דף הבית הודעות לעיתונות עסקים, מימון וכספים Maniv מכריזה על קרן סיכון שלישית בשלב מוקדם בסך 140 מיליון דולר כדי להאיץ את דה-קרבוניזציה והדיגיטציה של התחבורה העולמית
Maniv מכריזה על קרן סיכון שלישית בשלב מוקדם בסך 140 מיליון דולר כדי להאיץ את דה-קרבוניזציה והדיגיטציה של התחבורה העולמית
חיים נוי 06/04/24 |  צפיות: 730

Maniv מכריזה על קרן סיכון שלישית בשלב מוקדם בסך 140 מיליון דולר כדי להאיץ את דה-קרבוניזציה והדיגיטציה של התחבורה העולמית

תל אביב, וניו יורק, 4 באפריל 2024, - (BUSINESS WIRE):

Maniv, חברת הון סיכון גלובלית שנמצאת בתל אביב ובניו יורק, מכריזה היום על סגירת הקרן השלישית שלה, כלי השקעה של 140 מיליון דולר להשקעה בסטארט-אפים של Seed and Series A שמביא את שווי נכסי החברה לניהול לכמעט ל- 320 מיליון דולר.

Maniv, שמשקיעה מאז 2016, הייתה בין המשקיעים המוסדיים הראשונים שהציגו אסטרטגיית השקעה גלובלית בשלב מוקדם המתמקדת בצומת בין ניידות, תחבורה ואנרגיה. Maniv משקיעה בטכנולוגיות עמוקות ובחידושים במודל עסקי סביב שני נושאים מרכזיים:

תנועת האנשים והסחורות ממשיכה להיות מסומנת על ידי תהליכים אנלוגיים וסביבות הפעלה דלות נתונים. מייצור ועד הגשמה ולוגיסטיקה, גישה לרכב, תחזוקה ותיקון, ביטוח, ניהול צי ועוד, סטארט-אפים נוהגים דיגיטציה של שרשראות הערך של התחבורה על פני היבשה, הים והאוויר. במקביל, מונע השוק דה-קרבוניזציה של תחבורה - המייצג עד רבע מפליטת גזי החממה העולמית - נמצא בנקודת פיתול. תמריצים במגזר הפרטי נוטים לכיוון הנעה נקייה, תהליך המואץ על ידי רוחות גב רגולטורית מהירות ברחבי העולם. שינויים סייסמיים אלה יוצרים הזדמנות מסיבית עבור סטארט-אפים לקדם טכנולוגיות חדשות, גורמי צורה, מודלים עסקיים ופלטפורמות.

Maniv כבר ביצעה ארבע השקעות מהקרן החדשה. Celadyne, שנמצאת בשיקגו, מאריכה את תוחלת החיים ואת היעילות של קרום חילופי פרוטונים כדי להפוך את ייצור המימן הירוק כדאית מבחינה כלכלית. Neologic, שנמצאת בישראל, מציגה עיצוב שבב קנייני עבור ביצועים דרמטיים ורווחי כוח במרכזי נתונים, רכב ועוד. Circular, שנמצאת בסן פרנסיסקו, מקדמת אימוץ פלסטיק ממוחזר בייצור, על ידי סגירת מידע נרחב ובדיקת פערים. Vammo, שנמצאת בסאו פאולו, ממספק, חשמל לשוק ה-B2B של LATAM, על ידי ניהול כלי רכב, מימון ורשת נרחבת של החלפת סוללות.

משתי הקרנות הראשונות שלה, בעלות הביצועים הגבוהים ביותר, הובילה Maniv השקעות בחברות פריצה, כולל חברת הבינה המלאכותית Hailoמתל אביב, רשת הטעינה וטרמפים ברבבים חשמליים Revel מניו יורק, מייצרת משאיות חשמליות בינוניות Harbinger Motors מלוס אנג'לס, פלטפורמת אוטובוסים בינעירוניים Kolors ממקסיקו סיטי, יצרן ציוד מקורי לרכבים חשמליים דו גלגליים Riverמבנגלור, וסטארט-אפ של מנוי לרכב Bipi הנמצא במדריד, שנרכשה על ידי זרוע המימון של רנו, RCI Banque, בשנת 2021.

הקרן השלישית של Maniv נתמכת על ידי הון מוסדי, יחידים בעלי הון, איחוד של מנהיגים בתעשייה בחזית מגזר התחבורה. הכספים הקודמים של Maniv נתמכו באופן משמעותי על ידי יצרני מכוניות מובילים וספקים של רמה 1. Maniv III מקיימת את שותפויות הרכב הללו-כולל משקיעי תשואה Valeo ו InMotion Ventures, זרוע ההשקעות של Jaguar-Land Rover, המצורפת על ידי Woven Capital של Toyota Motor Corp. הקרן החדשה הרחיבה את בסיס הליסינג שלה כדי לשקף סמוכות קריטיות לרכב באמצעות שותפים כולל ליסינג רכב גלובלי ומובילה פתרונות ניידות Arval ומומחי מימון הרכב של BNP Paribas Personal Finance של הבנק המוביל באירופה BNP Paribas; Shell Ventures של ענק האנרגיה העולמית Shell; מנהיג תשתיות בר קיימא עולמי Ferrovial; Enterprise Mobility Ventures, זרוע הון סיכון של Enterprise Mobility; מוביל ייצור תעשייתי ITT Inc.; מנהיג תשלומי צי WEX; חברת ביטוח אירופית גדולה; כמה קבוצות סוחרי רכב ומפיצים גדולים; ועוד.

"הקרן השלישית שלנו מתבססת על שני עשורים בתעלות המערכת האקולוגית של הניידות העולמית", אמר מייקל גרנוף, השותף המנהל של החברה. "Maniv בנתה פלטפורמה כדי לזמן את הטוב משני העולמות-הזריזות של הון סיכון מסורתי, וקרבה לתעשיות הבסיסיות סביב ניידות ותחבורה. אנו מאמינים כי אנו בנויים באופן ייחודי למנף את הזיכרון המוסדי העמוק שלנו ואת הגישה למקבלי ההחלטות בתעשייה, לטובת חברות הפורטפוליו שלנו ובסופו של דבר המשקיעים שלנו. הכרזה על כלי השקעה חדש זה על רקע אי ודאות גיאופוליטית ושווקים פרטיים רעועים היא עדות לחוסן המגזר ולאסטרטגיה שלנו.”

"המנדט של Maniv הוא לספק תשואות גדולות על ידי איחוד כוחות עם אותם יזמים נדירים עם החזון והעקשנות להניע את תחום התחבורה למאה ה-21", הוסיף נייט ג'ארט, שותף כללי ב- Maniv. "השגשוג האנושי תלוי בתנועה חלקה ובת קיימא של אנשים וסחורות; הניידות ממשיכה לייצג הזדמנות דורית עבור יזמים ומשקיעים כאחד.”

"כשפגשנו את Maniv, שוחחנו עם למעלה מ – 100 משקיעים ומפעילי ניידות חשמלית ברחבי העולם ואף אחד – אני חוזר ואומר- אף אחד - לא היה בקיא יותר במרחב מאשר צוות מניב", אמר ג'ק סרווארי, מייסד ומנכ"ל חברת הפורטפוליו Vammo שבסיסה בסאו פאולו. "להביא אותם לא רק לטבלת ההיוון שלנו אלא גם לחבר המנהלים שלנו הפך במהרה לעדיפות.”

"מלכתחילה היה ברור ש-Maniv קשור עמוקות לשחקני ניידות חושבים קדימה", אמר איאן ארתורס, מייסד ומנכ ל חברת פורטפוליו Circular. "בתוך שבועות מהשיחה הראשונה שלנו, צוות מניב מצא לנו שותפים ולקוחות ארגוניים חדשים במרחב האוטומטי, מה שהיה לוקח לנו חודשים להבין בעצמנו.”

אתר אינטרנט: www.maniv.com

אנשי קשר

צור קשר עם מדיה: מאיר דרדאשטי, [email protected]

מקור: Maniv

תוכן הודעה זו בשפת המקור, הוא הגרסה הרשמית והמהימנה היחידה של מסמך זה. התרגומים הם למטרות נוחות בלבד ויש להצליבם עם המסמך בשפת המקור, שהוא הגרסה היחידה של טקסט זה שהוא בעל תוקף משפטי.

*** הידיעה מופצת בעולם על ידי חברת התקשורת הבינלאומית Business Wire


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Corpay Cross-Border מונתה לספקית המט"ח הרשמית של Vålerenga Fotball AS
מספקת גישה לפתרונות לניהול סיכוני מטבע ולתשלומים חוצי-גבולות

בומברדיה ו- ELIE SAAB משיקות שיתוף פעולה ראשון מסוגו, ומציגות את סגנון התעופה העילית עם עיצוב תא הנוסעים בהתאמה אישית של הגלובל 8000
שיתוף פעולה המייצג ביטוי חדש של תעופה עסקית Bombardier ו-ELIE SAAB מגדירים מחדש את החוויה על הסיפון סטנדרט חדש של נוחות ואומנות בגובה 50,000 רגל

עדכון בנוגע להצעת הרכש למניות North Atlantic Energy
חברת North Atlantic France מזכירה כי ב-28 בנובמבר 2025 הודיעה על סגירה מוצלחת של רכישת 82.89% מהון המניות וזכויות ההצבעה של Esso S.A.F, ששמה שונה ל-North Atlantic Energies, במחיר של 26.19 אירו למניה.

רוזן, משרד עורכי דין מוביל, מעודד את משקיעי Helen of Troy Limited לקבל ייעוץ
רוזן, משרד עורכי דין מוביל, מעודד את משקיעי Helen of Troy Limited לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד האחרון החשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – HELE

חדשות למשקיעי Futu: אם סבלתם הפסדים ב-Futu Holdings Limited (נאסד"ק: FUTU), אתם מוזמנים ליצור קשר
חדשות למשקיעי Futu: אם סבלתם הפסדים ב-Futu Holdings Limited (נאסד"ק: FUTU), אתם מוזמנים ליצור קשר עם משרד רוזן עורכי דין בנוגע לזכויותיכם.

רוזן, יועץ ממשלתי למשקיעים, מעודד משקיעים בחברת האחזקות Graphic Packaging לקבל ייעוץ
רוזן, יועץ ממשלתי למשקיעים, מעודד משקיעים בחברת האחזקות Graphic Packaging לקבל ייעוץ משפטי לפני מועד אחרון חשוב בתביעה ייצוגית בניירות ערך – GPK

יונו מספקת עדכון תאגידי לקראת השקה, מרחיבה את צוות ההנהגה עם כישרונות מ- Binanceוממקמת עמדות לצמיחת שוק חיזוי עולמי
יונו (Yuno), פלטפורמת שווקי חיזוי מתפתחת המתמקדת בבניית תשתיות גלובליות למסחר מבוסס אירועים והשתתפות חברתית, סיפקה היום עדכון ארגוני המדגיש ציוני דרך מרכזיים שהושגו לפני ההשקה, כולל התרחבות ההנהלה, התקדמות בפיתוח מוצרים, אסטרטגיית שוק בינלאומי והמשך השקעה בתשתיות רגולטוריות

ריסקיפייד מודיעה על אישור מועצת המנהלים לתוספת של 75 מיליון דולר לתוכנית הרכישה החוזרת של מניות
ריסקיפייד Riskified Ltd.‎ ‏(NYSE: RSKD) ("החברה"), חברה מובילה בתחום מניעת ההונאות ומודיעין הסיכונים במסחר האלקטרוני, הכריזה היום כי ב-4 ביוני 2026, מועצת המנהלים של החברה אישרה רכישה חוזרת של מניות רגילות נוספות בסיווג A בסך 75 מיליון דולר, בכפוף להשלמת ההליכים הנדרשים מצד הרגולציה בישראל.

מועד אחרון חשוב לתביעה נגד UPST: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, מעודד את משקיעי Upstart Holdings, Inc לקבל ייעוץ
מועד אחרון חשוב לתביעה נגד UPST: רוזן, יועץ למשקיעים מיומן, מעודד את משקיעי Upstart Holdings, Inc לקבל ייעוץ משפטי לפני המועד החשוב ב-8 ביוני בתביעה ייצוגית בניירות ערך – UPST

Mobix Labs תרכוש את יצרנית הרחפנים האמריקאית Vision Aerial, ובכך תרחיב את פעילותה לשווקי הרחפנים והמודיעין האווירי הגלובליים
Mobix Labs, Inc.‎ (נאסד"ק: MOBX) הודיעה היום כי חתמה על מכתב כוונות מחייב לרכישת Vision Aerial, Inc.‎, יצרנית רחפנים ממדינת מונטנה, ארה"ב, המייצרת רחפנים מתוצרת אמריקאית אשר זוכים לאמון ולשימוש בתחומי הביטחון הלאומי, הממשל, האנרגיה, הבטיחות הציבורית והפעלת תשתיות קריטיות.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI