עיצוב גינות קטנות
גינה היא חלום המשותף לרבים ולא רק לבעלי בתים פרטיים או שטחים רחבי ידיים. ניתן לתכנן ולבנות גינה גם בדירות גג או בבתים בעלי שטח מצומצם המוקצה למטרה זאת, מה שהופך עיצוב גינות קטנות לנישה בפני עצמה ולהתמחות ספציפית של אנשי מקצוע בתחום הנוי והגינון. ישנם כמה עקרונות מרכזיים שכל עוד הם נשמרים ניתן להגיע לתוצאות מרשימות. מאמר זה יפרט עקרונות אלו בדרך אל הגינה (הקטנה) המיוחלת.
לפני שמתחילים בתכנון השטח מומלץ לבצע מדידות מדויקות ולבחון את התנאים אשר ישפיעו על מראה ומרכיבי הגינה. עיצוב גינות קטנות הממוקמות בפנטהאוז לדוגמה שונה לגמרי מגינות הממוקמות בפטיו פנימי של בית פרטי. חשיפה לשמש, כמות הצל, אדמה מוצלחת לגידול צמחים או היעדרה ואפשרויות ההשקיה השונות הם חלק מהמשתנים אשר ישפיעו על עיצוב גינות קטנות, על רכישת הצמחים, ועל פתרונות ההשקיה השונים, ובכדי שלא לבזבז עלויות מיותרות מומלץ להתכונן לרכישתם בחכמה.
ניצול אופטימאלי של השטח
עיצוב גינות קטנות מבוסס על ניצול אופטימאלי של השטח. במקרים אלו כל אילוץ הופך ליתרון ולמנחה עיצובי וסגנוני בגינה: מעקה או גדר בנויה יהוו בסיס לצמחים מטפסים או ליצירת מפל מים, זוויות חדות שלא ניתן להעמיד בהם רהיטים או לשתול בהם צמחייה יכילו אבני נוי או מסלעות, ובהיעדר אדמה איכותית ומתאימה ישתלו צמחים בעציצים או שיונח דשא סינטטי. כמו כן, מומלץ לשתול צמחייה ולהחזיק באביזרים שדורשים מינימום השקעה בדמות צינורות וגיזום אשר יתפסו מקום מיותר בגינה.
בכדי ליצור תחושת מרחב במסגרת עיצוב גינות קטנות ולמקסם את הנתונים הבסיסיים כדאי להימנע מלהעמיס אלמנטים שונים שיבלבלו את העין ויפריעו לפונקציונאליות של הגינה. מומלץ לרצף חלק משמעותי בגינה בדק בכדי ליצור מראה אחיד ולאפשר הנחת ריהוט. כמו כן, כדאי לשלב צמחייה מסוג אחד או שניים לכל היותר שייצרו עושר וצבעוניות אך לא "ישתלטו" על הגינה. שימוש במתלים יעיל במיוחד בגינות אלו וחוסך במקום רב, כמו גם ריהוט מתקפל ואדניות גדולות שבהן כמה צמחים.