חייל משוחרר שזה עתה השתחרר משירות צבאי מחפש עבודה מועדפת (עבודה לחיילים משוחררים). לאחר תהליך חיפוש העבודה ולאחר שהגיש קורות חיים עבור משרה של עבודה מועדפת מגיע השלב של זימון לראיון עבודה אצל המעסיק, תהליך זה שונה מכל תהליך גיוס עובדים אחרים מפני שהמגייסים בחברות מתמודדים מול משוחררים טריים והם מגייסים לעבודה זמנית בלבד ולא מדובר בעבודה לכל החיים.
במאמר זה נציג מספר דברים שמשוחררים טריים שבוחרים בסוג של עבודה מועדפת חייבים לקחת בחשבון בעת שהם מגיעים לראיון עבודה אצל המעסיק. לרוב למשוחררים הטריים יש בערך 10-20 דקות לשכנע את המעסיק לקחת דווקא אותם לעבודה שבחרו, המגייסים תמיד בודקים נקודות בסיסיות במאפיינים של מי שעומד מולם. להלן טיפים לחייל המשוחרר בנושא ראיון עבודה של עבודה מועדפת:
דע מול מי אתה עומד - מי שעומד מולך כרגע הוא לא המפקד שלך בצבא ולא החבר הכי טוב שלך. מי שעומד מולך כרגע הוא האיש שיבחר האם יש לך עבודה חדשה שתסדר אותך מבחינה כספית לטיול שאתה רוצה לעשות או כסף ללימודים. כלומר בידי הבנאדם שעומד מולך כוח רב ולכן יש לתת למגייס את כל הכבודה הראוי לו, וכמובן לדבר בשפה רהוטה ומתאימה.
תמכור את עצמך על הצד הטוב ביותר - לפני ההגעה לראיון עבודה עבור עבודה מועדפת רצוי להכין מונולוג קצר שיתאר אותך ב2 דקות. אל "תחפור" והתעסק בעיקר בדברים החשובים שקשורים לעבודה המועדפת שאתה רוצה לבצע. ראיון עבודה של עבודה מועדפת הינו דיאלוג בין המגייס לבין החייל המשוחרר, לכן יש להקשיב עד הסוף לשאלות ורק לאחר מכן לגבש תשובה מתאימה.
הופעה ודיגום - לא, לא כמו בצבא אך בהחלט ההופעה שלך צריכה להיות מתאימה. הקפד לכבות את הטלפון הסלולארי שלך, הקפד לא ללעוס מסטיק בזמן הראיון עבודה שלך של עבודה מועדפת. זה מראה על חוסר רצינות וחוסר כבוד רב עבור המראיין שעומד מולך.
ספר את האמת בלבד - אל תנסה לספר דברים שאינם נכונים לגבייך, בסופו של דבר דברים אלו יתגלו וכל הראיון עבודה שעברת ילך לפח.
בתחום של עבודה מועדפת ישנו גיוס רב של עובדים, ולכן רוב העובדים שמגיעים לראיון עבודה מתקבלים בסופו של דבר לעבודה המועדפת שבחרו. אחוזי הגיוס בתחום של עבודה מועדפת גבוהים במאות אחוזים משוק העבודה הכללי של ישראל, אך עם זאת חשוב להקפיד שבראיון העבודה שתעבור תוכיח כי אתה מתאים לעבודה מעבר לכל ספק.