ארה"ב, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, מציעה לבאים בשעריה מגוון עצום של משרות בכל סוגי המקצועות, וביניהם מהנדסים, אנשי מחשבים, אדריכלים, אקדמאים בתחומים שונים, שחקנים, רופאים, עורכי דין, אנשי מכירות, מתווכים ועובדים בשוק ההון. יחד עם זאת, המעבר לארה"ב דורש התארגנות המורכבת מפרטים רבים, ואחד החשובים שבהם הינו ביטוח בריאות. חשוב לדעת כי ביטוח הבריאות בארה"ב הינו פרטי ברובו ומנוהל על ידי חברות ביטוח שונות, ושמי שמבצע רילוקשיין לארה"ב יכול ליהנות משני סוגים עיקריים של ביטוחי בריאות - ביטוח קבוצתי וביטוח אישי.
ביטוח בריאות קבוצתי
ביטוח בריאות קבוצתי נרכש על ידי החברה המעסיקה ומצריך השתתפות של לפחות שני עובדים בפוליסה, כשבעיקרון ככל שמספר המשתתפים בפוליסה עולה כך גדלים ההטבות והכיסויים בעוד המחיר יורד. ביטוח זה מחייב את החברות המבטחות לכסות כל עובד הזכאי לכך, ללא קשר למצבו הבריאותי, ומשולם בחלקו על ידי החברה המעסיקה ובחלקו על ידי העובד. יש לציין כי מדובר בביטוח מקיף הכולל גם את בני משפחתו של העובד, והמציע כיסוי עבור הריון ולידה, טיפולי שיניים וביטוח סיעודי. כמו כן, ביטוחים אלו כוללים לעיתים גם היבטים שאינם רפואיים, כמו ביטוח מטען, ביטוח חיים וביטוח אובדן כושר עבודה. באופן כללי, הם זולים ומשתלמים יותר מאשר ביטוח אישי.
ביטוח בריאות אישי
ביטוח בריאות בארה"ב אישי ומשפחתי נרכש באופן פרטי על ידי העובד, וזאת במקרים בהם אין הוא זכאי לקבל פוליסת ביטוח קבוצתית. פוליסות אלו הן על פי רוב הרבה יותר יקרות אך מוגבלות מבחינת טווח כיסוייהן. כמו כן, הן בדרך כלל לא מכסות אנשים בעלי בעיות בריאותיות חמורות או כרוניות. יש לציין כי קיימות מגוון אפשריות לביטוח רפואי אישי, ועליהן נמנות בין היתר פוליסות של חברות ביטוח אמריקאניות, פוליסות של חברות ביטוח בינלאומיות אשר חלקן בעלות סניפים בארה"ב, וכן ביטוח בריאות של המדינה המיועד לבעלי אזרחות או גרין קארד.