החלטתם לרכוש קורקינט חשמלי? עשיתם בשכל. רק על דבר אחד אל לכם להתפשר - תו תקן המבטיח כי רכשתם מוצר איכותי. שוק הממונעים מוצף בעשרות סוגים ומינים ולכן, בנוסף לבדיקות הסטנדרטיות שתעשו למערכות השונות – הבלמים, האורות, הכידון והיציבות - הקפידו לבדוק מהם תנאי האחריות עליו.
קורקינט חשמלי הוא אמנם כלי תחבורה פשוט ולא מסובך לתפעול, אך הוא בנוי ממספר מערכות שכל אחת מהן קריטית והכרחית לנסיעה תקינה ובטוחה. במרבית המקרים תינתן אחריות על קורקינט חשמלי לחצי שנה עד שנה, ובאופן שונה לכל אחד מחלקיו - שלדה, מצבר, מנוע וכו’. אז לפני שאתם מבקשים את החשבון, חשוב שתוודאו מהם בדיוק תנאי האחריות ועל אילו חלקים היא ניתנת.
דבר חשוב ונוסף שיש לקחת בחשבון בעת רכישת קורקינט חשמלי הוא זמינות חלקי החילוף. הרי לא תרצו לאחסן את הקורקינט שלכם לזמן רב, רק מהסיבה שאצל המשווק שרכשתם אותו בדיוק אזלו רפידות הבלמים או אין צמיג זמין במלאי. חלקי חילוף נוספים שכדאי לוודא שזמינים בחנות הם מצברים ורצועות. אבל, אם נשאיר רגע את המשווקים וחלקי החילוף בצד, גם עליכם מוטלת אחריות לשמור ולטפל בקורקינט החשמלי שלכם כראוי. בדומה למצברים בשאר כלי הרכב הממונעים, כמו קלנועית חשמלית או אופניים חשמליות, רצוי מאוד לא לחכות עד שהמצבר מרוקן לגמרי אלא להטעין אותו כשהוא חצי פרוק, או לוודא שהמטען יודע לנתק את עצמו אוטומטית כשההטענה מסתיימת. בצורה זו, המצבר יישמר בצורה אופטימלית ויאריך את חיי הקורקינט החשמלי שלכם. אם המצבר שלכם הוא מעופרת חומצה חשוב במיוחד להקפיד שיהיה טעון כל הזמן. אי טעינת מצברי עופרת חומצה לאורך זמן, פוגעת בהם ובסופו של דבר מקצרת את טווח הנסיעה המקסימלי של הקורקינט. לעומת זאת, מצברי ליתיום קלים יותר ממצברי עופרת חומצה ובשל כך פופולאריים יותר, אם כי מחירם הגבוה יחסית מרתיע רבים.
לסיכום, קורקינט חשמלי הוא כלי תחבורה עמיד ואמין, אך כמו כל דבר שאנו רוכשים, גם תוחלת החיים שלו תלויה בעיקר בנו. בדרך שנשמור עליו, נטעין אותו, נרכב עליו ונטפל בו. סעו בזהירות.