אם נמאס לכם שהילדים שלכם מבלים את כל זמנם מול המחשב, מדוע שלא תמשכו אותם החוצה מהבית? בניית מרחב משחקים בחצר או בגינה יכולה למשוך את הילדים החוצה אל האוויר הפתוח – בתנאי שמקפדים על כמה כללים בסיסיים. הנה כמה נקודות ששווה לחשוב עליהן כשרוצים להכשיר את החצר או הגינה למשחק ילדים.
בטיחות
לפני הכול, צריך לחשוב על בטיחות. החצר או הגינה מאוד מתאימים למשחקי ילדים אבל כיוון שהם מחוץ לבית אנחנו לא משגיחים באותה צורה על הילדים שמשחקים שם ולכן עלינו להקפיד כפליים על הבטיחות של כל אותם מתקני שעשועים שאנחנו מתקינים בחצר ועל כל מה שמתרחש מסביב.
הדבר נוגע כבר להתקנה של מתקן שעשועים במקום מסוים בחצר או בגינה: צריך לחשוב אם המיקום שלו הוא בטיחותי או שצריך לחשוב איך להרחיק אותו מסכנות שעלולות לפגוע בילדים המשחקים. חשוב גם לחשוב על הדברים שמעבר למתקנים שאנחנו מתקינים בחצר – הילדים לא יגבילו את עצמם למתקנים האלה ולכן חשוב לבדוק גם שאר הדברים בחצר ובגינה כדי לצמצם עד למינימום את הסכנה.
התאמה
הבטיחות היא הצד המגביל ולכן צריך לדבר על הצד השני: החצר או הגינה צריכים להיות מקום שימשוך ילדים לשחק בו. אם אנחנו לא יוצרים סביבה חיובית ומעודדת משחק, סביבה שהילדים ישמחו לבלות בה, הרי שלא עשינו כלום. צריך להסתכל על המקום דרך העיניים של הילדים - עד כמה שאנחנו עוד יכולים לעשות את זה – ולנסות לראות אם ילדים ישמחו לשחק במקום שהכנו להם.
פיתרון שיכול לעזור בתכנון אזור משחקים מוצלח: לשתף את הילדים בתכנון. להתייעץ איתם, לשאול אותם שאלות, לראות מה רוצים ואוהבים ולנסות לבנות אזור שעונה על הבקשות והחלומות שלהם.
שקט
אחד מהיתרונות של אזור המשחקים בגינה או בחצר הוא שאנחנו מוציאים את הילדים מהבית ואולי אנחנו מרוויחים ככה קצת יותר שקט בתוך הבית. כדי ליהנות באמת מהשקט כדאי לחפש מיקום למתקנים באזור רחוק יותר מהבית כדי להרחיק את הרעש של הילדים המשחקים מהבית.
אפשר גם לבחור באזור שנמצא ליד חלק של הבית שאיננו חייב להיות שקט: לא נמקם את המתקנים ליד חדר העבודה אלא ליד אזור אחר של הבית. כמו כן אפשר להוסיף מחסומים לרעש: עצים ואפילו קירות אקוסטיים.
ערכים
הגינה מביאה איתה אפשרויות חינוכיות. אנחנו יכולים לנצל את הטבע שמסתתר בגינה כדי לחנך את הילדים שלנו על ערכים של שמירת טבע והכרת העולם. אנחנו יכולים לנצל את הגינה ליצירת עבודה משותפת עם הילדים: גינה שנעבד ביחד, צמחים שנגדל ביחד ותגליות שנעשה ביחד. נצלו את המרכיבים הייחודיים של הגינה כדי ליצור מרחב משחקים שהוא אכן שונה באמת ממרחב המשחקים שבתוך הבית.
גיוון
כדי שהילדים לא ישתעממו ממרחב המשחקים שאתם מכינים להם, נסו לבנות אותו כך שהוא יאפשר לכם גמישות לאורך זמן. לדוגמה: בית עץ לא חייב להיות אותו בית עץ לנצח – אפשר לחשוב על עיצובים משתנים שיהפכו אותו מספינת פיראטים, נניח, לספינת חלל. גמישות וגיוון הם הבסיס ליצירת מרחב שלא ימאס על הילדים ויגרום להם לחזור הביתה אל המחשב והטלפון הנייד.
***
מוגש בחסות איסמור - איסמור מובילה בארץ בתחום שיווק מוצרי האיכות לבית ולחצר מוצרים אלה כוללים, בין היתר דשא סינטטי, ג'קוזי (ספא), סאונות, ברביקיו בנוי, מתקני שעשועים לילדים, בקתות עץ, מחסני עץ ועוד.