דף הבית עסקים תקשורת מרכזיות יהלום בזק - איך בוחרים בפתרון המתאים ביותר לעסק?
מרכזיות יהלום בזק - איך בוחרים בפתרון המתאים ביותר לעסק?
מיכאל פנחס 08/11/12 |  צפיות: 3958

מרכזיות יהלום - סקירה כללית

מרכזיות יהלום מדגמים שונים ששווקו בעבר ע"י בזק \ בזקכל במודל של שכירות או רכישה, אינן משווקות כבר זמן רב. המרכזיות מיושנות ואינן תומכות בטכנולוגיות חדשות לרבות חי"פ - חיוג ישיר פנימה. עסקים רבים, שרכשו בעבר מרכזיות יהלום, מחפשים פתרונות של תיקון מרכזיה או חלופות אחרות.

מרכזיות יהלום נמכרו \ הושכרו בעבר במגוון דגמים, החל מהדגם האנלוגי הקטן ביותר של 4 קווי חוץ ו- 8 שלוחות וכלה במרכזיות של 16 ועד 100 קווי חוץ. מחירי המרכזיות (יד שניה), שיש כיום בשוק נעים בין 750 ₪ ל- 2,500 ₪, תלוי בגודל המרכזיה. סביב המרכזיות נמכרו אין ספור טלפונים שולחניים זולים, שכונו בשם "עמדת טלפון חכמה". אלו, למעשה, טלפונים של LG, שהותאמו למרכזיית יהלום. כמובן, שהמילה "חכמה" אינה מתאימה יותר למציאות העכשווית של עולם הטלפוניה. מדובר במערכות טיפשות לחלוטין וחסרות כל תחכום, שאינן מתאימות לצרכים של העסקים והארגונים במאה ה- 21.

מדוע יש לנטוש את מרכזיות יהלום?

יש האוחזים באמרה המפורסמת: "אם זה עובד, אל תתקן את זה". ברור, שמדובר בשטות מוחלטת. העולם לא עצר מלכת במאה ה- 19 בטלפוניה האנלוגית. השוק השתנה, צרכי הלקוחות השתנו, המתחרים השתנו, הטכנולוגיות השתנו. עסק, שתקוע מאחור, לא יכול לצפות להצלחות עסקיות. שלא לדבר על הבזבוז המתמשך של כסף, שנשפך מידי חודש על מערכות ישנות וחסרות כל ערך. אין כל הגיון בהמשך הבזבוז, במיוחד בשוק תחרותי ודינמי, שבו אנו מצויים.

מהם החסרונות בהמשך השימוש במרכזיות יהלום?

א. מרכזיות יהלום, שנמצאות בתחזוקה של בזק בינלאומי, הן בשכירות חודשית. דהיינו: בעל המרכזיה משלם עליה מידי חודש שכירות חודשית בחשבון הטלפון. כך זה נמשך שנים רבות. בשנים שחלפו, בעלות המצטברת הזו של תשלום שכירות חודשית, היה ניתן להחליף למרכזיה חדשה כבר כמה פעמים.

ב. מדובר במרכזיה, שסיימה מזמן את חייה, ולכן כל תיקון מחייב שימוש בחלפים (לרבות שלוחות טלפוניות) ישנים, משומשים או משופצים, כי כבר אין חלפים מקוריים.

ג. אין במרכזיה כל תכונות מתקדמות, מה שנדרש היום בעסקים ובארגונים כדי לתת שירות פנימי או חיצוני. חיבור המרכזיה לעולמות הסלולר והאינטרנט הוא רק בגדר חלום.

ד. מדובר במרכזיה בעייתית מאוד, שנתפרו סביבה אין ספור של טלאים, אחד על גבי השני, כדי לאפשר חיבור שלה לדואר קולי וניתוב שיחות.

ה. אין מה לעשות עם מרכזיית יהלום ישנה בעת ההחלפה, או עם מרכזיה שהתקלקלה, אלא לגרוס אותה. דהיינו: אין כבר שוק למכירה שלה אפילו כ"יד שנייה". מדובר בגרוטאה חסרת כל ערך. היות ורוב המרכזיות שיש בשוק הן בשכירות, בהחלפה או בשדרוג יש להחזיר את המרכזיה הישנה לבזק. בזק פשוט גורסת את המרכזיה ומשליכה אותה לפח. גם לבזק בינלאומי אין מה לעשות עם המרכזיות הללו המוחזרות לה.

מה לעשות עם מרכזיית יהלום קיימת?

התשובה, שנובעת מהסעיף הקודם, די ברורה: להחליף. כששואלים: האם כדאי לתקן ולשדרג את המרכזיה או להחליף? כמובן  שהתשובה היא: להחליף. השאלה הגדולה הנשאלת כאן היא: לאיזו מערכת חדשה להחליף? כאן התשובה לא פשוטה. היא תלויה, קודם כל, בניתוח צרכי העסק.

הפתרונות החדשים (יחסית) המצויים בשוק מתחלקים לכמה קבוצות של פתרונות:

א. מרכזיות דיגיטליות Pure IP, שמותקנות פיזית בחצרי העסק. הפתרונות הם של הספקים המוכרים, חלקם ספקים של מרכזיות ארגוניות גדולות, שיש להם גם מרכזיות לעסקים קטנים: תדיראן טלקום, אוויה, סיסקו, פנסוניק, טלרד-קונג'י (וויזקום), LG, סימנס ועוד. המובילה בשוק זה היא תדיראן טלקום, בין היתר, עם פתרון ה- Wholesale (פתרונות תקשורת כוללים מנוהלים מרחוק עם ליסינג תפעולי) ואחריה מרכזיות פנסוניק ואוויה.

ב.  פתרונות IP-Centrex וטלפוניה מנוהלת. אלו פתרונות של "מיקור חוץ" לשירותי המרכזיה המותקנת אצל ספק התקשורת. כיום פתרונות אלו מסופקים בעיקר ע"י קבוצת בזק וחברות התקשורת הגדולות המתחרות בה (הוט, סלקום, פרטנר).

ג.  פתרונות בקוד פתוח בתקשורת (אסטריסק) במגוון תצורות (לרבות: עם או בלי מרכזיה פיזית בחצרי העסק, עם או בלי שירותי Centrex ו\או ענן). כמות הספקים בתחום זה די גדולה.

ד. פתרונות טלפון בענן. כמות הספקים מתחילה להיות כאן משמעותית. המובילות בפתרונות הטכנולוגיים בתחום זה הן: מיקרוסופט (עם מערכת Lync), אוויה, סיסקו, פנסוניק, Enghouse Interactive ועוד. אינטגרטורים מתחרים רבים נכנסו לתחום זה ובכללם: בזק, תדיראן טלקום, בינת, Voipli, טיקל רשתות, Triple C, TNN Telecom ועוד.

ה.  פתרונות VoB לעסקים קטנים מאוד (SoHo עד SMB) על רשת האינטרנט באמצעות מתאם טלפוניה (ATA) או נתב תקשורת טלפוניה קטן. מסופקים בעיקר ע"י חברות ה- ISP והספקים המתחרים בבזק דוגמת הוט, סלקום ופרטנר.

איך לבחור את הפתרון המתאים לעסק בהחלפת מרכזיות יהלום?

למי שמחפש פתרון מהיר, ללא כל בדיקות ומחקרי שוק מעמיקים, אנו ממליצים, ובמיוחד לעסקים קטנים עד בינוניים, לבחור את פתרון ה- IP Centrex. יחד עם זאת, אלו פתרונות ישנים יחסית עם יכולת שדרוג די קטנה. הכיוון המועדף היום בשוק העולמי הוא המעבר לענן.

מרכז הכובד בשירותים החדשים לעסקים מצוי במעבר לענן. דוגמה בולטת למעבר הזה בעולם הטלפוניה ניתן לראות בחברה אחת מובילה ומוכרת: תדיראן טלקום, שהייתה במשך עשרות שנים ספקית של מרכזיות פיזיות מסוג אחד בלבד (מרכזיות קורל), שהותקנו פיזית בחצרי הלקוחות. כיום היא "אינטגרטור כולל" של מגוון רחב של שירותי טלפון בענן. ההתקנות המשמעותיות של תדיראן טלקום בשוק מבוצעות כיום במערכות ענן דוגמת ה- Lync של מיקרוסופט, שירותי תקשורת אחודה של סיסקו, אוויה, אלקטל-לוסנט, שירותי Contact Center בענן של קומפוזיט, איזירן ו- Interactive Intelligent, תשתיות IP מבוססות סיסקו, אלקטל-לוסנט וג'וניפר ועוד. בנוסף, טריפל סי (Triple C), חברת מחשוב הענן בין המובילות בישראל, חתמה לאחרונה על הסכם חדש וייחודי לשיתוף פעולה עם חברת תדיראן טלקום, במסגרתו תשמש תדיראן טלקום כשותפת ענן של טריפל סי ויחד הן תצענה מגוון שירותי Unified Communication מבוססי טכנולוגיית ענן.

מגוון השירותים החדשים של תדיראן טלקום בשת"פ עם טריפל סי יוצע במודל תשלום לפי שימוש: IPaaS - IP as a Service, שמציע חיסכון ברכישה וניהול של חומרה, חיסכון בעדכון גרסאות ועוד. מודל זה מאפשר לארגונים, קטנים וגדולים כאחד, פלטפורמה נגישה ללא לוגיסטיקה מסורבלת וללא צורך בהשקעה כספית גדולה בתשתיות ובתחזוקה שוטפת של המערכת, תוך חיסכון ניכר בעלויות רישוי קבועות. השירות ניתן במחירים זולים, שקופים, ללא כל התחייבויות (ניתן להתנתק בלחיצת כפתור), במודל של One-Stop-Shop, וללא כל ""אותיות קטנות".

מרכזיות יהלום - חלופות מומלצות:

ההתלבטות של עסקים בינוניים עד גדולים לגבי בחירת פתרונות מרכזיה חדשים אינה יכולה להישאר בגדר של התלבטות תיאורטית בלבד. מומלץ, כבר כעת, להתנסות במעבר של העסק לשירותי ענן בתחום אחד לפחות. שני התחומים הראשונים לבחירה בהתנסות זו הם: 1) שלוחות טלפון מרוחקות (בסניפים מרוחקים או קטנים).

2) חיבורי שירותים עסקיים משולבי טאבלט וסמארטפון ברשתות הסלולר.

לגבי האפשרות הראשונה לחיבור שלוחות טלפון רחוקות: מחברים את השלוחות הטלפון המרוחקות בפתרון ענן, שמחובר ב-SIP Trunk למרכזיה הראשית בסניף המרכזי. פתרונות ענן לשלוחות טלפון מרוחקות קיימים בשוק ממגוון ספקים, הבולטים ביותר הם (כפי שכבר צוין): תדיראן טלקום וטריפל סי, אך יש עוד ספקים רבים טובים.

לגבי האפשרות השנייה: אפשר לקבוע, שיחידה מסוימת או קבוצת עובדים מסוימת בארגון תצטייד בטאבלטים \ סמארטפונים מסוג שיוגדר מראש, ותחל להשתמש בשירותי ענן ציבוריים (לרבות חופשיים) ליישומים מוגדרים ובעלי רמת סיכון נמוכה יחסית (נניח: דוא"ל עם לקוחות וגורמים חיצוניים, ניהול חשבונות והזמנות מול גורמים חיצונים, תמיכה חיצונית בלקוחות ושותפים, וכיו"ב). על כל מכשיר נייד תותקן תוכנת VoIP (עם (SIP כך שהיא תהיה למעשה שלוחה של המרכזיה. המכשירים הניידים יצורפו למרכזיה כשלוחות פנימיות לכל דבר והשיחות תהיינה על רשת האינטרנט הניידת. הפיקוח על המכשירים ייעשה באמצעות אחד מהכלים החינמיים (או בתשלום מזערי) שיש ברשת לתחום זה. אם הניסוי מצליח ויש רצון של העובדים להתרחב בתחום, גם בהיקף היישומים, שניתן לעבוד איתם בענן ובטאבלט \ סמארטפון, אזי ניתן לשקול להתנסות באחד הכלים העסקיים בתחום ה- MDM שיש בשוק. אפשר להתנסות בכמה פתרונות במקביל, לכל קבוצת עובדים לספק כלי אחר, ולהתרשם מהיעילות, קלות התפעול וההוצאות הכרוכות בשימוש בכלים הללו. החיסכון בהוצאות הוא מידי.

במגזין CIO פורסם מאמר מאיר עיניים שאומר בפשטות: אין צורך שעסק או ארגון יפתחו לעצמם אסטרטגיה של מעבר לענן עם כל מיני בדיקות מעמיקות של ROI. זה מיותר, יקר, ארוך וחסר כל טעם. פשוט צריך לעבור לענן וזהו. בלי כל אסטרטגיות גדולות, ניירות עמדה והשקעות מיותרות. צריך להתחיל בקטן, להתנסות וללמוד איך זה עובד, להפיק לקחים ולהשתפר, עם מבט רחב ומפוקח על המעבר המלא לענן, לאורך ציר זמן של שנה עד שנתיים. זה הכיוון והוא ברור ואינו דורש הוכחות מסובכות ויקרות.

מרכזיות יהלום - סכום המלצות

התגברות התחרות בין חברות התקשורת פתחה בפני הלקוחות העסקיים מגוון רחב של הזדמנויות לחסוך ולהפעיל שירותים חדשים לפי צרכיהם ולבחור במגוון רחב של פתרונות מרכזיה מלהיבים וזולים.

 


דירוג המאמר:

תגיות של המאמר:

 מיכאל פנחס


 


מאמרים נוספים מאת מיכאל פנחס
 
מרכזיות יהלום בזק - איך בוחרים בפתרון המתאים ביותר לעסק?
08/11/12 | תקשורת
מרכזיות יהלום מצויות עדיין בכמויות גדולות בעסקים רבים בישראל.

האם לתקן, לשדרג או להחליף את מרכזיות טלפוני יהלום?

איך בוחרים בפתרונות הטלפוניה החסכוניים והמתאימים ביותר למגזר העסקי?


מרכזיות פנסוניק / יורוקום - מדריך רכש לעסקים
מרכזיות פנסוניק מבית יורוקום כשבמרכז מצויה סדרת המרכזיות מסוג TDE Pure IP היא אחת מהמרכזיות המובילות בישראל. כיצד לבחור מרכזית טלפון לעסק שלכם?

מרכזיות קורל / Coral IPx – מדריך רכש לעסקים
מרכזיות קורל – סקירה טכנית לתדיראן טלקום יצרנית מרכזיות קורל חמישה דגמים מובילים לרמות השוק השונות:

מרכזיות טלפונים לעסקים קטנים – סקירת יצרנים מובילים
03/08/12 | תקשורת
עסקים קטנים מוצפים בשפע של פתרונות שבדרך כלל אינם מותאמים לצרכיהם ואינם מספקים מענה לצורך האקוטי של חיסכון בהוצאות התקשורת. אולם, התקשורת העסקית שינתה את פניה עם כניסת שירותי IP בטלפוניה בקוד פתוח ובענן, שמוזילים עלויות ומספקים יכולות מתקדמות.

IP Centrex – פתרון תקשורת מנוהל למול IP PBX
03/08/12 | תקשורת
חברות התקשורת מנסות בכל כוחן השיווקי לדחוף את פתרון ה- IP Centrex לעסקים. ניתוח המלכודת והמלצות לחיסכון בתקשורת העסקית.

מרכזיות טלפונים – מדריך אפיון דרישות לעסקים
03/08/12 | תקשורת
שוק התקשורת העסקית משנה את פניו עם כניסת הקוד הפתוח בתקשורת, שמוזיל עלויות ומספק יכולות מתקדמות.
     
 
שיווק באינטרנט על ידי WSI