תל-אביב: העליות התפוגגו כליל
שבוע סוער עבר על הבורסה שברחוב אחד-העם בת"א, ולא רק בגלל מזג האוויר החורפי: שבוע שהתחיל עם עליות חדות ביום ראשון שעבר והמשיך בארבעה ימים רצופים של נפילות. לאור הנעילה השלילית ביום שישי באירופה ובוול-סטריט, מסתמן שלפחות פתיחת השבוע בישראל תהווה המשך למגמה האדומה.
הירידות של יום חמישי האחרון הצליחו למחוק סופית את השפעת העלייה הדרמטית מיום ראשון שעבר, ובסיכום שבועי רושם מדד ת"א 25 אובדן של 0.2%, בעוד ת"א 100 מאבד 0.1% מערכו. שני המדדים המובילים של הבורסה המקומית המשיכו להשאיר את הראש מעל לקווי התמיכה הפסיכולוגיים החשובים – ת"א 25 עם פחות מ-4 נקודות מעל לרף ה-1,100 נקודות, ות"א 100 עם כ-2 נקודות מעל לרף ה-1,000 נקודות. האם היום ייפלו המדדים אל מתחת לקווי התמיכה החשובים הללו?
בזירת המט"ח נרשמה בשבוע שעבר התחזקות מינורית נוספת של שער הדולר. ביום שישי ננעל המטבע האמריקני בשער של 3.731 ש"ח, עלייה של 0.1% באותו יום, והתחזקות של 0.2% בשבוע כולו. הדולר ממשיך בעקביות להתקרב אל השיא השנתי שלו, 3.763 ש"ח, אשר נרשם בתחילת אוקטובר, אך באותה מידה ניתן לומר שהוא מתקרב אל קו ההתנגדות שבו הוא נעצר מספר פעמים בחודשים האחרונים.
בעולם: אפילו נתוני המאקרו לא הרימו את וול-סטריט
שבוע של ירידות עבר גם על וול-סטריט ועל מרבית בורסות העולם, לאחר שהאופוריה שהשרו חילופי הממשל ביוון ואיטליה התפוגגה מהר מהצפוי. גם נתוני מאקרו חיוביים, ותחזיות חיוביות חדשות שפורסמו ביום שישי אודות הכלכלה הריאלית בארה"ב, לא מנעו מהמדדים המובילים לסיים את אחד השבועות הגרועים ביותר של החודשים האחרונים.
בסיכומו של השבוע, נפל מדד הדאו ג'ונס 2.9%, בעוד ה-S&P 500 והנאסד"ק צונחים 3.8% ו-4%, בהתאמה. ביום שישי נרשמה תמונה מעורבת דווקא: הדאו ג'ונס הצליח לטפס 0.2%, ה-S&P 500 איבד נקודות ספורות מערכו והנאסד"ק ירד 0.6%. באירופה נפלו ביום שישי הפוטסי הבריטי ב-1.1%, הדאקס הגרמני ב-0.8%, והקאק הצרפתי הסתפק בירידה של 0.4%. ירידות חדות עוד יותר נרשמו ביום שישי בבורסות באסיה, בורסת שנחאי, לדוגמא, נפלה 1.9%.
הירידות בוול-סטריט ביום שישי נרשמו למרות הפתעה חיובית בדמות עלייה בלתי צפויה במדד האינדיקטורים המובילים, מדד המשקלל שורה של מדדים מאקרו-כלכליים, ומנסה לתת תמונת מצב עדכנית לגבי התפתחות הכלכלה האמריקנית. נקודת אור נוספת נרשמה כאשר עודכן קונסנזוס האנליסטים של שירות בלומברג, והסתבר כי הכלכלנים צופים שארה"ב תרשום ברבעון הרביעי את שיעור הצמיחה הגבוה ביותר מזה 18 חודשים. מאידך, העכירו את האווירה אזהרות של חברות הדירוג, בדבר הורדה אפשרית של דירוג האשראי של הבנקים המובילים בארה"ב.
גם מחוץ לבורסה שבוול-סטריט, אותו רחוב מפורסם בדרום מנהטן, סערו השבוע הרוחות: לאחר כמעט חודשיים שבהם פרחה עיר אוהלים של תנועת המחאה Occupy Wall-Street, פינו השבוע כוחות של משטרת ניו-יורק את המפגינים. בסוף השבוע חזרו אלפי מפגינים לאזור, הפעם לצעדת מחאה לציון חודשיים להקמת האוהל הראשון.
לאחר שישה שבועות רצופים של עליות, רשם הנפט שבוע ראשון של ירידות: מחירה של חבית נפט בבורסת הסחורות בניו-יורק ננעל ביום שישי על 97.41 דולר, ירידה של 1.6% בשבוע התנודתי שחלף, מתוכם 1.4% במסחר של יום שישי עצמו. עוד בזירת הסחורות: הזהב רשם עלייה מזערית ביום שישי וירידה בסיכום שבועי, ומחירה של אונקיית זהב ננעל ביום שישי על 1,725.8 דולר.
כדאי לשים לב השבוע: האם היורו ימשיך להיחלש?
השבוע השלילי שעבר על בורסות העולם, שבו כרגיל, התמקדו החששות מהמשך משבר החוב באירופה, נתן את אותותיו גם בזירת המט"ח: כצפוי, התגובה של שוק המטבעות להתפוגגות האופוריה היתה היחלשות היורו למול מרבית המטבעות המובילים.
למול הדולר האמריקני איבד השבוע היורו 1.6%, והוא נסחר כעת בתמורה ל-1.3525 דולר. למול הין היפני נפל היורו 2%, והוא שווה כעת 104 ין. רק למול המטבעות של ניו-זילנד ודרום אפריקה רושם היורו עליות. מי שמשקיע במסחר אונליין יכול לזכות בתשואה גבוהה במסחר באופציות בינאריות. סוחרי המט"ח, בדומה למשקיעים בבורסות העולם, מסתכלים כעת בעיקר על התשואות הגבוהות של אגרות החוב הממשלתיות במדינות אירופה השונות, האג"ח האיטלקי והספרדי התבססו השבוע עם תשואות שעברו את רף ה-7%, שמצליח להפחיד את המשקיעים והסוחרים ברחבי העולם. אך כפי שלמדנו בשבועות האחרונים: מהר מאוד עשוי השוק לעבור מפסימיות לאופוריה, וסוחר ממולח יידע להיות שם ולנצל את הרגע.
(כל הנכסים המוזכרים בסקירה מהווים נכסי בסיס לאופציות דיגיטליות באתר easytrade. אתם מוזמנים לסחור באתר ולהרוויח עד 85% תשואה, עם פקיעות מדי חמש דקות).
אופציות דיגיטליות, אופציות בינאריות, מדדים, מניות, השקעות, קרנות, שוק ההון, מסחר יומי,בורסה