דף הבית בידור ופנאי תיאטרון ביקורת: אור לגויים – אבי קושניר בקומדיה מטורפת על אבדן זהות –תיאטרון בית ליסין
ביקורת: אור לגויים – אבי קושניר בקומדיה מטורפת על אבדן זהות –תיאטרון בית ליסין
חיים נוי 05/05/26 |  צפיות: 446

ביקורת: אור לגוייםאבי קושניר בקומדיה מטורפת על אבדן זהות –תיאטרון בית ליסין

מאת חיים נוי

ההצגה "אור לגויים" העולה בתיאטרון בית ליסין היא קומדיה מטורפת, העוסקת באבדן זהות שמביאה לצופה חוויה מבדרת שגוררת פרצי צחוק פראיים, פסק זמן בתקופה לחוצה בה אנו שרויים בימים אלה.

העלילה עוסקת באור, מורה לספרות שפרש לגמלאות, נפרד מאשתו הפסיכיאטרית, בזוגיות עם עלמה צעירה וריקנית, המתגורר זמנית בבית אימו ומתכנן טיול לתאילנד. פטירתה הפתאומית של אימו, ביום שבו היה אמור לטוס לחו"ל, חושפת גילוי ובעיה קשה: האמא לא היתה יהודיה. תפנית זו גוררת מצבים הרי אסון. ביטול חתונת בתו עם בחור ממשפחה דתית, היכן תיטמן האמא, זהויות נעלמות ומחיקת זהותו וקיומו של אור בכלל. התסבוכת המשפחתית באה על פתרונה בזכות כישורי החיקוי המעולים של אבי קושניר, גיבור ההצגה וניתן יהיה להביא את האימא למנוחות ולהמריא לתאילנד.

המחזה נכתב בידי דניאל לפין. הבמאית תמר קינן להטטה עם להקת השחקנים המוכשרת והתוצאה היא שעה וחצי של צחוק בלתי פוסק, הברקות טקסט ובימוי, קצת נחת ובדיחות הדעת.

אבי קושניר הוא הכוח המרכזי על הבמה. כישרונו הגדול ויכולת ההבעה שלו מצליחים לרתק את הצופים לכל מהלך העלילה. הוא מצליח לשלב בין הקומדיה לרגש בצורה שיש בה חום ואמפתיה לדמות שהוא מגלם.

המחזאי דניאל לפין, הביא לידי ביטוי על במה טקסטים שנונים ומלאים ברוח יצירתית. היכולת שלו למזג בין הקומדיה לעומק רגשי הופכת את ההצגה למעוררת מחשבה ולא רק לבידור.

תום זידנר מגלם את נציג חברה קדישא וגונב לא אחת את ההצגה, בזכות הטקסט הקולח והמוצלח וגורף פרצי צחוק. לנא סברא מגלמת נפלא את הרופאה ואת עורכת הדין, תאומות זהות, והיא מוצלחת מאוד ואין ספק שהיא תגלית ההצגה. יעלי רוזנבליט מגלמת את סתיו, בתו של אור ומשחקה מוצלח וקולח. אפרת ארנון משובחת ומשחקת נהדר את פרודתו של אור. רדה קנטרוביץ נפלאה כבת הזוג התמימה והריקנית של אור. המוזיקה של דפנה קינן נעימה ויפה. התפאורה של אדם קלר ניידת ופרקטית. התלבושות של אביה בש נאותות וראויות. עיצוב התאורה של מתן פרמינגר טובה מאוד.

הכותב הוא חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, עורך ראשי לשעבר סוכנות הידיעות עתים, חבר אגודת העיתונאים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים.

צלם – כפיר בולוטין


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 חיים נוי

חיים נוי, עיתונאי, עורך ראשי של סוכנות החדשות הבינ"ל IPA, לשעבר עורך ראשי של סוכנות הידיעות עתים, חבר תא מבקרי התיאטרון באגודת העיתונאים



 


מאמרים נוספים מאת חיים נוי
 
Gemcorp מצטרפת ל-AIM Congress 2026 כשותפה בדרגת זהב לקידום השקעות בשווקים מתעוררים
חברת Gemcorp, פלטפורמה פיננסית-תעשייתית המתמקדת בשווקים מתעוררים, משתתפת כשותפה בדרגת זהב בכנס AIM Congress 2026 ומציגה מודל השקעות משולב, המשלב מומחיות בשוקי ההון עם היכולות התפעוליות הנדרשות לביצוע פרויקטים מורכבים בשטח.

חברת Peace Homes Development מצטרפת ל-IPS 2026 כנותנת חסות ברמת פלטינום, ומקדמת את השלב הבא בצמיחתה ברחבי דובאי
חברת Peace Homes Development מצטרפת ל-IPS 2026 כנותנת חסות ברמת פלטינום, ומציגה את פורטפוליו פרויקטי המגורים הצומח שלה ואת אסטרטגיית הפיתוח העתידית שלה בפני קהל בינלאומי של משקיעים ומקבלי החלטות בתחום הנדל"ן.

EB5 Capital מודיעה על פירעון מוקדם ומלא של פרויקט JF38
EB5 Capital מודיעה על פירעון מוקדם ומלא של פרויקט JF38 - דירות האי האצ'ינסון, דבר המעיד על חוזקה של אסטרטגיית ההשקעה שלאחר חקיקת ה-RIA פירעון מוקדם ונדיר מאשש את הגישה הממושמעת להשקעות EB-5 מובנות במגזר המגורים הרב-משפחתיים

AI-Media מציבה בינה מלאכותית רב-לשונית בלב תזרימי השידור ב-IBC2026
מקודדי LEXI חדשים, חבילת LEXI מורחבת, LEXI Direct ואינטגרציות עם שותפות מביאים יכולות שפה מונעות בינה מלאכותית וניתנות להתאמת גודל לתזרימי העבודה של השידורים

Hyper הביאה ל-IFA 2026 את מגוון האביזרים החדשים שלה לחשמל, קישוריות ואביזרי MacBook
התוספות האחרונות למגוון המוצרים של Hyper הופכות את סביבת העבודה הניידת היומיומית לאישית, ניידת ופרודוקטיבית יותר – בעבודה, ביצירה ובנסיעות

CGTN: ממדבר להזדמנות – הקשרים בין סין למצרים מעמיקים במגוון תחומים
רשת CGTN פרסמה מאמר המדגיש כיצד התרחב שיתוף הפעולה בין סין למצרים מעבר לפרויקטים תעשייתיים, ומקיף קשרים כלכליים ואסטרטגיים רחבים יותר. במאמר ניתן דגש על אזור שיתוף הפעולה הכלכלי והמסחרי בתעלת סואץ, על הגידול בייצוא החקלאי המצרי לסין ועל המשמעות הרחבה של היחסים בני 70 השנים בין שתי המדינות.

PU Prime מגייסת מאמצי סיוע לנפגעי רעידת האדמה במחוז צ'וקו שבקולומביה
בעקבות רעידת האדמה בעוצמה של 7.4 בסולם ריכטר שפקדה את מערב קולומביה, PU Prime ארגנה ושלחה ציוד סיוע חירום לקהילות שנפגעו במחוז צ'וקו, אזור שבו הגישה לסיוע נותרה מאתגרת.

קבוצת Apparel מגדירה מחדש את נוף הקמעונאות בהודו עם כניסתה השאפתנית של Carrefour
קבוצת Apparel, תאגיד קמעונאות מוביל בתחומי האופנה והלייף-סטייל, הכריזה על כניסתה של רשת Carrefour להודו עם פתיחת החנות הראשונה של הקמעונאית הנודעת – חנות דגל – במתחם H&S Mall שב- Boulevard Walk, באזור Greater Noida West, מה שמסמן את תחילתו של פרק חדש ושאפתני עבור שני העסקים באחד משווקי הצריכה הדינמיים ביותר בעולם

מאפשרים תפעול חכם יותר בתעשיית הדלק וחנויות הנוחות באמריקה הלטינית בשיתוף PDI Technologies
עם פתיחת תערוכת ExpoPostos & Conveniência 2026 בשבוע הבא, PDI Technologies, מובילה עולמית המאפשרת תפעול חכם יותר במגזרי הקמעונאות (חנויות נוחות) והאנרגיה – תציג טכנולוגיות מקושרות המיועדות למפיצי דלק, קמעונאים, מפעילי חנויות נוחות ועסקים בתחום שירותי המזון, כשהם מתמודדים עם שינויים ופועלים לשיפור הביצועים בשווקי אמריקה הלטינית.

הוקרה ליעדי התיירות יוצאי הדופן ביותר בעולם: הגשת המועמדויות למהדורה השנייה של פרסי TOURISE פתוחה כעת
· פרסי TOURISE מציגים את יעדי התיירות המשפיעים ביותר בעולם, תוך הדגשת עושר התרבות, עוצמת הקשר האנושי והחידושים פורצי הדרך בתחום התיירות והנסיעות
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI