שיפוץ בית הוא כידוע תהליך יקר הכרוך בהוצאות כספיות רבות. על מנת לעבור את השיפוץ בשלום, מבלי לגרום לנזקים כלכליים והוצאות פיננסיות מיותרות, מומלץ לבצע תוכנית כלכלית לפני שיפוץ דירה. במאמר זה מפורטים כל השלבים לבניית תוכנית פיננסית עבור שיפוץ דירות או עיצוב דירות בשנת 2011. היקף השיפוץ - המגמה בשנים האחרונות, בתחום שיפוץ דירות היא ללכת על הכי גדול, הכי יפה, הכי חדשני. לכן לפני תחילת כל שיפוץ דירה יש צורך לשבת ולהחליט מה היקף השיפוץ אותו אנו רוצים לבצע. על בעלי הדירה להחליט אם מדובר בהליך שיפוץ בית מינימליסטי או שיפוץ דירה מקיף התואם את המילה האחרונה בתחום שיפוץ דירות, מומלץ להתייעץ עם מומחים בתחום עיצוב דירות או במגזינים בנושא עיצוב דירות שיתנו לכם ידע כללי על כל נושא העיצוב.
עריכת סקר מחירים - פרויקט עיצוב דירות מורכב מעלויות שונות וביניהן: קבלן שיפוצים, חומרי גלם, כלים סניטריים ועוד. מחובתו של בעל הדירה לבצע סקר מחירים מקיף ולנהל רישום מסודר של כל חומרי הגלם הנדרשים לצורך שיפוץ בית.
הקצבת סכום כסף - כמות הכסף שמושקעת בתהליכי עיצוב דירות בשנים האחרונות הינה מרובה, על מנת שלא לשבור תוכניות חסכון של הילדים ולעמוד בתקציב יש להקצות מראש סכום כסף מדויק עבור ההליך של שיפוץ בית. בנוסף יש להקצות סכום נוסף לתוספות שונות שיעלו במהלך השיפוץ.
עליכם לזכור כי שיפוץ דירות איננו דומה לרכישת חולצה, שהופכת לרכישת חליפה. לא מדובר בסכום כסף קטן שבמידה ותחרגו ממנו, לא יאונה לכם כל רע. מדובר בתהליך יקר שכל חריגה מיותרת יכולה לגרום לכם לעוגמת נפש ועל כן מחובתכם האישית להתנהל כלכלית בצורה נכונה בכל הנוגע לשיפוץ הבית והדירה.