עבודה בארה"ב כרוכה בהימור מסויים שלוקחים העובדים לעתיד. הרבה פעמים מתוך רצון להקטין את ההימור, מחפשי עבודה בחו"ל מעדיפים להשאיר את תחום המכירות לאחרים. הסיבות לכך יכולות להיות מגוונות, למשל חוסר אמון בהבטחות שמבטיחים פרסומי הדרושים של מעסיקים, ביישנות טבעית וחוסר אמונה שאצליח לשכנע אנשים לקנות, וסיבות אחרות. החשש מפני אי הצלחה בעבודה גורם לכך שאנשים יחפשו עבודה בארה"ב בתחומים שבהם נדמה להם שקיים עבורם סיכוי גבוה להצליח ולהתמיד בעבודה ומתוך נסיון להבטיח שלא יקלעו לסביבה עויינת או לתנאים שלא מיטיבים איתם. אם קיימת התלבטות סביב הנושא היא לרוב נובעת מהעובדה שתחום המכירות נתפס כרווחי הרבה יותר מכל תחום אחר. המבררים בקשר לעבודה מעוניינים הרבה פעמים לאסוף כמה שיותר מידע ואפשרויות בנושא עבודה בארה"ב לפני שהם מתמקדים ומחליטים החלטה.
בעיות בבחירת עבודה בארה"ב
מי שיושב בארץ ומנסה להבין איך נראית עבודה בחו"ל מבלי שהיה שם ומבלי שהוא מכיר מקרוב מישהו שעבד שם, (במקרה הזה ארה"ב), נוטה לעשות הכללות ולהחליט החלטות על סמך מה נראה ריאלי מכאן ועכשיו. על עבודה בארה"ב קשה לדעת משהו מבלי לשמוע איך נראית שגרה יומיומיות של כמה אנשים בתחום עבודה מסויים. למעשה, אי אפשר לבחור תחום עבודה על סמך מודעות דרושים וגם לא על סמך כמה הודעות בכמה פורומים שהשאירו אנשים שנמצאים עכשיו בתקופת עבודה בארה"ב. מה שצריך לעשות הוא להפגש עם המעסיקים, לשמוע מהם על העבודה ולבקש לדבר עם עובדים שלהם. בטלפון אפשר לשאול שאלות, להיכנס לכל תחום שנדמה בעייתי מרחוק ולברר אותו מול העובד וכך לקבל מושג אמיתי, נכון ומוחשי יותר על איך נראית עבודה בארה"ב באותו תחום.
עבודה בארה"ב שהיא לא במכירות
תחום המכירות מרתיע אנשים מכמה סיבות והנטייה של מי שחושש מביישנות טבעית או ממשרה שנראית טובה מכדי להיות אמיתית היא לחפש עבודה בארה"ב שנעשית סביב ענפי תעסוקה אחרים: אבטחה, דיילות, מנעולנות, ניקוי מזגנים, מובינג, (הובלות), אופר, אוטו גלידה, שירות לקוחות בנושאים שונים, מכונות הימורים, דייג ועוד. עבודה בארה"ב מוצעת במגוון גדול של תחומים ואין שום הכרח לעבוד דווקא כמוכרים. כל תחום יש לו היתרונות והחסרונות שלו. חלקם עונתיים בלבד, חלקם לא מאוד רווחיים, חלקם מיועדים רק לבנות או רק לבנים, ואחרים מצריכים נסיון כלשהו ולכן לא מתאימים לכל אחד. היתרונות הם בהתאם, ומי שמוצא התאמה בין הרקע התעסוקתי והנטייה הטבעית לבין משרת עבודה בארה"ב כלשהי, יכול להתחיל בתהליך של מציאת מעסיק, הגעה למבחני התאמה אם ישנם, השגת אישורים, הוצאת ויזה וכן הלאה.
מיקודים נוספים למחפשי עבודה בארה"ב
עבודה בארה"ב היא למעשה מערך שלם, לא רק מקום העבודה והתחום בו מוצעת העבודה הוא מה שיקבע האם יתרחש לבסוף המעבר הזמני לארה"ב לצורך עבודה והאם העובד יצליח או לא. גורמים נוספים שנכנסים בשיקול הם היעד: באיזו מדינה בארה"ב עובדים, מה יוקר המחיה בה, באיזה אזור, מזג האוויר, (יש אנשים שסובלים מקור ואחרים לא עומדים בחום), התנאים: האם העבודה מתבצעת בחוץ או בתוך מקום ממוזג, האם היא כרוכה בעבודה פיזית, עבודה מנטלית, יכולת התמדה, רמה גבוהה של אנגלית, מה גובה השכר, האם אותה עבודה בארה"ב כוללת סידורי מגורים, האם נדרשת ויזת עבודה ומי מארגן אותה. כמובן, מהו הנסיון הנדרש אם בכלל. כל המערך הזה צריך להבדק מראש כדי שהמבררים בקשר לעבודה יבחרו לבסוף עבודה בארה"ב שתתאים להם מכל בחינה.