המכון לחדשנות טכנולוגית של איחוד האמירויות הערביות משיק את "Falcon Foundation" במטרה לקדם קוד פתוח במודלים של בינה מלאכותית גנרטיבית
*קרן להנעת שיתוף ידע ולהאצת הדמוקרטיזציה של הבינה המלאכותית
* TII מתחייבת ל-300 מיליון דולר למימון פרויקט עתידי
דובאי, איחוד האמירויות הערביות, 13 בפברואר 2024, (BUSINESS WIRE):
המכון לחדשנות טכנולוגית The Technology Innovation Institute (TII), מרכז מחקר מדעי עולמי מוביל ועמוד התווך המחקרי היישומי של מועצת המחקר לטכנולוגיה מתקדמת של אבו דאבי (ATRC), הכריז היום על השקת הקרן Falcon Foundation. Falcon Foundation, קרן ללא מטרות רווח, מחויבת לקידום הפיתוח של מודלי בינה מלאכותית גנרטיבית עם קוד פתוח, ולבניית מערכות אקולוגיות בנות קיימא סביב פרויקטים בקוד פתוח שמאיצים את הפיתוח הטכנולוגי. כחברה מייסדת, TII מתחייבת לספק 300 מיליון דולר למימון פרויקטים אלה.
השקתה של Falcon Foundation התקיימה בפסגת הממשלות העולמית (WGS) היוקרתית לשנת 2024, והיא מסמנת צומת קריטי בכינוס בעלי עניין לשיתוף פעולה בביסוס מודלים של ממשל שקופים ועידוד חילופי ידע, בעוד הבינה המלאכותית ממשיכה להתוות נתיב צמיחה בלתי פוסק.
החל במודלי Falcon AI החזקים מבית TII, הקרן תכנס בעלי עניין ומפתחים מהאקדמיה ומהתעשייה, כמו גם אנשים פרטיים, ותעזור לממש את הכוח של קבלת החלטות בשיתוף פעולה בין התורמים. הדבר יאיץ את הדמוקרטיזציה של הבינה המלאכותית באמצעות שגרירי Falcon Foundation בולטים - פרופסורים בולטים בתחום הבינה המלאכותית באוניברסיטאות ברחבי העולם, כמו גם שחקני מפתח בתעשייה בתחום הבינה המלאכותית.
הקרן אמורה לתמוך בהתאמה אישית של דגמי Falcon במטרה לתת מענה לתעשיות או למגזרים ספציפיים. על ידי הפעלת משאבי מחשוב פתוחים להמשך המחקר והפיתוח של Falcon AI, הקרן תספק מערכת אקולוגית חזקה שתבטיח את יכולת ההסתגלות של המודלים על פני קשת רחבה של יישומים והקשרים.
בתגובה על ההכרזה, הוד מעלתו פייסל אל בנאי, מזכ"ל ATRC, אמר: "בעולם שבו בינה מלאכותית ממשיכה להתקדם בקצב חסר תקדים, יוזמות כמו Falcon Foundation ממלאות תפקיד מכריע בניווט המסלול של פיתוח הבינה המלאכותית לעבר שקיפות ונגישות רבות יותר.”
ד"ר ריי או. ג'ונסון, מנכ"ל TII, הצהיר: "אנו מחויבים לטפח שקיפות ושיתוף פעולה בתחום הבינה המלאכותית. בהרחבת הרוח השיתופית של איחוד האמירויות לתחום פיתוח הבינה המלאכותית, קבענו סטנדרטים חדשים לפתיחות, ואנו מעודדים את כל הישויות האחרות שתומכות בקוד פתוח מרחבי העולם להצטרף אלינו.”
מוטבי הקרן יכללו את כל הגופים שעובדים עם בינה מלאכותית אחראית בקוד פתוח ודוגלים בהם. במזעור התלות בספקים חיצוניים, Falcon Foundation מבטיחה המשכיות עסקית באמצעות מתן אפשרות לבחירות טכנולוגיות עצמאיות. כארגון פתוח לכולם ולכל בעל עניין המחויב לקוד פתוח, הקרן תמנף שיטות עבודה מומלצות גלובליות כחלק מהמסגרת הרגולטורית והחוקית שלה לבינה מלאכותית.
המחויבות של Falcon Foundation לקוד פתוח ולחדשנות בבינה מלאכותית משקפת גישה של חשיבה קדימה, המסייעת לאבו דאבי ולאיחוד האמירויות לזנק לעתיד מונע טכנולוגיה, ותומכת בהשגת שיתופי פעולה חוצי-תעשיות בקהילה הגלובלית לצורך התקדמות בתחום הבינה המלאכותית.
מקור: AETOSWire
אנשי קשר
ג'ניפר דיואן, מנהלת מדיה בכירה [email protected].
מקור: TII
תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.
*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire
חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים