ניתן לסווג שליחויות למספר סוגים – ישנן שליחויות דחופות אשר העברתן המהירה יכולה להיות קריטית אפילו להצלחת חוזה או עסקה, וישנן שליחויות פחות דחופות אשר גם אם תתעכב העברתן אין בכך בכדי לפגוע במישהו או משהו המעורבים במשלוח.
דוגמאות של דברי דואר דחופים הן חוזים ותצהירים שיש צורך לחתום עליהם באותו יום על מנת להתקדם בעסקאות ובפרוייקטים, מסירות שונות לבית משפט, תצהירים חתומים, הערות אזהרה בטאבו או רישום חברות ברשם החברות ואזהרות ועיקולים מההוצאה לפועל.
סיווג נוסף של שליחויות הוא המשקל: ישנן שליחויות שהן מוצרים ממש כמו מתנות, כלי בית, ספרים וכדומה, ולעומתן – שליחויות קלות משקל הכוללות מכתבים ומסמכים, טפסים, חוזים ותצהירים. יש לשים לב למחירון שכן שליחויות כבדות יותר הן לרוב גם יקרות יותר וההפך.
יש לזכור גם שעבור שליחויות כבדות משקל יש צורך לגייס כלי רכב גדולים יותר כגון קטנועים ורכבים מסחריים. לעיתים ייתכן ויהיה צורך אפילו במשאיות. פרמטר נוסף להבדיל בין סוגי שליחויות הוא הפריסה בה משוגרים שליחי החברה: ישנן חברות שליחויות הפועלות באיזור אחד אך לרוב נותנות חברות אלו שירות שליחויות בפריסה ארצית, כך שהלקוח יכול להיות שקט שכל בקשה שלו תיענה ללא קשר ליעד בארץ אליו ביקש לשלוח את דבר הדואר או המוצר.
מבחינת סוגי שליחויות אחראית החברה לאיסוף וחלוקה של דברי דואר מהיום למחר או לטווח רחוק יותר, הפצת מסמכים דחופה, איסוף והפצה על בסיס קבוע בסניפי דואר או בסניפי בנקים ושירות של שליח צמוד קבוע על בסיס יומי או חודשי. בדיקת מהיימנות וניסיון של חברת שליחויות מוטב שתיעשה על ידי ממליצים שיצא להם לעבוד עם חברה זו בעבר, אם כי ניתן פשוט לשאול מספר שאלות את אנשי החברה עצמה.
השאלות שיישאלו הן לגבי הותק ושנות הניסיון של החברה בענף שליחויות, האם קיימת אחריות או ביטוח על המוצרים אותם מעבירים השליחים, ובל נשכח את נושא תעריפי שליחויות למיניהן ומחירון. התעריפים נקבעים על ידי משקל המשלוח, המרחק אותו צריך השליח לעבור ורמת הדחיפות של המסירה.