קיימים כיום סוגים שונים ומגוונים של גופי תאורה. כל כך הרבה סוגים, שהרבה פעמים קשה לנו לבחור באילו גופי תאורה הכי כדאי והכי מתאים לנו להשתמש. אחד השיקולים המנחים אותנו בבחירת גופי תאורה מתאימים הוא שמירה על איכות הסביבה, בעיקר בתקופה זו שבה נושא ההתחממות הגלובלית תופס מקום מרכזי בחיינו ומגביר את המודעות החברתית לשמירה על כדור הארץ, בארץ ובעולם כאחד.
במקביל, הולכת ותופסת תאוצה תופעה חדשה יחסית בעולם גופי התאורה: תאורת לדים. הרעיון המרכזי של תאורת לדים הוא חיסכון עצום באנרגיה ושמירה על הסביבה, וזה למעשה הגורם הישיר שהביא לייצורה. בתחילת דרכה שימשה טכנולוגיה זו את צבא ארצות הברית, אך עם הזמן התגלו יתרונותיה הרבים שיפורטו בהמשך, ובמשך השנים היא החלה להיות משומשת לצרכים פרטיים, וצברה פופולריות אדירה.
תאורת לדים מבוססת על גבישי קריסטל מוליכים למחצה הנקראים דיודות. פליטת האור של הגבישים האלה צורכת כמות מועטה מאוד של אנרגיה, ולמעשה גופי תאורה המבוססים על תאורת לדים צורכים רק כשליש עד עשירית מכמות האנרגיה של גופי תאורה המבוססים על נורות ליבון רגילות. על מנת לסבר את האוזן, נציין כי כמות האנרגיה של תאורת לדים היא כמחצית מכמות האנרגיה של תאורת פלוריסנט, אשר ידועה, כביכול, כטכנולוגיה חסכונית.
יתרון מהותי נוסף של תאורת לדים הוא אורך החיים הגבוה של הנורות. נורה המבוססת על תאורת לדים תפעל למשך 35,000-50,000 שעות בממוצע, לעומת נורות ליבון רגילות אשר פועלות במשך כ- 2,500-4,500 שעות. זמן ההדלקה גם הוא מהווה הבדל חשוב בין תאורת לדים לבין נורות אחרות: גופי תאורה מבוססי לדים יידלקו תוך כמה מיקרוני שניות בודדות, בעוד נורות אחרות (ניאון, למשל) יידלקו אחרי זמן רב הרבה יותר.
אחד היתרונות הנוספים והבולטים ביותר לעין באופן מיידי, טמון בעוצמת האור אשר מפיקים גופי תאורה המבוססים על תאורת לדים. ניתן לראות זאת בבירור על-ידי השוואה פשוטה: הדלקת שני גופי תאורה בו זמנית, האחד ליד השני. ניתן יהיה להבחין בקלות בכך שעוצמת האור שתופק ע"י נורת הלדים תהיה חזקה בהרבה מזו של כל נורה אחרת.
האור שנוצר בטכנולוגיית תאורת לדים הינו בספקטרום צר, ולכן טכנולוגיה זו מאפשרת יצירת נורות לדים בצבעים שונים, ללא צורך בהוספת מסננים אשר אופייניים לסוגי תאורה אחרים.
בהתחשב בכל היתרונות שצוינו עד כה, קשה שלא להבין מדוע תאורת לדים צברה, וממשיכה לצבור, פופולריות כה גדולה. מי מאיתנו לא היה רוצה נורה שתיתן יותר אור, תפעל למשך הרבה יותר זמן וגם תחסוך באנרגיה? מי מאיתנו לא היה מעדיף נורה כזאת על פני כל נורה אחרת?