סרטי תדמית הם מסרים שיווקיים קצרים (באורך של עד 5 דקות), שמטרתם היא לספק מידע וליצור רושם חיובי אצל הצופים. נראה על פניו שסרטי תדמית הם סוג של פרסומות. יחד עם זאת, חשוב להבין שסרטי תדמית שונים מפרסומות באופן מהותי, ונבדלים מהם גם במטרות וגם באופן הצגת המידע.
ראשית כל, פרסומות מוצגות לקהל רחב של צופים שבמרבית המקרים אינם יודעים מה הם עתידים לראות – למשל, כאשר הפרסומות מוצגות במהלך סרטים או תוכניות טלוויזיה, ולצופים, למעשה, אין ברירה אלא לראות אותן. מרבית הצופים יודעים שצפויה הפסקת פרסומות, אך לא יודעים מה יהיו הנושאים של סרטוני פרסומות אלה. סרטי תדמית, לעומת זאת, מוצגים לקהל לקוחות מסוים, בו כולם יודעים מראש מה הם עתידים לראות ומוכנים לזה – למשל, בדיונים עסקיים, בכנסים מקצועיים וכדומה.
הבדל נוסף בין סרטי תדמית לסרטוני פרסומת הוא במטרתם. סרטוני פרסומת אמורים למשוך תשומת לב, לעתים גם על ידי הצגת מידע פרובוקטיבי או שלילי, תוך שימוש בקיטש', בקלישאות, וכדומה; העיקר ששם החברה או המוצר ייחרט בזכרונם של הצופים. סרטי תדמית מציגים מידע אובייקטיבי ומטרתם ליצור רושם חיובי אצל קהל צופים מושכל הבקיא בתחום.
סרטי תדמית מתחלקים לשלוש קטגוריות עיקריות: סרטי קידום מכירות, סרטים לגיוס הון וסרטי הדרכה. סרטי קידום מכירות הם הסוג הקרוב ביותר לסרטוני פרסומות, כי מטרתם לשכנע את הצופים בפוטנציאל של טכנולוגיה, באמינות של חברה, וכדומה. סרטים לגיוס הון הם חלק ממצגת עסקית, ומטרתם להעביר בתוך דקות ספורות את המסר העיקרי של התוכנית העסקית המוצגת, ולשכנע את המשקיעים הפוטנציאליים בכדאיות המיזם. סרטי הדרכה או הסברה מיועדים להצגה לעובדי החברה ואינם מכילים מסר שיווקי.
לסיכום, סרטי תדמית הם אמצעי יעיל להעברת מסר חיובי אודות חברה, מוצר או מיזם. מסר זה יכול להיות שיווקי או להיות מיועד למטרות פנימיות של החברה. בכל מקרה, המידע המוצג בו יהיה אמין ומקצועי. סרטי תדמית מוצגים כיום בפגישות עסקיות, ולעתים קרובות מפורסמים באתרים רשמיים של חברות וארגונים. בצורה כזאת הם נגישים לקהל רחב של גולשים שרואים את הסרט רק במידה ומעוניינים בכך.