במסגרת שיטוטי בין בית אבות וירטואלי אחד למשנהו, התעוררה בי שאלה שהטרידה לא מעט את מנוחתי. יש הרבה מאוד בית אבות בארץ מכל הסוגים והמינים, במגוון של מחירים ושפע של מקומות. אך מה בדבר בית אבות בחוץ לארץ? האם יש מי שמציע לקשישים המעוניינים בכך בית אבות בארץ אחרת?
מדוע שמישהו ירצה בית אבות בחוץ לארץ? נדמה שצריך לפתוח בסיוג מה של הדברים. לא מדובר במציאת בית סיעודי בחוץ לארץ אלא בית אבות עבור קשישים שהינם עצמאיים במידה מסוימת. כפי שנראה בהמשך, ייתכן שגם בית סיעודי הוא אפשרות שיהיה ניתן לחשוב עליה במקרים מסוימים אבל הבה נתחיל בתחום מעט פשוט יותר שבו יש פחות סיבוכים וקשיים. בית אבות בחוץ לארץ יכול לענות על כמה וכמה מאווים של בני גיל הזהב. המקרה הראשון הוא של קשישים שעלו לארץ מארץ אחרת וכעת, לאחר שחלפו שנים רבות, הם מרגישים געגועים למחוזות ילדותם, למקום שבו הם גדלו, נוסטאלגיה למקום רחוק שהיה פעם הבית שלהם. קשישים אלה אולי ישמחו לחזור אל מולדתם הראשונה כדי להיזכר בימים עברו ולנשום שוב את הניחוחות שהם הותירו מאחוריהם.
עוד מקרה שבו ניתן לרצות לעבור אל בית אבות בארץ אחרת הוא כאשר הילדים והנכדים עזבו את הארץ ועברו לגור במקום רחוק. בעולם של ימינו, עם הגלובליזציה שמשפיעה על כולנו, לא נדיר למצוא משפחות שהופרדו בגלל הזדמנויות תעסוקה של בן או בת שאילצו אותם להותיר את ההורים בארץ. כאשר הסבא ו\או הסבתא מבקשים לחזור ולחיות ליד הילדים והנכדים הם וודאי ישמחו למצוא בית אבות באזור שבו גרה המשפחה שלהם וכך הם יוכלו להיות קרובים אליה. במידה ומצבם של ההורים הקשישים מתדרדר והם אינם עצמאיים ניתן להעביר אותם אל בית אבות סיעודי כדי שהמשפחה תוכל להישאר לידם גם במצבים פחות פשוטים וללוות אותם גם בשגרה ולא רק בביקורים מיוחדים בארץ.