ביקורת מבנים אמורה להגן על הלקוח מול הקבלן אשר לעיתים מנסה לבצע עיגול פינות בין אם מדובר בחומרים בהם השתמש למטרת הבנייה או אנשי מקצועי פחות מיומנים אשר להם שילם פחות ממה שהיה צריך לשלם במידה והיה מעסיק אנשי מקצוע מיומנים בעלי ניסיון.
למה צריך ביקורת מבנים?
אז למה בעצם אנו זקוקים למהנדס שיגיע לבצע בדיקת ביקורת מבנים? כאשר אנו בתור דיירים פוטנציאליים מגיעים לבדוק דירה חדשה מקבלן, לרוב נתקל באיש מכירות ממולח אשר ינסה לשכנע אותנו על מידת טיבו של הנכס ועל מידת אמינותו ומקצועיותו של הקבלן אשר השקיע ובנה את המבנה עם החומרים האיכותיים ביותר ובעזרת האנשים המקצועיים ביותר בתחום. לכולנו ברור, שהדבר לא תמיד כך ועל מנת לרכוש דירה חדשה בלב שקט ורגוע, אנו חייבים להגן על עצמינו וזאת באמצעות ביצוע ביקורת מבנים על ידי איש מומחה עליו אנו סומכים.
מתי לעשות ביקורת מבנים?
לאחר שהחלטנו כי אנו חייבים לשכור מהנדס בניין מקצועי שיבצע שירותי ביקורת מבנים, עלינו לחשוב ולהחליט מתי לבצע את הבדיקה. ביקורת מבנים חייבים לבצע לפני שחותמים על החוזה הסופי לרכישת הדירה מול הקבלן. חשוב לזכור כי לאחר שנחתום על החוזה, במידה ויתגלו ליקויי בנייה במהלך ביקורת מבנים, רוב הסיכויים שניאלץ לרדוף אחר קבלן המבנה ולדרוש ממנו לבצע את התיקונים הנדרשים. מיותר לציין, שבמידה ויתגלו ליקויי בנייה במהלך ביקורת מבנים לאחר שכבר חתמנו על החוזה הסיכויים לקבל החזר כספי מהקבלן הם קלושים ביותר.
תועלת בדיקת ביקורת מבנים
ביצוע ביקורת מבנים מיועדת לעמוד על טיבו של הנכס. בזיקה זו המתבצעת על ידי אדריכל או מהנדס בניין אמורה להציג מול הלקוח והקבלן את טיבו האמיתי של המבנה ולטפל במידת הצורך בליקויים אשר עלולים להתגלות במהלך בדיקת ביקורת מבנים. ביקורת מבנים בעיקרה מיועדת עבור הלקוח יותר מאשר עבור הקבלן ומי מכם שרצה לרכוש דירה בעבר, יוכל להעיד כי רוב הקבלנים מנסים לשכנע את הדיירים הפוטנציאליים שלא לבצע ביקורת מבנים. ביקורות אלה יכולות למנוע מקבלנים רבים לבצע בניית נכסים באיכות ירודה, הרוכש של הדירה מקבל נכס בהתאם לסכום אותו שילם וקבלנים רבים מבינים כי אינם יכולים להתחמק מבנייה לקויה וחסכנית מצידם.