דף הבית מיסים מיסים חברות ישראליות ישנות - יתרונות המס לחברות Start-up
חברות ישראליות ישנות - יתרונות המס לחברות Start-up
דר' אלתר ושות' עורכי דין 06/08/08 |  צפיות: 3792

דר' אברהם אלתר , עו"ד

ברפורמה לשנת 2003 (תיקון 132 לפקמ"ה) נקבע כי חברה שהתאגדה בישראל תחשב תושב ישראל. נשאלת השאלה אם הוראת הרפורמה חלות גם על חברות שהתאגדו קודם לחוק מ-1.1.03. לדעתנו, ההגדרה איננה חלה על חברה שהתאגדה לפני ה-1.1.03, אף כי אין הוראת מעבר הקובעת זו. מסקנתנו זו נובעת ממגוון שיקולים משפטיים העומדים ביסוד פרשנות חוקים:ברפורמה לשנת 2003 (תיקון 132 לפקמ"ה) נקבע כי חברה שהתאגדה בישראל תחשב תושב ישראל. נשאלת השאלה אם הוראת הרפורמה חלות גם על חברות שהתאגדו קודם לחוק מ-1.1.03. לדעתנו, ההגדרה איננה חלה על חברה שהתאגדה לפני ה-1.1.03, אף כי אין הוראת מעבר הקובעת זו. מסקנתנו זו נובעת ממגוון שיקולים משפטיים העומדים ביסוד פרשנות חוקים:


א. שינוי סטאטוס - מושבו של אדם, יחיד או תאגיד, הינו מעניני הסטאטוס. לא מקובל דרך כלל לפרש חוקים המשנים סטאטוס באופן רטרואקטיבי. לפיכך, ניתן לומר כי חברה זרה שהתאגדה בישראל (קרי, השליטה וניהולה מופעלים מחו"ל לדוגמא מארה"ב) לא תהפוך לחברה תושבת ישראל, אך בשל כך שסעיף ההגדרות שונה ב-1.1.03 וכיום כל חברה שהתאגדה בישראל נחשבת לתושב ישראל. השווה לדוגמא לפסיקה בעניני דין מעמד אישי לפי מקום המושב (סקורניק).
ב. הוראות רטרואקטיביות אינן מקובלות בדיני מיסים, אלא מכח חקיקה מפורשת, וגם חקיקה כזו מסוייגת דרך כלל בשל סרוב ועדות הכנסת לאשר חקיקה מיסים רטרואקטיבית למעט מקרים נדירים.
ג. חברה שהתאגדה השלימה את פעולת יסודה וכל פרשנות לפיה מייחסים נפקות מיסויית (סטאטוס) לעצם ההתאגדות, פרושה ייחוס תוצאות מס לפעולה שהסתיימה. אין מקום להשוות זאת לשינוי מס על מכירת נכס שנרכש בעבר, או הוצאות רכב שנאסרו לגבי רכב שנרכש קודם לאיסור (בג"ץ בראז), זאת מאחר וכאן תחולת המס הוא על פעולות שטרם נעשו (שימוש ברכב או מכירה עתידית), בעוד שביחס לחברות מדובר בשינוי סטאטוס המשפיע על שלל חוקים ולא רק על פעולה אחת מוגדרת ועתידית. קרי, הסטאטוס חובק בתוכו מספר פוטנציאלי גדול של פעולות שיניבו חבויות מס ידועות ובלתי צפויות. כמדיניות, איפוא, ניתן לפרש כי שינוי מאפייני הסטאטוס שנוצר, לצרכי מס, הוא חקיקה רטרואקטיבית בשל שהיקפה אינו מוגדר, גדול ומקיף, בניגוד להילכת בראז לעיל.
התוצאה: יזמי חברות סטרט-אפ (Start-up) המתלבטים בין חברה זרה וישראלית, יטיבו (אם החליטו כבר על חברה ישראלית) לרכוש אך חברה ישראלית ישנה, שהתאגדה לפני 1.1.03.
הערה לסיום: מתוך חוסר ראיה לטווח ארוך, מייקרת מדינת ישראל הקמת חברות ישראליות, ע"י הטלת עיצומים עליהן ועל מנהליהן. צעד כזה ימנע יזמים מלהקים חברה בישראל ותפחית התחלות עסקיות! האם לזה קיוותה מדינת ישראל.

דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 דר' אלתר ושות' עורכי דין

דר' אלתר ושות' עורכי דין
תל אביב, שד' שאול המלך 8, קומה 14
טלפון: 03-6966633
פקס:03-6966663

http://altertax.co.il



 


מאמרים נוספים מאת דר' אלתר ושות' עורכי דין
 
גבולות חופש המידע בדיני המס : חובת הגילוי חלה גם על מידע פנימי
19/08/08 | מיסים
"אור השמש הוא המחטא הטוב ביותר" - כך קבע השופט ברנדייס מבית המשפט העליון של ארה"ב בראשית המאה שעברה.

