מצלמות אבטחה, הפכו לאביזר כמעט חובה, לעסקים וחברות. למצלמות אבטחה יתרונות , וחסרונות, והן נועדו לשימושים של הגנה, והרתעה. להלן סקירה קצרה על שימושיהן של מצלמות אבטחה לעסקים וחברות שונות.
כמעט כל עסק, או חנות מאובזרת במצלמות אבטחה במעגל סגור. מצלמות אלה מחוברות למחשב בדרך כלל, וניתן לראות את השידורים מכל מצלמה, וגם להקליט את השידורים של כל המצלמות. המטרה העיקרית של מצלמות אלה היא למניעת גניבות. עסקים רבים סובלים ממכה של גניבות. הנזקים המצטברים מהגניבות מגיעות לסכומים גבוהים מאוד.
בתחום של מניעת גניבות חשוב להציב את מצלמות האבטחה במערך מתוכנן היטב. העיקרון המנחה הוא לכסות שטח רחב ככל הניתן במינימום מצלמות. בצורה כזאת מביאים למינימום את מספר ה"חורים" הלא מכוסים על ידי המצלמות, ולחסוך בעלויות. מומלץ להיעזר במומחה על מנת לתכנן את מערך מצלמות אבטחה שיוצב בחנות.
הערך המוסף של מצלמות אבטחה בחנויות, הוא גם הזיהוי האפשרי של העבריין. במקרה של גילוי גניבות, או אי סדרים בעסק, ניתן לראות את ההקלטות ממצלמות אבטחה, ולראות מה קרה, וכיצד הצליח העבריין לבצע את הגניבות. בנוסף לכך, ניתן להוציא את תמונתו של העבריין, דבר שיקל על זיהויו.
מערך של מצלמות אבטחה מוצב גם בחברות רבות. מצלמות אלה נועדו בדרך כלל לצרכי אבטחה, וגם לצרכי המעקב אחר העובדים. במקרים כאלה, מומלץ לא להציב מצלמות נסתרות. מצלמות אבטחה נסתרות גורמות אצל העובדים לתחושה של חוסר אמון מצד המעסיק. כדאי להציב מצלמות גלויות, וגם להודיע לעובדים על עצם קיומן. מצלמות אבטחה אלה מחברות בדרך כלל למורד מאויש, רצוי גם 24 שעות, ומטרתן לזהות אירועים חריגים, ולפעול במהירות. אירועים כאלה יכולים לכלול התפתחות של שריפה למשל, שגילויה המהיר, יכול למנוע נזקים כבדים. דוגמא נוספת היא אנשים שנקלעו למצוקה, למשל. במקרה כזה, זיהוי מהיר, ותגובה מהירה, יכולים להציל חיים.
לסיכום, מצלמות אבטחה נותנות תחושה של ביטחון לחברה או לעסק. מצלמות אלה יכולות למנוע אירועים פליליים, ויכולות לסייע לטפל במהירות האירועים חריגים שקרו בחברה או בעסק.