דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת - הדה גאבלר – חוויה תיאטרלית – תיאטרון בית ליסין
ביקורת - הדה גאבלר – חוויה תיאטרלית – תיאטרון בית ליסין
חיים נוי 05/03/24 |  צפיות: 1164

ביקורת - הדה גאבלר – חוויה תיאטרלית – תיאטרון בית ליסין

מאת חיים נוי

ההצגה הדה גאבלר העולה בתיאטרון בית ליסין היא חוויה תיאטרלית מטלטלת , דרמה שזורה בקטעים קומיים ומפגן של משחק משכנע וענוג מבוצע בידי להקת שחקנים מוכשרים . הבמאי יאיר שרמן להטט עם השחקנים ובראשם מגי אזרזר והתוצאה היא הצגה רוויית הישגים אומנותיים שנעים לצפות בה.

שחקניות תיאטרון נודעות בכל העולם שאפו לגלם את התפקיד הבלתי נשכח של בת הגנרל הנורווגי והביצוע של מגי אזרזר הוא הולם ותואם את המחזה הנודע שכתב המחזאי הנודע הנריק איבסן.

ההצגה עלתה בישראל פעמים רבות עם מירב הכוחות התיאטרליים ובביצועמיטב השחקניות.

איבסן כתב את המחזה ב 1890 ושנה לאחר מכן הוא עלה בגרמניה וספג ביקורות שליליות. רק בהפקות הבאות זכתה ההצגה לעדנה ולהישגים בינלאומיים. יש הסבורים שתפקיד הדה גאבלר הוא משיאי התפקידים הדרמטיים הגדולים ביותר בתיאטרון. במאים שונים העלו את ההצגה עם פרשנויות שונות ושנויות במחלוקת. הבמאי יאיר שרמן בחר להעלות אותה בזמן עכשווי לא ברור.

העלילה עוסקת בהדה גאבלר בתו של גנרל, אשה משועממת שנישאת לאיש האקדמיה יורגן טסמן ממניעים של נוחות. בעבר היו לה פרשיות אהבים ובין היתר עם איילרט לוובורג, המתחרה עם בעלה על משרה בכירה באקדמיה ושגם שוקד על פרסום מחקר רלבנטי יוצא דופן. גם ידיד המשפחה השופט בראק חמד וחומד עד עצם היום הזה את הדה.

העלילה מסתבכת כאשר איילרט משתכר עם הגברים במועדון מפוקפק ומאבד את העותק היחיד של מחקרו. יורגן מוצא אותו ומביאו הביתה כדי להשיבו מאוחר יותר. אולם להדה יש תכניות אחרות וכל האירועים מתערבלים עד לסיום הבלתי צפוי, אך הבלתי נמנע למעשה.

מגי אזרזר מגלמת נפלא את דמותה של הדה גאבלר. מגי מצליחה לשוות לדמות קווי אופי ארוטיים מצד אחד, ניצוצות של התפרעות חברתית ודוק של שיעמום שמוביל לתוצאות הרות גורל. אין ספק שמגי הצליחה להעפיל לפסגת משחק שאותה רשמו לפניה טובות מהשחקניות בארץ ובבמות העולם.

תום חגי הוא יורגן טסמן בעלה ומשחקו הוא משובח ומופלא. אסף יונש כלווברג אהובה לשעבר מגלם היטב את התפקיד והסצנות בכיכובו הן מעולות. השופט בראק הוא גיל פרנק המצוין, היודע לעגוב ולסחוט את הדה בכישוריו הדרמטיים . תיאה חברתה היא כרמל בין המצוינת, המפגינה משחק יפה ונעים. דודה יולי היא דינה בליי, המעניקה לצופים שתי סצנות בלתי נשכחות ומוכיחה כי היא בית ספר מהלך למשחק, כשכל רפליקה שלה היא מלאכת מחשבת. אורה מאירסון היא עוזרת הבית ברטי ומשחקה , רוב הזמן ללא מלל, הוא נהדר. יצויין כי היא גילמה אותו תפקיד גם לפני שנים בהפקה אחרת בהבימה.

מאיה ערד יסעור תרגמה את המחזה לשפה עשירה, עכשוית וקולחת. רוני תורן עיצב תפאורה נהדרת. פולינה אדמוב אחראית לתלבושות היפות ובמיוחד של מגי אזרזר. יחזקאל רז אחראי למוזיקה הראויה ורומי קופלמן נגנה בצ'לו. פליס רוס עצבה תאורה מעולה.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתי"ם, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צילום – דניאל קמינסקי


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
מועד אחרון חשוב בנוגע ל-EQPT
מועד אחרון חשוב בנוגע ל-EQPT: רוזן, המייצג משקיעים במישור הארצי, קורא למשקיעים בחברת EquipmentShare.com Inc שספגו הפסדים העולים על 100,000 דולר לשכור ייצוג משפטי לקראת מועד אחרון חשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – EQPT

תוכנית המימון LILY של קובנטרי מגיעה ל-1 מיליארד דולר במימון מגובה ביטוח חיים
קובנטרי (Coventry), המובילה והיוצרת של השוק המשני לביטוח חיים וחלוצה בתחום נכסי הביטוח המגובים בביטוח חיים, הודיעה היום על השלמה מוצלחת של עסקת איגוח רביעית המגובה בנכסים במסגרת תוכנית LILY שלה מאז אפריל 2025; בכך הגיע היקף המימון הכולל המגובה בביטוחי חיים בפלטפורמה למיליארד דולר.

Star Wars Zero Company™ זמין כעת במחשב, בפלייסטיישן 5 ובקונסולות XBOX
כותר ההשקה של Bit Reactor משלב עומק טקטי עם אלגנטיות סינטטית בפרק חדש של מלחמת הכוכבים

פרויקט בנק ABB Davr הושק בהשתתפות נשיאי אזרבייג'ן ואוזבקיסטן
פרויקט ABB Davr Bank הושק רשמית בטשקנט, בהשתתפותם המקוונת של נשיא הרפובליקה של אזרבייג'ן, אילהם אלייב, ונשיא הרפובליקה של אוזבקיסטן, שבקט מירזייויב

החלה בריאד. נחלה הצלחה מסחררת בפריז, שותפות מנצחת בין stc ל-EWC
· stc group היא המייסדת והשותפה המובילה של גביע Esports העולמי זו השנה השלישית ברציפות. · EWC 2026, הגרסה המורחבת ביותר של הטורניר עד עתה, מחברת בין למעלה מ-2,000 שחקנים ו-200 מועדונים מלמעלה מ-100 ארצות, אשר התחרו ביניהם ב-25 טורנירים ו-24 כותרי משחקים

ריאד מארחת את המהדורה השלישית של התערוכה הבינלאומית הסעודית לעץ ומכונות לעיבוד עץ
התערוכה הבינלאומית של ערב הסעודית לעץ ומכונות לעיבוד עץ (Saudi International Wood and Woodworking Machinery Show), המתקיימת בחסות משרד התעשייה ומשאבי המחצבים של ערב הסעודית ובהשתתפות לשכת המסחר של ריאד כשותפה אסטרטגית, מסתיימת בעוד חמישה ימים.

חברת Monavie Presidential Estate מרוסיה תחשוף את המודל החדש שלה להשקעות פרטיות בפיתוח טריטוריאלי במסגרת ועידת AIM לשנת 2026 בדובאי
פרויקט "Monavie Presidential Estate" מועמד לפרס Future Living Award לשנת 2026. בסתיו הקרוב יוצג הפרויקט בכנס AIM לשנת 2026 באיחוד האמירויות; במסגרת זו יודגם מודל משולב לפיתוח טריטוריאלי, המשלב השקעות פרטיות בנדל"ן למגורים, בענף המלונאות והנופש ובתשתיות התומכות באיכות ובמשך החיים הפעילים – וכל זאת במסגרת אקוסיסטם מאוחד.

Learning Tree משיקה קורסי הכנה בהנחיית מדריך עבור הסמכות Claude של Anthropic
חברת Learning Tree International הכריזה היום על סדרת קורסי הכנה חדשים בשידור חי בהנחיית מדריך לקראת ההסמכות של Anthropic עבור Claude; הקורסים מספקים לארגונים מסלול מובנה לפיתוח מומחיות ב-Claude, המותאמת לתפקידים השונים בצוותים העסקיים, בצוותי הפיתוח ובצוותי הארכיטקטורה.

היעדים המובילים לטיולי גיבוש צוותיים
לקראת עונת החזרה לעבודה, חברות מחליפות את הפגישות הווירטואליות במפגשים פרונטליים (ריטריטים), במטרה להתמודד עם השחיקה הנובעת מעבודה מרחוק ולחזק את התרבות הארגונית.

איגי אזליה משקיעה ב-SHIFT - חברת הבינה המלאכותית שמאחורי Fanvue, הפלטפורמה הצומחת ביותר בכלכלת היוצרים שמגיעה להיקף של 1.3 טריליון דולר
האומנית והיזמית, שהייתה מועמדת לגראמי, ביצעה השקעה משמעותית ב-SHIFT, שתשתית הבינה המלאכותית שלה הקפיצה את פלטפורמת הדגל שלה, Fanvue, מקצב ריצה שנתי של 4 מיליון דולר ל-200 מיליון דולר בתוך קצת יותר משנתיים
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI