דף הבית עסקים שיווק ופרסום קצב תחלופת אוויר ובריאות בבתים
קצב תחלופת אוויר ובריאות בבתים
יונתן רבה 08/03/10 |  צפיות: 3177

קצב תחלופת אוויר ובריאות בבתים

 

כמות המחקרים שנערכו בנוגע ליחס שבין קצב תחלופת האוויר בבתים ובריאותם של דיירי בתים - קטנה מאוד.

סיכון לחסימה בדרכי הנשימה בילדים

מחקר נורווגי שהתמקד בילדים קטנים גילה כי לא נמצא קשר בין קצב נמוך של תחלופת אוויר לחסימות בדרכי הנשימה (דהיינו זרימת אוויר מופחתת) אצל ילדים. עם זאת, העלייה בסיכון לחסימה בדרכי הנשימה כתוצאה מגורמים אחרים כגון רטיבות בבניין הייתה גבוהה יותר בצורה מתונה עד מובחנת בבתים בהם קצב תחלופת האוויר היה פחותה מ-0.5ach. במילים אחרות-  קצב נמוך של תחלופת אוויר העלה את סיכוני הבריאות של כמה מהגורמים בבניינים כגון רטיבות, וגורמים הקשורים לפליטות של מזהמים פנימיים.

סיכון לאלרגיות כתוצאה מתחלופת אויר לקויה

מחקר שוודי שכלל 390 בתי משפחות גילה כי ילדים המתגוררים בבתים בעלי קצב תחלופת אוויר נמוך מאוד (0.05 עד 0.24ach) הראו סימפטומים אלרגיים ברמה של עד פי שניים בהשוואה לילדים בבתים בעלי קצב תחלופת אוויר גבוה (0.44 עד 1.44ach). אולם, מבדק סטטיסטי הראה כי קיימת הסתברות של למעלה מ-5% שממצא זה אקראי. מחקר שוודי נוסף גילה כי הסיכון לצפצופי נשימה חוזרים בקרב ילדים אינו שונה בבתים בהם קצב תחלופת האוויר הנמדד היה מעל ומתחת 0.5ach.

סיכון לאסטמה כתוצר ישיר של קצב תחלופת האוויר

מחקר שנערך בבתי מגורים גילה כי הסיכון לסימפטומים של אסטמה עלה בבתים בהם ריכוזי הפחמן הדו-חמצני היו גבוהים יותר, דבר שהצביע על קצב תחלופת אוויר נמוך יותר לנפש. מבחנים סטטיסטיים הראו על הסתברות של פחות מ-5% שממצא זה היה אקראי. אולם, המחקר הסתמך רק על פרק זמן של 60 דקות בו נמדדו ריכוזי פחמן דו-חמצני בכל בית ויתכן שנתונים מוגבלים כאלה אינם אינדיקאטורים אמינים בנוגע לנתונים ממוצעים לטווח ארוך של קצב תחלופת אוויר.

עדויות עקיפות

קיימות גם עדויות עקיפות לכך שקצב תחלופת האוויר בבתים ישפיע על הבריאות. מתוך מחקרים ניסויים רבים יחד עם מודלים תיאורטיים, אנו יודעים כיום כי קצב תחלופת אוויר גבוה יותר יפחית ריכוזי מזהמים הנוצרים בתוך הבית. משום שחשיפות לכמה מסוגי מזהמים אלה, לדוגמא, עישון טבק ופורמלדהיד קושרו לעליה בתחלואה, אנו חוזים שקצב גבוה יותר של תחלופת אוויר יפחית את ההשפעות הבריאותיות המיוחסות.

סיכום של הסיכום – תחלופת אויר נמוכה עלולה לפגוע בבריאות!

לסיכום, מיעוט המחקרים שנערכו וחקרו ישירות האם קצב תחלופת אוויר נמוך בבתים קשור להרעה בבריאות גילו ממצאים מעורבים. מחקרים אלה בדקו רק תוצאות הנוגעות לבריאות הנשימה כגון סימפטומים של אסטמה וצפצופים. אולם, ככל שהדבר נוגע לריכוזי מזהמים פנימיים שנמצאו קשורים בוודאות להשלכות בריאותיות שליליות, נחזה כי ההפחתה של ריכוזי מזהמים פנימיים בבתים בעלי קצב תחלופת אוויר גבוה יותר ישפר את הבריאות.

האם גם אתם מרגישים קשיי נשימה, אסטמה, כובד בנשימה ועוד?

במידה והייתם רוצים לנשום אויר נקי יותר ובריא יותר – צרו קשר עוד היום וקבלו ייעוץ מטובי המומחים בתחום המיזוג והקירור!

מאמר זה נכתב ע"י יונתן רבה בעל ניסיון וידע רב בתחום החימום והקירור לחברות מפעלים גני אירועים ועוד... יתרה מכך החברה גם משכירה ומשווקת את מוצריה בעסקאות ליסינג לתקופות קצרות וארוכות במחיר לכל כיס טלפון 0508330888 בקרו באתרינו החדש : http://www.hcsystem.co.il/


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 יונתן רבה
  יונתן.ר מנהל מוצר א.מערכות
טל: 1599597779 נייד: 0508330888
פקס: 1599597770
  Email : [email protected]
Web: http://www.hcsystem.co.il
א.מערכות - השכרה ומכירה מזגנים ניידים תנורים,קולטי לחות,מאוררים .


 


מאמרים נוספים מאת יונתן רבה
 
תנורי אוויר חם תעשייתיים קבועים
המלצות שימושיות לחישוב מתקן - לבדוק שסוג המחולל (תנור) שיותקן הינו המתאים ביותר. - להחליט אם ברצונו של המשתמש למזג את כל המתקן או רק חלק ממנו. - לבדוק אם יש מקורות חימום חינמיים (מדחסים, תנורים, משאבים, וכו'). - סוג פעילות העבודה (הטמפרטורה הנוחה נקבעת בהתאם לסוג הפעילות). - מיקום האתר (מפעל בודד אינו דומה למפעל בסמיכות למבנה אחר).

קצב תחלופת האוויר וסימפטומים של תסמונת הבניין החולה (SBS)
מחקרים רבים בדקו את הקשר בין דרגות אוורור ויחס דיירי הבניין המדווחים על תסמונת הבניין החולה (SBS). מרבית המחקרים אספו נתונים הנוגעים לקצב תחלופת האוויר ולסימפטומים מקבוצות של 5 עד 160 בניינים או אזורי בניינים והעריכו את האופן שבו שיעור הדיווח על סימפטומים עמד בהתאמה עם דרגות האוורור יחד עם שימוש במודלים סטטיסטיים לשם בקרה על גורמים אחרים.

קולטי לחות הפתרון המושלם לשמירת הבית והמשרד!
האם מרתף רטוב מהווה בעיה עבורך? היית רוצה לדעת מה גורם לרטיבות במרתפים בכלל?

תנורי חימום המבוססים על גז פרופן – בטיחות ויעילות!
כאשר מדובר על חימום פנימי, יותר ויותר אנשים שוקלים לרכוש תנורי חימום המבוססים על גז פרופן ישנם מספר גדול למדי של מודלים של מחממים חללים המבוססים על גז פרופן אשר מעוצבים עבור שימוש פנימי, ושעונים לכל דרישות הבטיחות, מה שהופך אותם לבטוחים עבור שימוש ביתי.

קצב תחלופת האוויר והיעדרות במשרדים ובתי ספר – סיכום מחקרים
במאמר זה נפרט לגבי שלושה מחקרים שבדקו את הזיקה בין קצב תחלופת האוויר ושיעורי היעדרות במשרדים ובתי ספר; שני מחקרים נערכו במשרדים, ומחקר אחד נערך בכיתות בתי"ס יסודי.

מערכות אוורור איכותיות – משפיעות על הביצועים ועל הבריאות!
קצב תחלופת האוויר וביצוע עבודות משרדיות. ניסיון להערכה של ההשפעה של קצב תחלופת האוויר על ביצועים אובייקטיבים של עבודה משרדית (שנמדדו) התבצע במרכזי שירות טלפוניים ובניסויים במעבדה בעלת מאפיינים משרדיים. √ במחקרים שנערכו במרכזי שירות טלפוניים נעשה שימוש במשך הזמן הנדרש לתקשר עם לקוחות באמצעות הטלפון, ולבצע עיבוד מידע רלוונטי באמצעות מחשב- תוצאה המצביעה על ביצוע. √ במחקרי המעבדה, המשתתפים התבקשו לבצע עבודות משרדיות טיפוסיות כגון הגהה של טקסטים, הקלדה, ופעולות מתמטיות פשוטות. מבדקים אלה מדדו מהירות ודיוק.

דרגות אוורור וביצועים אקדמיים – 4 מחקרים עדכניים!
במאמר זה נדגים ארבעה מחקרים שנערכו בבתי ספר שונים ברחבי העולם, שחקרו את הזיקה בין קצב תחלופת האוויר לביצועים אקדמיים שנמדדו באובייקטיביות, בניגוד לביצועים שנתקבלו ע"י דיווח עצמי.

קצב תחלופת אוויר ובריאות בבתים
כמות המחקרים שנערכו בנוגע ליחס שבין קצב תחלופת האוויר בבתים ובריאותם של דיירי בתים - קטנה מאוד.

מחממי גז – ליהנות בחוץ גם בחורף הקר !
מחממי גז לפטיו נמצאים בשימוש על מנת לשמור על סביבה מהנה בחוץ תוך כדי חימומו. כאשר מזג אוויר יותר קר מתקרב אלינו, חבל יהיה אם לא נוכל ליהנות מהעולם השורר בחוץ בגלל הקור. תנורי פטיו המבוססים על גז מהווים פתרון לקור. אנו משתמשים בתנורים אלו על מנת לחמם את הסביבה החיצונית בכדי שאנשים יוכלו להרגיש בנוח בסביבה שהייתה קרה בנסיבות הרגילות.

תנורי חימום אינפרא אדום BM2 דגמי OK ו IK
טכנולוגית החימום החדשה הזאת באמצעות קרינה מאפשרת לחמם אנשים וחפצים באופן מידי מרגע הדלקת המוצר עצמו. בעזרת המנורות המיוחדות ניתן להפיק גלי חום קצרים תוך כוונון התנור בלבד, באופן המונע זמני המתנה שנובעים מחימום של הסביבה הכללית, ובחיסכון אנרגטי משמעותי. הקרניים אינפרא אדומות הם חלק מכלל קרני האור של השמש. לא ניתן לראות קרינה זו אך ניתן לחוש בה הודות לתחושת החום שהיא מפיצה. על מנת להבין טוב יותר את תפקיד הקרניים האינפרא אדומות בגלים קצרים, מספיק להזכר בתחושה הנעימה שמייצר החום שמפיקה השמש, ובהבדל בין אזור חשוף לקרני השמש לבין אזור הנמצא בצל, גם אם הטמפרטורה של האויר זהה.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI