כיצד עובד בית דפוס?
בית דפוס הנו מפעל אשר מכיל בתוכו תהליכים רבים, החל מהכנת הזמנת דפוס ועד לשליחת המוצר הסופי. כאשר אתם שולחים הזמנה לבית דפוס, היא מגיעה קודם כל אל מחלקת העיצוב והגרפיקה, שתפקידם כמשתמע משמם- לעצב את העבודה. אם מדובר בעבודה שכבר עוצבה היא מגיעה ישירות למחלקת ההכנה לדפוס, שם יכינו עבורה תשלילים. תשלילים אלו נחשפים ללוחות מתכת, ולוחות אלו מוטענים אל מכונת דפוס. בשלב זה, חותכים את הנירות לגודל המבוקש, ומבצעים מספר הדפסות ניסיון. לאחר מכן נשלחת העבודה לכריכה, במקרה שיש צורך בכך. בנוסף, יכולה העבודה לעבור מספר תהליכים נוספים, בהתאם לבקשת הלקוח, גון ניקוב, קיפול, הצמדת דפים, ניילון ועוד. בסופו של דבר, לאחר שתמו כל התהליכים, נארזת העבודה ונשלחת ליעדה.
מה ההבדל בין הדפסה במדפסת ביתית להדפסה מקצועית?
שתי סוגי ההדפסות פועלות בדרך שונה ומשתמשות בצבעים שונים. דפוס במדפסת ביתית ממקם את כל הצבעים על הניר בבת אחת, תוך כדי מעבר יחיד של הניר דרך המדפסת. הדפסה במכונת דפוס מקצועית לעומת זאת, כל צבע הוא דיו בפני עצמו (ולא ערבוב של דיו צבעוני אחד כמו במדפסת ביתית), לכן כל גוון ממוקם על הניר לבדו. הניר עובר דרך מכונת הדפוס מספר פעמים, לכן יש לעשות הכנות מיוחדת לקראת הדפסה מקצועית.
כמה זמן לוקח לבית דפוס להכין עבודה?
התשובה לשאלה זו היא מורכבת, ותלויה במספר העותקים שהוזמנו, באופייה של העבודה וכמובן במצב העומס של בית הדפוס. זמן הדפס לעבודה ממוצעת נע בין כחמישה ימים לשבועיים-שלושה.
האם זה בסדר לשלוח לבית דפוס תמונות ממצלמה דיגיטלית?
קשה לומר מבלי לראות את התמונה עצמה. קיים מגוון גדול מאוד של מצלמות, ולכל אחת מהן יש איכות שונה, אופציות שונות ודרך שונה לצלם. למצלמות דיגיטליות יש בדרך כלל רזולוציה הנמוכה משמעותית מהרזולוציה הנדרשת "לפי הספר" עבור דפוס איכותי. מצד שני, ישנן מצלמות איכותיות במיוחד, ובנוסף- קל יותר להדפיס תמונות העושות שימוש בצבעים מסויימים, בחדות ובבהירות מסויימות וכו'. לכן, כדאי תמיד להתייעץ עם אנשי המקצוע בתחום.
האם אפשר לעצב עבודת דפוס בתוכנות "אופיס" רגילות?
אפשר, אך זה לא מומלץ בכל המקרים. תוכנות אופיס נועדו לשמש, כפי שמעיד שמן, עבור שימושים משרדיים ולא עבור עיצוב גרפי. תוכלו לעצב בתוכנות אלו עבודות דפוס פשוטות כגון פלאיירים, כרטיסי ביקור וכדומה, אך הן לא מומלצות עבור עיצוב ספר או מגזין.
כיצד כדאי להכין עבודה להדפסה?
ישנם משתנים רבים שכדאי לבדוק לפני ששולחים עבודה להדפסה, בנוסף לבדיקות ההגהה המובנות מאליהן (איות, בדיקת סגנון הכתיבה וכו). יש להכין לעבודה שוליים, לבדוק את הצבעים, לבדוק את רזולוציית התמונות ועוד. לפני שאתם שולים את העבודה, וודאו שיש לם עותק איכותי שלה, כולל כל מרכיביה (התמונות, הפונטים וכו'). דבר נוסף שיש לזכור, הוא שמעצבי דפוס הם אומנם אנשי מקצוע מיונים, אך אינם קוראי מחשבות. כדי להקל עליהם את מלאכת עיצוב העבודה שלכם (מה שיביא לכך שהעבודה תעוצב מהר יותר וטוב יותר), עליכם להעביר להם את העבודה בצורה מסודרת וברורה. כללו בעבודה הוראות ברורות, סדרו את כל המסמכים והתמונות לפי הסדר הנכון, ואם השתמשתם בפונטים יחודיים- העבירו לבית הדפוס קובץ שכולל אותם.