עבודה במזרח משתלבת בצורה אופטימלית עם טיול במזרח, שעדיין שומר על מעמדו כיעד מועדף לצעירים אחרי צבא. המזרח הוא גדול ורחב, והמרחקים שם לא דומים למרחקים בישראל, ובכל זאת בעזרת טיסות מתאימות אפשר תוך כמה שעות להגיע ממקום אחד למקום אחר – ובעצם לעבור עולם: מעולם עשיר ושבע שבו עובדים ומרוויחים הרבה, לעולם הרבה פחות יקר שבו אפשר לחיות ולטייל בסכומים שנצברו במהלך עבודה במזרח, בלי יותר מדי חשבון. כאלו הם למשל ההבדלים בין יפן להודו, בין סיגנפור לתאילנד וכמובן בין אוסטרליה וניו זילנד לטיבט. כך שהרעיון של לעבוד ולטייל במזרח מבוסס בעצם על הפערים שבין המדינות האמידות למדינות הפחות אמידות, האזורים העשירים לאזורים העניים. הנה עוד כמה פרטים מעניינים שחשוב לקרוא על האפשרויות שמציעה עבודה במזרח.
עבודה במזרח הרחוק
קשה להתנגד לפיתוי לנסוע רחוק כדי לחיות ב-10 דולר ליום, מקסימום – ולמה בעצם צריך להתנגד? כל מה שצריך זה למממן את הנסיעה, ואת האפשרות להוציא 10 דולר ביום למשך חודשיים בערך, ואם אפשר גם לחזור עם כסף הביתה כדי להתחיל את הלימודים או לשכור דירה. עבודה במזרח מאפשרת את כל אלה – גם לטוס ולקבל החזר על הטיסה, גם להמשיך אחר כך לטיול רגוע בלי דאגות של חודשיים וגם לחזור לארץ עם כיסים מלאים. כאמור יש פערים בין מדינות המזרח מה שמאפשר עבודה במזרח ולמעשה גם בתוך המדינות עצמן יש אזורים שונים: בתאילנד, הודו, סין יש מקומות עניים ומקומות עשירים, ערים עם היצע וביקוש של עבודה וערים עם אבטלה, אזורים שבהם המקומיים לא מכירים את המילה עבודה בשכר או עובדים מצאת החמה עד צאת הנשמה בלי לראות גרוש. עבודה במזרח לזרים כמובן לא נראית ככה – היא מאפשרת להרוויח הרבה כסף כיוון שהעבודות עצמן ממוקמות אך ורק במקומות אמידים ועשירים שבהן יש הזדמנויות כלכליות ויש ביקוש. מדינות כמו יפן, סיגנפור, אוסטרליה וניו זילנד הן מדינות שפע, שהמשכורות בהן גבוהות מאוד. עבודה במזרח שמוצעת במקומות כאלה היא לרוב רווחית מאוד, והמכשול העיקרי הוא לא כסף אלא שפה. יש אזורים במזרח שבהם מדברים אנגלית תוך כדי עבודה ובכלל, ויש אזורים שבהם קשה להבין את האנגלית של המקומיים. עבודה במזרח כוללת לכן או דיבור באנגלית בסיסית, או לימוד של משפטים בסיסיים שדרושים לצורך העבודה, בשפה של המקומיים. מי שפתוח ללמוד יגלה שתוך שבועיים הוא מדבר שיחה בסיסית בשפה שלפני תחילת עבודה במזרח נשמעה לו בלתי אפשרית.
עבודה במזרח – מה כלול
עבודה במזרח כוללת בדרך כלל את הפריבילגיה האדירה, שיש מישהו שמקבל אותך כשאתה נוחת. מי שלא היה במזרח לא יכול להבין את השוק שנופל עליך ברגע הראשון – אנשים נראים אחרת, מתנהגים אחרת לגמרי מכל מה שאתה מכיר, מנטליות שונה, שפה זרה – אפילו מקומות שבהם מדברים אנגלית נראים זרים. ככה שלנחות למקום עבודה שדואג לעובדים, מלמד אותם משפטים בסיסיים בשפה, מאפשר התאקלמות נוחה ויש תמיד מי שיעזור לעובדים חדשים (יראה להם לאן יוצאים, איפה הסופר, איפה זול וכו') – כל אלה הם יתרונות מהם נהנה מי שמתחיל עבודה במזרח – בהשוואה למי שמגיע לטייל בלי שאף אחד דואג להתאקלמות שלו. וכל זה לפני שאמרנו מילה על כסף, שהוא הסיבה העיקרית למי שרוצה להגיע כדי להמשיך לטייל אחרי תקופת עבודה במזרח.