מוכרים דירת מגורים ? היזהרו מהפטור
19/08/08 | מיסים
ירת המגורים המשפחתית נתפסת כנכס אישי המשמש למגורי המשפחה ולא כנכס השקעה, ומכאן הכלל הגדול שמכירתה פטורה בדרך כלל ממס שבח (במיוחד ידוע הפטור אחת ל- 4 שנים).

הסוכריה שבגלולה: על אף העלאת המס על ני"ע סחירים לעיתים ישולם פחות מס בעקבות הרפורמה
19/08/08 | מיסים
במסגרת הרפורמה בשוק ההון החל מיום 1.1.06 הועלה שיעור מס רווח הון על מכירת ני"ע סחירים מ- 15% ל- 20% במרבית האפיקים ומ - 10% ל - 15% ביחס לאפיקים השקליים הלא צמודים.

חובת הגשת דו"ח לשכירים
19/08/08 | מיסים
רבים סוברים כי בהיותם שכירים, אינם חייבים להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה. מסקנה זו איננה מדוייקת. כפי שיפורט להלן, קיימים לא מעט מקרים בהם גם שכירים חייבים להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה ובו לפרט את הכנסותיהם.

מיסוי הגרלות, הימורים ופרסים
19/08/08 | מיסים
בעבר, הכנסות מהגרלות, הימורים ומפעילות נושאת פרסים היו בדרך כלל פטורות ממס לפי שיטת המס בישראל, זאת מאחר והכנסות מסוג זה נחשבו כמתת שמים, ללא פוטנציאל ריאלי לחזור על עצמן וללא אפשרות לסווגן למקור הכנסה.בעבר, הכנסות מהגרלות, הימורים ומפעילות נושאת פרסים היו בדרך כלל פטורות ממס לפי שיטת המס בישראל, זאת מאחר והכנסות מסוג זה נחשבו כמתת שמים, ללא פוטנציאל ריאלי לחזור על עצמן וללא אפשרות לסווגן למקור הכנסה.

נקודות זיכוי בגין ילדים נטולי יכולת - גם עבור בגירים
19/08/08 | מיסים
מזה זמן נתקלים הורים לילדים משותקים, עיוורים או מפגרים (להלן - נטולי יכולת), בקשיים רבים בקבלת שתי נקודות הזיכוי המגיעות להם על-פי חוק. מזה זמן נתקלים הורים לילדים משותקים, עיוורים או מפגרים (להלן - נטולי יכולת), בקשיים רבים בקבלת שתי נקודות הזיכוי המגיעות להם על-פי חוק.

בניית השוכר כהכנסת המשכיר. אימתי? (חלק ג')
בשבועות הקודמים סקרנו את הילכתו החדשנית של כב' השופט אלטוביה. לסיום סקירה זו חייבים אני להתייחס גם לפסקי דין עליהם הסתמך וגם לפסקי דין אותם לא הזכיר.בשבועות הקודמים סקרנו את הילכתו החדשנית של כב' השופט אלטוביה. לסיום סקירה זו חייבים אני להתייחס גם לפסקי דין עליהם הסתמך וגם לפסקי דין אותם לא הזכיר.

בניית השוכר כהכנסת המשכיר. אימתי? (חלק ב')
19/08/08 | מיסים
דנו בשבוע שעבר בהלכה החדשנית והמורכבת מאוד של כבוד השופט מ. אלטוביה, לפיה עלות הבניה היום, בניכוי פחת שנתי (כפול מספר שנות החכירה הצפויה) ובניכוי הוצאות עתידיות (מהוונות לערך נוכחי) מהווה הכנסה חייבת של החוכר כבר היום.

בניית השוכר כהכנסת המשכיר. אימתי? (חלק א')
שאלת חיובו במס של המשכיר על בניה שבונה השוכר במקרקעין השכורים עולה מדי פעם בהקשרים שונים.שאלת חיובו במס של המשכיר על בניה שבונה השוכר במקרקעין השכורים עולה מדי פעם בהקשרים שונים.

ביטלתם הסכם מכר עם קבלן? אל תיכנסו לדירה
רוכש דירה המבקש לבטל רכישתה לאחר ששילם את מרבית תמורתה נמצא במלכודת: אם ישלים את הרכישה ישפר את עמדת המיקוח מול הקבלן, אך הוא עלול לאבד את החזר מס הרכישהרוכש דירה המבקש לבטל רכישתה לאחר ששילם את מרבית תמורתה נמצא במלכודת: אם ישלים את הרכישה ישפר את עמדת המיקוח מול הקבלן, אך הוא עלול לאבד את החזר מס הרכישה
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI