איך לבחור את סופג הלחות ייבשן הטוב ביותר
סופגי לחות עבור המרתפים,חדרי עבודה ושימושים ביתיים אחרים
סופגי לחות מסירים לחות מהאוויר ויכולים:
הקיבולת של סופג הלחות
בדרך כלל מדרגים את סופגי הלחות לפי כמות המים המקסימלית שהם יכולים להסיר מהאוויר ביום אחד.
סופג לחות בן 16 ליטר (שהוא הגודל הממוצע לשימוש ביתי; הנפוצים הם בני 10 עד 30 ליטרים), אמור להיות מסוגל להסיר מהאוויר 16 ליטר מים ביום. ברור, שהכמות למעשה תהיה תלויה ברמת הלחות שבאוויר ובזרימת האוויר או בסירקולציה [מחזור האוויר] שבחדר.
מיכל איסוף המים הפנימי יכול להיות קטן יותר מהקיבולת היומית של הדירוג, כך שסופג לחות בן 16 ליטר עשוי שלא להיות בעל מיכל בן 16 ליטר. רוב סופגי הלחות יש להם תכונת עקיפה שמאפשרת למים להתנקז באופן שוטף דרך צינור, כך שאין צורך לרוקן ידנית כל יום את המיכל הפנימי.
רמת הרעש של סופג הלחות
רעש יתר הוא תלונה שכיחה. נושא זה יהיה פחות חשוב אם סופג הלחות ימוקם במרתף שאין בו אנשים.
לרוע המזל, רמות הרעש (דציבלים) לא תמיד מפורטות על-ידי היצרנים. על הקונים יהיה לחפש באינטרנט התרשמויות סובייקטיביות של צרכנים בסקירות על מוצרים.
אחריות על סופג לחות
מספר שנות האחריות על סופגי לחות נע בטווח שבין שנה ל-5 שנים. ברור שיש סיכון בקניית סופג לחות שהיצרן שלו אינו בטוח שהוא יעבוד יותר משנה.
סופגי לחות הם כבדים. אפילו אם יש אחריות על יחידה פגומה, עלויות המשלוח (שבדרך כלל משולמות על-ידי בעל היחידה) כדי להחזיר את היחידה יהיו גבוהות. קנייה מסוחרים מקומיים שמאפשרים הבאת החזרות מקומית היא בטוחה יותר.
הטמפרטורה המינימלית של סופג הלחות
בעלי בתים באקלימים קרים צריכים לחפש סופגי לחות שמתוכננים כך שיעבדו בטמפרטורות נמוכות. חלק מהיחידות יכול לעבוד ב-5 מעלות צלסיוס (41 מעלות פארנהייט) ועדיין לא לקפוא.
סופגי לחות סטנדרטיים משתמשים במספר מאות וואטים של חשמל, והם דולקים לעיתים קרובות למשך שעות על שעות כל יום. עלויות חשמל (ודאגה לסביבה) פירושם שיש לשקול את היעילות החשמלית.
לגבי סופגי לחות שהם בעלי תווית ENERGY STAR, מובטח שהם בעלי רמת יעילות מינימלית (במונחים של כמות מים שמוסרת מהאוויר לכל קילוואט-שעה (קוואט"ש)).
התווית ENERGY STAR אינה מבטיחה את היעילות הגבוהה ביותר. היא מנחת קנייה נוחה והיא מספיק טובה עבור רוב בעלי הבתים. ייתכן שסופג לחות ללא תווית ENERGY STAR יהיה יעיל באותה מידה או יעיל יותר, אך על הקונה יהיה לעשות מחקר נוסף כדי לאשר זאת.
כיבוי אוטומטי של סופג הלחות
כמה מודלים ניתן לכוון כך שייכבו ברגע שהושגה רמת לחות שנקבעה מראש (בקרת יומידיסטט - ווסת-לחות). זה יחסוך בהוצאות חשמל.
לסופגי לחות אחרים יש טיימרים (שעונים), שניתן לכוון לשעה ועד 24 שעות.ניתן לבקר אפילו את אלה שהם ללא טיימרים, בעזרת טיימרים של מתג הקיר הגנרי. אולם את חלק מסופגי הלחות עדיין יש להדליק ידנית כאשר חוזר החשמל, ולא ניתן להשתמש בטיימרים של הקיר.
סופג הלחות הטוב ביותר
סופגי לחות אינם מוצרים מורכבים. הגורמים החשובים ביותר שיש לשקול הם:
נכתב על ע"י יונתן.ר מנהל מוצר א.מערכות טל: 1599597779 פקס: 1599597770 נייד: 0508330888 צור קשר Email א.מערכות - השכרה ומכירה של מזגנים ניידים תנורים חימום מאוררים ועוד/