחתת פליטות הפחמן של IPC Systems אומתו בידי Science Based Targets Initiative
האימות מאשר כי יעדי הפחתת פליטות גזי חממה לטווח קצר והשגת רמת אפס נטו של IPC, כולל אפס נטו לאורך שרשרת הערך שלה עד 2050, תואמים למדעי האקלים

Cylake סוגרת סבב גיוס בהיקף של 245 מיליון דולר לקראת השקת גרסת בטא למוצר אבטחת סייבר מהדור הבא
המימון יתמוך בצמיחה המתמשכת של הצוות ויאיץ את פיתוח פלטפורמת אבטחת הסייבר המלאה, מבוססת הבינה המלאכותית ומונעת הנתונים של Cylake עבור המוסדות הגדולים והמוסדרים ביותר בעולם

כוח חדש בכלכלה של הפארקים לגלישה
AWM ו-China Tourism Group משיקות את Eastern Swell Dynamics

ההון הקריפטוגרפי שומר על ערכו ב-2026, בעוד הביטקוין נסוג משיאי כל הזמנים
ברחבי העולם ישנם 135,694 מיליונרים מתחום הקריפטוגרפיה, שכל אחד מהם מחזיק בנכסים דיגיטליים בשווי של מיליון דולר ומעלה – ומתוכם 92,272 הם מיליונרי ביטקוין – כך עולה מדו"ח Crypto Wealth Report 2026 שפורסם היום על ידי חברת הייעוץ הבינלאומית Henley & Partners, המתמחה בתחומי תושבות ואזרחות.

IPS 2026: הון גלובלי בתחום הנדל"ן פוגש את נוף הפיתוח המשגשג של דובאי
המהדורה ה-22 מארחת מפתחים מובילים ולמעלה מ-300 מציגים, המציגים הזדמנויות השקעה עצומות
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI