בתקופות מסוימות בחיינו, אנו מחויבים לשמוע הרצאות. למשל, במהלך לימודים אקדמאיים וכן במהלך הכשרות שונות, הרצאות הן חלק מהנוף היומיומי שלנו. למרבה הצער, לא כל ההרצאות שנשמע הן הרצאות מעניינות ומסקרנות. יותר מכך, לעיתים הרצאות יכולות להיות משעממות למדי ולגרום לנו לאבד עניים בקלות.
כאשר אנחנו אלו שעומדים מהצד השני של המתרס, זאת אומרת, כאשר אנחנו אלו שמעבירים הרצאות ולא אלו ששומעים הרצאות, מוטל עלינו התפקיד החשוב של בניית מערך מעניין, מאתגר וסוחף. מערך שישאיר את המאזינים שלנו שותפים למהלך ולחומר שאנו מנסים להעביר. אז איך עושים הרצאות טובות?- לצורך כך צרי להיות מרצים טובים.
איך מרצים הופכים להיות מרצים טובים?
כדי להיות מרצים טובים אנחנו חייבים להצליח לעורר עניין בקרב הקהל שלנו. כמובן שלאנשים רבים שעוסקים בתחומים שמכניסים אותם לנעליים של מרצים, ישנה כריזמה טבעית שלא דורשת השקעה או חשיבה בתהליך הבניה של הרצאה טובה. אם אין לכם את הכריזמה, התחלת הדרך לכיוון של הרצאות איכותיות מתחילה בחזרות ביתיות מול המראה. עד כמה שזה נשמע מוזר, אם תראו את עצמכם מרצים, תוכלו לזהות מרכיבים שונים בדרך בה אתם מעבירים את ההרצאה וכך, בעודכם עומדים מול המראה תוכלו לעבוד על מאפיינים שונים בדרך בה אתם מעבירים הרצאה ולבסוף תביאו את עצמכם למקום יותר
חשוב ביותר- הרצאות טובות חוש הומור
כפי שהוזכר, מרצים טובים צריכים למשוך את הקהל ואפילו להפנט אותו. דרך מיוחדת ביותר שיוצרת שיתופיות במהלך הרצאות בין הקהל לבין מרצים, היא שילוב של הומור בתוך הרצאות. הומור הוא כלי חזק ביותר שמאפשר לכם לסחוף את הקהל, להפוך את כל המהלך של הרצאות לאטרקטיבי יותר, לסקרן ולשמור על הערנות של הקהל שלכם. מרצים טובים יודעים כיצד לשלב הומור בתוך המהלך של ההרצאה וכיצד בעזרת ההומור לגעת בקהל השומעים.
מרצים טובים וביטחון עצמי
מאפיין חשוב מאד בהרצאות, הוא המאפיין של רמת הביטחון העצמי שמשדר מרצה. מרצה איכותי משדר לקהל שלו שהוא בטוח לגמרי בעצמו וכך הקהל עצמו חש בטוח יותר בהשפעת המרצה. הרבה פעמים, היסוסים וחוסר מודעות למה שאנחנו משדרים לקהל, יכולים להרוס את התדמית של "מרצים מעולים ואיכותיים".